קבוצות ליגת העל בכדורסל מתחזקות בצורה יפה לקראת העונה הקרובה ונראה כי מבחינה מקצועית צפויה להיות עונה מרתקת עם רמה טובה, אך מאחורי הקלעים הכדורסל הישראלי נמצא במשבר הגדול שלו מבחינת היערכות לעונה הקרובה. מה שנראה בתחילה כסכסוך קטן הפך להיות הסכסוך הגדול ביותר בין מנהלת ליגת העל בכדורסל לבין איגוד הכדורסל.

העסקנים משדרות יהודית רוצים לשלוט בהחלטות המנהלת, כשהיא תהיה רק גורם משווק. לכן הם קיבלו החלטה להחזיר את הקבוצות תחת ניהול האיגוד, אך הקבוצות בצדק מתנגדות לכך ואינן מוכנות לחזור אחורה. אפילו ועדה שהקים שר התרבות והספורט, חילי טרופר, לא הצליחה לפתור את המחלוקות, ומאחורי הקלעים המצב בפני פיצוץ ענק שעשוי לפגוע קשות בכדורסל הישראלי.

גורמים בסביבת מנהלת הליגה אמרו בעניין על הוועדה שטיפלה בנושא: "הכוונה לאנשי האיגוד והפועל שקיבלו החלטות בלי להציג אותם ולכן לא קבלו אותם. אם היו מראים אותם לפני כן, מדברים, אז אולי היה אפשר להגיע להבנות. זה מה שקורה ששר הספורט נותן לפוליטיקאים ועסקנים להחליט, זו שערורייה".

יפתח זיו (איציק בלניצקי)יפתח זיו (איציק בלניצקי)

המנהלת והאיגוד מחכים להחלטת בית הדין של האיגוד מי צודק ולמי הסמכויות. ברור לכל שזה יגיע גם לערכאות אזרחיות. לכולם יש את הזמן, הכסף שהולך על עורכי הדין, האגו רב וחוסר הוודאות גדול. בסביבת המנהלת תוקפים: "זה כבר חודש שלא מקבלים החלטות, האיגוד אחרי 20 שנה רוצה לקבל החלטות מקצועיות, רוצה להוריד את הזרים, כאשר אין שחקנים ישראלים. זה בגלל הניהול הכושל מצדם של הליגה הלאומית, בה היו צריכים לגדל את השחקן הישראלי". במקביל, גם ממתינים להחלטת בית הדין בעניין העתירה של מכבי ר"ג שמבקשת גם לשחק בעונה הקרובה בליגת העל.

מלשכת שר הספורט נמסר: “השר הקים צוות שפעל במשך חודשים בניסיון לגשר בין המנהלת לבין האיגוד, למען הכדורסל הישראלי. כמו כן, יצא מסמך פשרה לשני הצדדים בהובלת לשכת השר. לצערנו, גורמים לא אחראים בשני הצדדים טרפדו את ההסכמות וסירבו לקבל את הצעת הפשרה. בכל מקרה איננו מתייחסים להאשמות חסרות ביסוס ובעילום שם. לפי הטענות נראה שמי שאומר אותם לא מבין את החוק ואת הסמכויות של השר. נמשיך לעשות הכל כדי שהכדורסל הישראלי לא יפגע. מקווה שכך ינהגו כולם”.

חילי טרופר (עמרי שטיין)חילי טרופר (עמרי שטיין)

הקבוצות מודאגות: לא נוכל לפתוח את העונה

אך הצרות לא מסתיימות בכך. למנהלת אין כרגע הסכם שידורים לעונה הקרובה, שכן יש פיצוץ במו"מ בין המנהלת לזכיין, ערוץ הספורט, ששילם בהסכם שהסתיים בסיום העונה החולפת כ-17 מיליון שקל לעונה ומספרים שכעת הציע כ-10 מיליון שקל לעונה. במנהלת לא קראו נכון את המפה והיא יצאה עם הודעה שהיא נערכת לתחילת שידורים באמצעות פלטפורמת OTT. במנהלת יצטרכו להציג לקבוצות שיש לה גב כלכלי למהלך כזה. לא מתחילים מהלך כזה וישר מכניסים כסף, לוקח זמן עד אשר נרשמות הכנסות, כאשר גם ההפקה עולה למעלה מ-4 מיליון שקלים.

כמו כן, בגלל המאבק בין הצדדים, מפעל הפיס הודיע על ביטול פרויקט "זמן במגרש" שהיה מכניס כמיליון שקל בעונה לטובת הקבוצות. אגב, גם הטוטו לא חתם על הסכם השיווק עם המנהלת על סך של כ-14 מיליון שקל לעונה הקרובה בגלל שהוא רוצה לדעת מי מנהל את הליגה, מה צפוי להיות בה ואז לקבל החלטות. דירקטוריון הטוטו החליט להמשיך את ההסכם שהיה בעוד שנה, אבל כאמור חתימות מבחינתו לא יהיו עד להתבהרות הדברים.

זמן מגרש (עודד קרני)זמן מגרש (עודד קרני)

למעשה, כרגע יש סימני שאלה לגבי כ-32 מיליון שקל סך הכול, כשיש קבוצות שמבחינתם החלק שלהם בעוגה הזו הוא משמעותי מאוד. בעלי תפקידים מרכזיים בקבוצות אמרו ל-ONE: "בצורה כזו לא נוכל לפתוח את העונה הקרובה, אין לנו כסף, לא מביאים את מה שחסר מהבית". ביום שני צפוי דירקטוריון המנהלת להתכנס לישיבה וקבוצות עשויות לדרוש לקבל החלטות אף מרחיקות לכת, כאשר ההבנה היא שצריך להתחיל לחתוך דברים ולקבל החלטות גם אם לא כולם יאהבו את מה שיוחלט.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה