בדרך זעזוע בענף השחייה? יו”ר איגוד השחייה מיקי חליקה סופג ביקורת מהמאמנים בענף, כשנה וחצי מאז שנכנס לתפקידו. המאמין ובכירים בענף שדורשים ממנו לעזוב, בין היתר במכתב שנשלח מטעמם. בשלב זה, חליקה עדיין לא החליט להתפטר, אך ייתכן כי ההנהלה בדרך לאסיפה כללית שלא מן המניין.

חליקה נבחר באוגוסט 2021 לכהן כממלא מקום יו”ר איגוד השחייה, לאחר שסימון דוידסון נבחר לכנסת ישראל. חליקה היה אחד השחיינים הגדולים של ישראל בכל הזמנים ושיאן ישראל לשעבר. הוא דורג במקום העשירי במשחקים האולימפיים בסידני 2000, וזכה בשלוש מדליות מאליפויות אירופה. חליקה נבחר להנהלת איגוד השחייה לראשונה ב-2016 ושוב ב-2020, ואף היה חלק מהוועדה המקצועית של האיגוד עד שנבחר ליו”ר.

בימים האחרונים נמתחה ביקורת על הנהלת איגוד השחייה מצד מאמנים ואגודות, כאשר המאמנים אף הפיצו מכתב שתוקף את יו”ר האיגוד וההנהלה על כך שלא ניהלו טוב את תחרויות הילדים והנוער. בעקבות זאת, היו”ר מיקי חליקה עדיין לא החליט האם לפנות את הכיסא, אך לא מן הנמנע כי תיקבע אסיפה כללית שלא מן המניין לפיזור ההנהלה, בעקבות טענות לניגוד עניינים לכאורה, ניקוד שניתנו לאגודות מתחרויות שונות לכאורה ועניינים נוספים במינוי בכירים בענף לכאורה.

מיקי חליקה (אסי ממן)מיקי חליקה (אסי ממן)

המאמנים דרשו מחליקה להתפטר

הנהלת איגוד השחייה קיבלה אמש (חמישי) מכתב חריג ממאמני ומאמנות השחייה מכל רחבי הארץ, שדורשים שינוי מיידי בהרכב ובפעילות איגוד השחייה, תוך שהם קוראים ליו”ר מיקי חליקה להתפטר. כל זאת, בעקבות תחרויות לבני נוער שהתקיימו לאחרונה בבריכה הלאומית במכון וינגייט, כאשר לטובת התחרות הוקצתה חצי מהבריכה ובמקביל נערכו בצידה השני פעילויות אחרות כמו צילום פרסומת ואימוני כדורמים, טריאתלון ושחייה אמנותית.

במכתב צוין: “איגוד השחייה, שתפקידו להסדיר את פעילות השחייה בישראל, כך על פי הגדרתו, מאבד מיום ליום את זכות קיומו. בחודשים האחרונים השחייה הישראלית הולכת מדחי אל דחי. בכל פעם בה נדמה כי אי אפשר לרדת נמוך יותר, מצליחים האיגוד והעומד בראשו לדרדר אותנו לתהום חדשה. נראה כי איגוד השחייה עושה כל מה שהוא יכול על מנת לגרום לשחייניות ולשחיינים הצעירים להרגיש בלתי רצויים, דברים שהגיעו לשיא בשלוש אליפויות ישראל האחרונות”.

לטענת המאמנים, “איגוד השחייה, שאין לו כיום ‘ראש מקצועי’, דמות שניתן לפנות אליה כדי לקבל תשובות, קיבל על דעת עצמו ובאופן חד צדדי החלטות שמשפיעות על כלל השחייה הישראלית, עם תוכנית תחרויות חסרה! ללא התייחסות לגילים אלו ואחרים, הגדרת שחייניות ושחיינית כדרג ב’ (מי ירצה לקחת חלק בפעילות כאשר הוא מוגדר כדרג ב’?) ופגע באופן ישיר בפעילות האגודות ובכמות הפעילים”.

מיקי חליקה (חגי מיכאלי)מיקי חליקה (חגי מיכאלי)

לדוגמה, במכתב ציינו המאמנים כי “באליפות הנוער והבוגרים הכין האיגוד תוכנית בלתי אפשרית לתחרות, שפגעה באופן ישיר בהישגיהם של השחייניות והשחיינים, תוכנית שבינה ובין מקצועיות אין שום קשר, שפורסמה ושונתה פעמים רבות ובסמוך למועדי האליפות. כיצד ניתן לנהוג כך?! השכרת מרחב הבריכה הלאומית שנועדה לקיום אליפות גילי 10-11 לטובת צילומים לפרסומת?! כיבוי האורות בזמן התחרות?! אי מתן מסלולים לחימום או לשחרור?! הוספת משחים וקבוצות שליחים לפני התחרות?! באליפות גילי 12-14 שוב השכרתם את הבריכה לכדורמים? לטריאתלון? לשחייה אומנותית? כאשר בצד השני מזנקים לאליפות? איפה נשמע דבר כזה? איפה הייתה הנהלת האיגוד? היכן היושב ראש?”.

המאמנים סיכמו במכתבם: “לנו בשטח אין מענה. התביישנו שזה המצב שהגענו אליו ב-2023. כל הודעה באיגוד כאילו מדובר בעומס בבריכה היא ניסיון לחמוק מאחריות. האיגוד לא ידע על תאריכי התחרות? לא ידע את מצב הבריכות? שולח הודעה כאילו אנחנו בכלל צריכים לומר תודה שיש בכלל אליפות של גילים צעירים? אנו ממליצים ליושב ראש האיגוד לפנות את מקומו מיד. לחברי הנהלת האיגוד להניח את המפתחות. אם האיגוד לא מצליח לתת שירות הכי פשוט, כמו ניהול תחרות ברמה נאותה, על כל הקשור לאיגוד ללכת הביתה”. 

גורמים באיגוד השחייה טוענים כי היו”ר מיקי חליקה נדרש לאחרונה לבטל תחרויות ילדים לטובת הפעילות של הכדורמים, אך זה הודיע כי לא מוכן לבטל את תחרויות הילדים. בעקבות בקשה, חליקה הגיע לשיחה עם מנכ”ל מכון וינגייט שי אברהמי, במהלכה הסכים לפשרה לפיה ניתן יהיה לקיים אימונים של ענפים אחרים בבריכת החימום שלצד בריכת התחרויות שאורכה 25 מטר, כאשר הבריכה הלימודית תשמש כבריכת שחרור וחימום.

בפועל, בריכת החימום הפכה למקום בו התאמנו שחקני כדורמים - בעוד שבבריכה הלימודית ניתנו רק שלושה מסלולי חימום לילדים וירד גשם זלעפות כך שהמאמנים לא רצו לתת להם להתחמם בה. בתוך כך, התקיימו בבריכת החימום צילומים לפרסומת של חברה מסחרית, שסגרה את הבריכה ליומיים, לכאורה בניגוד למה שסוכם בתחילה עם ההפקה. באיגוד השחייה לא אהבו זאת, גורם בכיר אמר: “הבריכה הלאומית במכון וינגייט הוקמה כדי לשרת את ענף השחייה בלבד, לא אף ענף אחר. לפנים משורת הדין הסכמנו להתפשר מתוך האהבה לספורט ולאפשר לאחרים לעשות בה שימוש - וזה לא יקרה שוב”.

תגובת איגוד השחייה: “איגוד השחייה מצר על כך שהיו תקלות תכנוניות וארגוניות כפי שמצוין במכתב המאמנים. לכן, במהלך השבוע בזמן התחרות, יזם יו”ר האיגוד, מיקי חליקה, פגישה של עשרות מאמנים מרחבי הארץ, יחד עם המנכ”לית אמילי ברנס, שני חברי הנהלה וצוות איגוד השחייה. מטרת הפגישה הייתה לשמוע את השטח, ללבן את העניינים ולהגיע לפתרון. בסיום הפגישה סוכם שחשוב שגורם אחד יהיה אמון באיגוד על הפן המקצועי של ענף השחייה, מול המאמנים ומנהלי האגודות, ונושא זה יבוצע מיידית. כמו כן סוכם שבעוד כחודש תתקיים פגישה נוספת על מנת להתקדם”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה