לוחמת הטאקוונדו אבישג סמברג שברה כמה שיאים בחייה. באולימפיאדת טוקיו היא הייתה הראשונה שזכתה במדליה אולימפית בענף, היא הייתה הנציגה הישראלית הראשונה שעברה שלב במשחקים האולימפיים מבין הישראלים שהשתתפו בהם בכל הזמנים, היא השיגה בפעם ראשונה מדליה לישראל כבר ביום הראשון של המשחקים האולימפיים והיא הפכה לספורטאית הראשונה שזוכה במדליה בגיל 19.

לאחרונה סמברג זכתה שוב בכרטיס למשחקים האולימפיים והפעם היא תגיע לשם ככוכבת שחולמת שוב על הפודיום, ולא כספורטאית אלמונית. ויש לה מטרה לקבוע עוד הישג תקדימי, כי אם היא שוב תסיים על הפודיום היא תהיה האישה הישראלית הראשונה שזוכה בשתי מדליות אולימפיות.

בדרך לצרפת, אבישג סמברג התארחה בפודקאסט האולימפי ב-ONE לשיחה מרתקת עם אסי ממן על ההצלחה בטוקיו, השינויים בחייה, החוקים החדשים בענף ואיך ייראו הקרבות בפאריס, היריבות שלה והרגע שהבינה שהיא רוצה את מדליית הזהב האולימפית: “זה אפשרי, אני מסוגלת לעשות את זה - וזו גם המטרה שלי בפאריס”.

אבישג סמברג עם הכרטיס לאולימפיאדת פאריס. רוצה את מדליית הזהב (התאחדות הטאקוונדו)אבישג סמברג עם הכרטיס לאולימפיאדת פאריס. רוצה את מדליית הזהב (התאחדות הטאקוונדו)

“הרגע הכי טוב שהיה לי בחיים זה הרגע שבו רצתי עם דגל ישראל באולימפיאדת טוקיו”, סיפרה סמברג בפודקאסט האולימפי. “הובלתי בתוצאה על היריבה שלי בקרב על מדליית הארד, אבל אז היא חזרה ופתאום התחילה להוביל עליי. המאמן שלי יחיעם שרעבי צעק לי ‘אבישג, מה קורה? תפרקי אותה’. הסתכלתי עליו ואמרתי לו ‘אל תדאג, יחיעם, עליי’. פירקתי אותה. אף פעם לא ראיתי את הקרב הזה, אני לא זוכרת ממנו כמעט כלום. אם אראה אותו זה יוריד לי את הלב”.

סמברג גם הפעם תהיה הנציגה היחידה מישראל שתשתתף במשחקים האולימפיים. בן זוגה, לוחם הטאקוונדו נמרוד קרביצקי, לא השיג את הקריטריון ואבישג מספרת על הקושי שבדבר: “קשה לי לשמוח מזה שאהיה באולימפיאדת פאריס והוא לא. זה שרף לי את הלב. היה לי קשה כשהוא התחרה. רציתי לשמוח, אבל לא יכולתי. בכל אופן, נמרוד יהיה עם המשפחה שלי בפאריס והם יבואו לראות את הקרבות שלי, זה ייתן לי כוח”.

אבישג סמברג. "נמרוד יהיה עם המשפחה שלי בפאריס והם יבואו לראות את הקרבות שלי" (אסי ממן)אבישג סמברג. "נמרוד יהיה עם המשפחה שלי בפאריס והם יבואו לראות את הקרבות שלי" (אסי ממן)

לצד הדמות ששופעת שמחת חיים, סמברג דיברה גם על הרגעים הקשים במלחמה שפרצה ב-7 באוקטובר ועל האנטישמיות שיש בעולם: “לקחתי את זה מאוד קשה. חברה שלי קים דמתי ז”ל נרצחה במסיבת הנובה. עומר ונקרט, שבמשך שנים ישב לידי בכיתה, חטוף בעזה. קשה לי לחשוב על זה. במשך שלושה-ארבעה שבועות ישבתי בבית ולא התאמנתי. אמרתי לעצמי ‘מה זה רלוונטי עכשיו’. פחדתי. הייתי בבית ולא יצאתי בכלל, גם לא לאימונים”.

בעקבות זאת, אבישג תקרית נוראית מאותו היום הארור: “יש עוינות כלפיי בחו”ל, אני מרגישה את זה. ב-7 באוקטובר היינו בתחרות בסין, ישבנו בחדר האוכל בהלם וראינו את חברי הנבחרת הירדנית עוברים לידנו ומצחקקים. זו התנהגות לא אנושית. החלטתי לעזור במה שאפשר, גם בהסברה. אתה יודע עם כמה אנשים רבתי באינסטגרם? כמה הורידו לי עוקב? העולם לא מבין מה קורה בישראל”.

אבישג סמברג. "ב-7 באוקטובר הירדנים עברו לידי וצחקקו" (אסי ממן)אבישג סמברג. "ב-7 באוקטובר הירדנים עברו לידי וצחקקו" (אסי ממן)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה