בעקבות הזכייה של בלסינג אפריפה באליפות העולם עד גיל 20 והמקום השביעי אליו הגיע בגמר אליפות אירופה לבוגרים בריצת 200 מטר, באיגוד האתלטיקה מתכוונים לפנות למשרד הפנים בבקשה להעניק אזרחות גם לאחותו, מרסי, שזכתה כבר בגיל 15 במדליות בתחרויות הנוער של אליפות ישראל והמכביה.

מרסי אפריפה, אחותו הצעירה של בלסינג, ילדיהם של הורים מגאנה, נולדו וגדלו בישראל ולכן השניים זכאים לתעודת תושב ארעי. בעקבות ההצלחה שלו באתלטיקה הישראלית, בלסינג כבר קיבל אזרחות, כך שהוא יכול לעזוב את המדינה ולחזור אליה, אלא שיתר בני משפחתו לא זכאים לאזרחות ישראלית עד שהוא עצמו לא יגיע לגיל 21 ויישאר במדינה.

לאחרונה מרסי, שמתאמנת תחת המאמן של אחיה, יגאל בלון ממכבי תל אביב, זכתה במדליית הארד באליפות ישראל לקדטיות ב-100 מטר ובמדליית הכסף ב-200 מטר, כאשר גם במשחקי המכביה היא סיימה במקום הראשון בריצת 200 מטר עד גיל 18 עם תוצאה של 25.63 שניות.

בלסינג אפריפה (איגוד האתלטיקה)בלסינג אפריפה (איגוד האתלטיקה)

באליפות ישראל היא הייתה רשאית להשתתף בגלל שהייתה נציגה של מועדון מטעם מכבי תל אביב, אך במכביה היא לא רצה תחת דגל ישראל אלא נרשמה במסגרת קבוצת עולים בגלל שאין לה אזרחות. אלא שבעקבות ההתקדמות והפוטנציאל שלה, באיגוד האתלטיקה מתכוונים לפנות למשרד הפנים על מנת שתקבל אזרחות ותוכל לצאת לתחרויות בינלאומיות.

בגלל מצבה, מרסי, אתלטית בעלת פוטנציאל גדול, כרגע לא יכולה להתחרות בחו”ל מחשש שלא תוכל לחזור לארץ. בהנחה שתשיג את הקריטריון לתחרויות בינלאומיות בולטות כמו אליפות אירופה לנוער לדוגמה, היא לא תוכל להופיע שם ולייצג את מדינת ישראל בתחרויות.

“עוד מוקדם לדעת לאן היא תגיע בעתיד, אבל יש לה פוטנציאל כי היא בנויה טוב והיא מכוונת מטרה בדיוק כמו אחיה שגדול ממנה בשלוש שנים. כרגע, רק בלסינג קיבל אזרחות מבין כל בני המשפחה. אם כולם יישארו בארץ עד שהוא יהיה בן 21, אז כל המשפחה תוכל לקבל אזרחות גם כן. צריך לעשות הכל כדי לדאוג למרסי כבר עכשיו. היא צריכה לצאת להתחרות בחו”ל, זה גם האינטרס של המדינה”, אמרו גורמים באתלטיקה הישראלית.

בלסינג אפריפה (איגוד האתלטיקה)בלסינג אפריפה (איגוד האתלטיקה)

המקרה של אפריפה עשוי לפתוח דלת לא רק עבור בני משפחתו, אלא גם עבור אתלטים נוספים שאין להם מעמד בישראל. לאחרונה איגוד האתלטיקה פנה למדינה וביקש לאזרח כמה אתלטים בעלי פוטנציאל מאגודת אתלטי הסמטה - ושניים מהם כבר זכו לקבל אזרחות בזכות ההתערבות של מנכ”ל האיגוד גל לוי.

במקביל, הבקשות לקבלת אזרחות עבור תחלואיני מלקה שהגיע מאריתריאה וג’מאל עבדלמאג’י עיסא מוחמד שהגיע מסודן סורבו מכיוון שמדובר בפליטים. לפיכך, השניים, שזומנו להשתתף באולימפיאדת טוקיו 2020 בנבחרת הפליטים, עדיין לא קיבלו מעמד של תושבים ישראלים והוועד האולימפי הבינלאומי הודיע כי ימשיכו להתחרות תחת נבחרת הפליטים.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה