את מה שעובר על ריאל מדריד בקיץ האחרון, למעשה מאז שריקת הסיום של גמר ליגת האלופות נגד ליברפול, אפשר להגדיר במילה אחת בלבד – מהפכה. זאת מהפכה על הקווים, מהפכה בשיטת המשחק, מהפכה בתפיסה ובהתנהלות, ומהפכה בהתנהלות בחלון ההעברות. הרכש האחרון של הקבוצה, מריאנו דיאס, שחוזר הביתה שנה לאחר שנשלח לליון, הוא גלגל נוסף במכונה שבונה ז'ולן לופטגי.

באופן טבעי, מהרגע שבו הושלמה עזיבתו של כריסטיאנו רונאלדו, כנראה גדול שחקני ריאל מדריד בכל הזמנים, עולם הכדורגל עצר את נשימתו וחיכה להחתמה המפוצצת הבאה של המועדון שהמציא את המונח "גלאקטיקוס". האם זה יהיה ניימאר שהוגדר כאובססיה של פלורנטינו פרס? האם קיליאן אמבפה, השחקן הצעיר הטוב בעולם? אדן הזאר הבלגי הנפלא? אולי דווקא מאורו איקארדי שיגיע לחוד ההתקפה? אבל בדיוק כמו שהגעתו של לופטגי לקווים הפתיעה את כל הפרשנים, נראה שגם ההתנהלות של המועדון בשוק ההעברות, שונה מכל מה שיכולנו לצפות לו.

צפו בשעריו של מריאנו, חלוץ ריאל החדש

אז בזמן שאוהדי ריאל מדריד קמים בכל בוקר ומרעננים כל חמש דקות את אתרי האינטרנט מתוך ציפייה לרכש הגדול הבא, מי חזר למועדון הוא דווקא דיאס, והגיע הזמן להבין, או לנסות להבין, מה גרם ללופטגי להחזיר דווקא את הכדורגלן הדומיניקני-ספרדי לחוד ההתקפה, ואיך הוא אמור להשתלב בריאל מדריד החדשה, שנה בלבד לאחר שבקבוצה מכרו את החלוץ הצעיר לליון.

מריאנו, יליד ברצלונה, גדל באספניול אך לא מצא עצמו במועדון הקטאלוני ועבר לבדאלונה, שם גם ערך שלוש הופעות בקבוצה הבוגרת של המועדון, אז בליגה השלישית בספרד. בריאל זיהו את הכישרון של החלוץ הצעיר והוא הצטרף לקבוצה השלישית של המועדון, שם כבש 32 שערים. בעונת 2016/17 הועלה לסגל הקבוצה הבוגרת, אך באופן טבעי התקשה להשתלב בחוד הנוצץ של זינדין זידאן, ובקיץ הקודם עזב לליון, מעבר שהוא בוודאי לא מצטער עליו.

מריאנו דיאס חוגג במדי ליון (רויטרס)מריאנו דיאס חוגג במדי ליון (רויטרס)

נראה שבריאל ידעו שיש להם בידיים נכס ששווה לעקוב אחריו, שכן בחוזה מול ליון הבלאנקוס דאגו להכניס סעיף שמאפשר להם להשוות כל הצעה שתתקבל עליו, מה שלמעשה מנע את המעבר של דיאס לסביליה שכבר הגישה עליו הצעה רשמית. כך, לאחר עונה נהדרת מבחינתו, בה כבש 21 שערים ב-45 משחקים (בכל המסגרות), להם הוסיף גם שבעה בישולים, החלוץ בן ה-25 חוזר מהדלת הראשית למועדון בו בילה בעבר שש שנים.

הוא חלוץ רחבה קלאסי, כזה שכובש בעיקר בזכות המיקום שלו, שחקן עליו נהוג לומר “יש לו חוש לכיבוש שערים”. אחוז הדיוק שלו בבעיטות, כ-54, אחוז גבוה באופן יחסי לחלוץ, הוא בעיקר בזכות סוג המצבים שהוא מגיע אליהם. אגב, הוא החלוץ יליד ספרד שכבש בעונה שעברה הכי הרבה שערים בליגות הבכירות באירופה אחרי יאגו אספאס, והיה מעורב באופן ישיר ב-22 שערי ליגה.

אך האם הוא באמת מגיע מהדלת הראשית? לא בטוח שדיאס מגיע להיות שחקן מוביל גם בקדנציה הנוכחית. אחת הסברות לכישלון היחסי של ריאל מדריד בעונה שעברה, עד כמה שאפשר לקרוא לעונה שבה הקבוצה זכתה בליגת האלופות כישלון, היה חוסר היכולת של זידאן לשמור על השחקנים שיכולים לשנות את המשחק מהספסל. שמות כמו חאמס רודריגס ואלברו מוראטה, שהיו חשובים מאוד באליפות של הבלאנקוס לפני שנתיים עזבו, ובלא מעט משחקים בליגה, חסר היה לריאל את האס שיבוא מהספסל וישנה את המשחק. לשם, אולי, צריך להיכנס מריאנו.

אם נביט על הסגל שבונה לופטגי, הוא אמנם לא הביא שם נוצץ במקומו של כריסטיאנו, אך אנחנו כן צריכים לזכור שיש לו בהרכב מספר שחקנים ברמה עולמית. גארת' בייל, כל עוד יהיה כשיר, הוא בוודאי אחד השחקנים הטובים בעולם ונראה שהוא פורח מאז שהפורטוגלי עזב. קארים בנזמה לא שכח להבקיע שערים, איסקו צפוי לקבל את המושכות בקישור, לוקה מודריץ' שמגיע אחרי מונדיאל חלומי, טיבו קורטואה שנבחר לשוער המצטיין באותו טורניר, וכמובן מרקו אסנסיו שאמור לקפוץ לפחות מדרגה נוספת, אחרי עונה בינונית מבחינתו.

ז'ולן לופטגי. משלים את הפאזל (רויטרס)ז'ולן לופטגי. משלים את הפאזל (רויטרס)

ההגעה של מריאנו למעשה נותנת לריאל אופציה ראויה כמעט בכל עמדה במגרש. בשער לופטגי יכול לבחור בין טיבו קורטואה לקיילור נבאס, באגף ימין אלברו אודריוסולה הוא מחליף בהחלט ראוי לדני קרבחאל. נאצ'ו ורפאל וראן יבצעו רוטציות במרכז ההגנה, בעוד בקישור ישנם כמובן האפשרויות של איסקו ומודריץ' בקישור. ההגעה של מריאנו משלימה ספסל מחליפים שאמור לתת ללופטגי פתרון בכל רגע נתון ולאפשר לו לתת מנוחה לשחקנים ולרוץ בכל המפעלים.

על פי הדיווחים בספרד, לופטגי התעקש שהוא צריך חלוץ “9” נוסף, כזה שיהווה אופציה נוספת לבנזמה. הוא רצה שחקן שהבקיע לפחות 20 שערים בעונה שעברה, ודיאס, שמכיר את המועדון ויכל לחזור "הביתה" בסכום לא גדול, היה אופציה, לפחות על הנייר, מושלמת עבור המועדון.  בהחלט יכול להיות שרכישתו, ב-21 מיליון יורו בסך הכל, תשאיר לבלאנקוס אפשרות סבירה להנחית גלאקטיקו אמיתי בקיץ של 2019, אולי בדמותו של ניימאר.

צריך לזכור שריאל מדריד איבדה עם עזיבתו של רונאלדו באיזור ה-50 שערים בעונה, ובעוד לופטגי עוד לא החתים שחקן שיכול למלא את החלל הזה (ולא בטוח שבכלל קיים שחקן כזה בשוק), מריאנו אמור להיות חלק מאותם שחקנים שיתחלקו בנטל הכיבוש. הוא מהיר, פיזי ומכיר את הליגה. הוא בדיוק מסוג החלוצים שיוכלו להיכנס במשחק מתסכל נגד לגאנס או סוסיאדד, ולכבוש את השער שיעשה את ההבדל בסוף העונה.

פנטזיות גדולות היו לאוהדי ריאל מדריד בתחילת הקיץ בכל הנוגע לחוד ההתקפה של קבוצתם. ניימאר, אמבפה, קבאני, לבנדובסקי, הארי קיין, איקארדי והרשימה עוד ארוכה. הם בטח לא ציפו שדווקא דיאס יהיה זה שיצטרף, כשעל פי הדיווחים הוא גם צפוי לקבל את המספר 7 הכל כך מחייב, אותה לבש כמובן רונאלדו, אך גם ראול האגדי, בנוסף לחואניטו ואמיליו בוטרגניו, שמות שמעבירים צמרמורת בכל אוהד של הבלאנקוס.

כריסטיאנו רונאלדו. לא בטוח שהוא ניתן להחלפה (רויטרס)כריסטיאנו רונאלדו. לא בטוח שהוא ניתן להחלפה (רויטרס)

אך בצל טקס שחקני השנה של אופ"א, אליו ריאל מדריד שולחת שבעה שחקנים מתוך 12 (ושישה מתוכם גם נשארו במועדון לאחר עזיבת רונאלדו), יכול להיות שדווקא התכנית של לופטגי, לרכוש אלטרנטיבות שיאפשרו לו להתמודד בהצלחה בכל המפעלים, תתברר כמהלך הכי חשוב של הקבוצה העונה. אם מריאנו יצליח להתקרב לתרומה של מוראטה לפני שנתיים, הרכישה שלו תהיה הצלחה גדולה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה