ארלינג הולאנד מנפץ כל שיא אפשרי עם 32 שערי ליגה ב-27 משחקים בפרמייר ליג בעונת הבכורה שלו במנצ’סטר סיטי. עם זאת, אחד המשחקים הרעים שלו היה בהפסד הביתי 2:1 לברנטפורד אי שם בנובמבר בו רשם נתון שערים צפויים (xG) של 0.03 בלבד. אז איך עוצרים את הענק הנורבגי? בן מי, בלם הקבוצה שהצליחה לעצור את החלוץ, חשף את הטקטיקה בת ארבעת השלבים בתכנית של Sky Sport.

“הכל עניין של ריכוז”, הבלם פתח תחילה כשסיפר כשבפתיחת ההתמודדות הולאנד ברח לו בכדור רוחב של קווין דה ברוינה אשר כמעט ונכנס פנימה – מקרה שהוביל למסקנות: “התנועה שלו זה משהו שצריך לב אליו במיוחד בחיבור עם דה ברוינה. ניסיתי להסתכל על הכדור לקראת ההרמה ובשנייה הזאת הוא קולט את זה ונעלם מאחורייך. זו הייתה אזהרה גדולה בשבילי בפתיחת המשחק לנסות ולראות אותו עושה את זה”.

המפתח השני הוא לעשות על הולאנד “סנדוויץ” כשהוא בא לקבל את הכדור מחוץ לרחבה: “אנחנו לא מודאגים אם הוא יקבל את הכדור באזורים האלו, למרות שהוא יכול לאיים מחוץ לרחבה, אך בדרך כלל הוא מחפש את הכניסות פנימה. נשארנו קרובים (כמו סנדוויץ’) כשאת'ן פינוק נתן לו קצת שטח, וברגע שהוא מסתובב פנימה אנחנו יורדים אחורה ומוכנים לסיטואציה”.

ארלינג הולאנד ובן מי (רויטרס)ארלינג הולאנד ובן מי (רויטרס)

“הצל של קווין דה ברוינה והחיבור עם הולאנד. כמו שאמרתי קודם, הקשר ביניהם מסוכן מאוד וצריך למנוע ממנו את האופציה לפעול. מה שעשינו זה ברגע שהוא מתמקם מחוץ לרחבה כדי לקבל את הכדור על מנת לבצע את המסירות שלו, השחקן הקרוב ביותר (במקרה הזה אני והקשרים נשארים צמודים לנורבגי), יוצא ללחוץ אותו בכל הכוח כדי למנוע את הסכנה שהוא יכול לייצר”.

הנקודה האחרונה מתחברת לקודמת – ערנות ומודעות לסכנות: “לפעמים אני רק שם עין על קווין ומוכן לסיטואציה כשאני לא משאיר יותר מידי שטח מאחורי שלא בהכרח מאלץ את הקשרים לשמור על הולאנד. ברגע שהכדור עובר מהאזור של הבלגי לצד השני אני חוזר הכי מהר שאני יכול כי הסכנה עברה שוב לאזור הרחבה (איפה שנמצא החלוץ)”. 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה