התביעה שהגישה נוי דריהן נגד פייר לוקט תגיע בקרוב לשלב ההוכחות בבית משפט השלום בתל אביב. כפי שנחשף ב-ONE אתמול (שלישי), גולשת הרוח מאילת תובעת כחצי מיליון שקל ממאמן נבחרת ישראל לשעבר שמתגורר בצרפת, כפיצוי על הפרשה בה נחשפו יחסיו עם קטי ספיצ'קוב, שלטענתה פגעו בה ובסיכוייה להגיע לאולימפיאדת טוקיו ואף לזכות במדליה שם.

בקרוב יידרשו שני הצדדים לספק הוכחות לטענות שהועלו. אמנם איגוד השייט לא נכלל בתביעתה של דריהן, שבימים אלה חוזרת להתאמן אחרי שילדה בן, אך ל-ONE נודע כי עורכי הדין שלה ושל פייר לוקט הגיעו עם צו בית משפט ואספו מסמכים מאיגוד השייט לקראת הדיונים, כשבין היתר מופיעים בתיק מסמכים עם פרוטוקולים מתוך הוועדה שבדקה את הפרשה.

כזכור, לוקט טען בכתב ההגנה שלו כי מעולם לא קיפח את נוי דריהן ולא העניק יחס מיוחד לאף גולשת רוח אחרת בנבחרת. המאמן הצרפתי עשוי להגיע לישראל כדי להעיד בתביעה שהוגשה נגדו, כמו גם אנשים נוספים שיזומנו להופיע על דוכן העדים בבית המשפט בת”א.

נוי דריהן (SAILING ENERGY)נוי דריהן (SAILING ENERGY)

בשולי כתב ההגנה, מעבר לטענות של דריהן עליהן השיב, המאמן הוסיף לתאר אירועים שהתרחשו בנבחרת הנשים בתקופתו. בין היתר, לוקט טוען כי אימן גם את דריהן בנפרד מיתר גולשות הנבחרת, לא חסך בביקורת על התנהלותה בזמן שהיה מאמן נבחרת הנשים של ישראל ואף הצהיר כי מעולם לא חתם על מסמך הקוד האתי של איגוד השייט או של הוועד האולימפי. הפרטים נחשפים כעת לראשונה במסגרת הדיונים בבית המשפט.

הקוד האתי והאימונים האישיים לדריהן

ראשית, דריהן טענה בכתב התביעה כי "פייר נדרש לחתום על קוד ההתנהגות המשמעתי והאתי של שייטים, מאמנים ובעלי תפקיד באיגוד, ועל התקנון המשמעתי של הוועד האולימפי", אלא שנציגו של המאמן, עו"ד אמיר קרביץ, טען בכתב ההגנה כי המאמן "מעולם לא חתם על המסמך האמור, ולא בכדי התובעת לא מציגה את המסמך החתום על ידי הנתבע".

לוקט ציטט לא פעם את מסקנות הוועדה בכתב ההגנה שלו, שקבעה כי "פייר היה נחוש לשמור על כל אחת מחברות הנבחרת, ולא הסכים לוותר על אף אחת". בכתב ההגנה הוא אף ציין כי השקיע ארבעה ימי אימונים אישיים מלאים עם דריהן באוגוסט 2019 ביפן. כראיה לכך, המאמן הציג בפני בית המשפט תיעוד מתוך האימונים הללו עם תמונה של דריהן בים, והוסיף גם תמונה נוספת מחשבון האינסטגרם שלה ובאמצעותה הציג כיצד היא לכאורה ‘מקטרת’ על העבודה המשותפת באימון בצירוף הכיתוב שלה "פייר הרגת אותי היום!".

קטי ספיצ'קוב והמאמן פייר לוקט (באדיבות איגוד השייט)קטי ספיצ'קוב והמאמן פייר לוקט (באדיבות איגוד השייט)

כאשר כתב התביעה הציג טענות לפיהן המאמן הצרפתי דאג רק לספיצ’קוב, הוא עצמו הציג ציטוט מראיון שהעניקה דריהן לתקשורת בו היא אמרה בעבר "יש למאמן הנבחרת אמונה בי". לוקט אפילו הוסיף ציטוט מתוך ראיון של גולשת הרוח נגה גלר, שהעידה בתקשורת כי ההתמקדות שלו הייתה "בכל הבנות" בעבודתו.

כדי לחזק את טענותיו בכתב ההגנה ששלח לבית המשפט, הצרפתי אף הציג מסרון ששלח לאיש המדיה של הנבחרת, בה הוא הדגיש כי אין להתמקד רק בקטי ספיצ'קוב אלא בכל הנבחרת שכוללת גולשות צעירות שעובדות קשה.

לוקט גם התייחס לבעיות שהיו לו לכאורה עם דריהן באימונים ובכלל לאופן התנהלותה בנבחרת. המאמן הדגיש בכתב ההגנה שלו, שנכתב על ידי עו"ד אמיר קרביץ, כי "כאשר המנהל המקצועי אלי צוקרמן ביקש לשלוח הביתה את התובעת בתחרות בפלמה בשל משקלה והטענה ל'חוסר המקצועיות' שלה, היה זה הנתבע שנלחם על הישארותה, בטענה כי תוכל להתמודד עם משקלה בעבודה בחדר הכושר".

נוי דריהן (איגוד השייט)נוי דריהן (איגוד השייט)

הוא גם טען כי לדריהן היו לכאורה בעיות משמעת בנבחרת הנשים וציין בין היתר את "התנהגותה האגרסיבית עם אלכס גאידר בשדות ים בנובמבר 2018, כאשר גם שם עלתה דרישה לשלוח את התובעת הביתה, והנתבע הוא שנלחם לתת לה הזדמנות שנייה". בנוסף, סיפר לגבי דריהן כי "גם במהלך גביע העולם במיאמי 2019, לתובעת שוב הייתה אפיזודה משמעתית, ועדיין הנתבע בחר להמשיך לתמוך בה".

הטענות של שני הצדדים, כאמור, יתבררו בבית המשפט בת”א, שיצטרך להכריע האם אכן מגיע לדריהן פיצוי בעקבות הפרשה או לא. לעת עתה, אגב, גם דריהן וגם קטי ספיצ’קוב עדיין לא חזרו להתאמן תחת הנבחרת אותה מוביל כיום המאמן שחר צוברי.

“פייר לא ערך אימונים אישיים לנוי ומעולם לא עמדה על הפרק הרחקתה”

עו"ד אסף גופר, המייצג את נוי דריהן, הגיב: "נוי הגישה את התביעה בעקבות חוסר צדק בלתי רגיל שנעשה לה. עם כל הכבוד לטענות של פייר, ההשפעה של ניהול קשר רומנטי על תפקודו כמאמן לאומי היא מובנת מאליה. גם פייר עצמו היה מודע בזמן אמת לכך שהוא מצוי בניגוד עניינים ברגע שהחל לפתח רגשות רומנטיים לקטי, והדבר עולה מהראיות שהוגשו במסגרת התביעה".

קטי ספיצ'קוב עם פייר לוקט (איגוד השייט)קטי ספיצ'קוב עם פייר לוקט (איגוד השייט)

נציגה של דריהן הוסיף: "הטענה של פייר שלא חתם על הקוד האתי הינה בכל הכבוד מעליבה. הוועדה שמונתה על ידי האיגוד לבדוק את האירוע קבעה חד משמעית שהוא הפר את הקוד האתי וטוהר המידות. בגלל אותה הפרה ברורה הוא פוטר מתפקיד המאמן הלאומי. אפילו אם נניח שפייר לא חתם בפועל על הקוד האתי, הרי שבתור מאמן כה מנוסה ובכיר, זו תהיה היתממות מצידו לטעון שלא היה מודע להשלכות של הקשר הרומנטי על תפקודו כמאמן, ועל הימצאותו בניגוד עניינים. לא בכדי פייר הסתיר את הקשר הרומנטי מהממונים עליו ומשאר חברות הנבחרת".

עו"ד גופר המשיך וציין: "בשלב מאד מוקדם של התחרות הפנימית על הכרטיס לטוקיו, פייר בנה תוכנית אימונים נפרדת לקטי משאר בנות הנבחרת, תוכנית שנועדה לקדם אותה על פני שאר הגולשות בתחרות על הכרטיס לטוקיו. פייר הבטיח שכל אחת מהבנות תזכה למחנה אימונים אישי איתו כשבפועל רק קטי זכתה לפריווילגיה הזו, מה שכמובן גרם ליתרון מקצועי לא הוגן על שאר גולשות הנבחרת. פייר לא ערך אימונים אישיים לנוי וגם אם במקרה יצא שאימן אותה אימון אחד לבד בשל סיבות כאלו ואחרות, ברור שלא מדובר באימונים אישיים סדורים או במחנה אימונים אישי כפי שפייר ערך עם קטי.

"נוי דריהן היא אחת הגולשות המובילות במדינת ישראל מזה שנים. היא לא הועמדה לוועדת משמעת בשל בעיות משמעת באימונים במסגרת איגוד השייט מעולם. ברור שפייר אינו הסיבה שנוי לא הורחקה מהנבחרת, ומעולם לא עמדה על הפרק הרחקה שלה מהנבחרת בשל בעיות משמעת באימונים".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה