אחרי שהניסיונות לגישור כשלו, איגוד הכדורסל פנה לבית הדין העליון של איגוד הכדורסל בבקשה לקיים דיון דחוף בבקשתו להעביר את ניהול ליגת העל תחת האיגוד. האיגוד למעשה פועל לקחת את הסמכויות מהמנהלת, אך מאחורי הקלעים נוצר עימות דווקא על נושא חופשת הקיץ.

עו"ד חגי אשלגי המייצג את המנהלת ביקש להאריך את המועד להגשת תגובה לעתירת האיגוד עד 40 מיום, עד 10 לספטמבר. אשלגי נימק זאת בין השאר: “בכל הכבוד לחיפזון שאחז באיגוד הכדורסל לחרב את ליגת העל בכדורסל, הח"מ אשר מטפל אישית בענייני המנהלת יוצא לחופשה בימים הקרובים. אחרי שנתיים ללא חופשה משפחתית–שנתית מפאת קורונה. בנוסף, בימים אלו, גם עובדי צוות הליטיגציה של הח"מ, יצאו כבר לחופשות בחו"ל. בכל הכבוד, אין היתכנות שה"מ יגיש תגובה לגוף עתירת האיגוד בעוד שבוע. הח"מ אינו אסיר בעבודתו. ליטיגטורים לוקחים חופשות בימי הקיץ ואחרי שנתיים מפרכות מגיע. אין גם היתכנות להכניס בטווח זמן כזה עורך דין אחר לתיק, שיעניק למנהלת ייצוג ראוי בפרק זמן שכזה, על ההיכרות הנדרשת עם נושאי העתירה".

עוד טען עו"ד אשלגי: "אילו האיגוד רצה לקדם את ענייניו בדחיפות, היה ודאי מתכבד ומגיש את עתירתו עוד בדצמבר 2021 (לשיטתו בנובמבר 2021 הוא כבר "החליט" על חיסול במנהלת). אלא שלאיגוד, כאמור, לקח כחצי שנה להגיש את עתירתו. קרי, שום דחיפות לא הייתה".

מנגד, פרופ' עודד מודריק נשיא בית הדין העליון לא קיבל את טענותיו של עורך הדין של המנהלת וכתב בהחלטתו כי: "אין ספק שבאי כוח המנהלת \ ככל בני האנוש, זכאים לחופשה, בין השנים "רגילות" ובין לאחר שנים שבהן התקיים אילוץ מונע חופשה. אולם חופשתו של פלוני או אלמוני אינה עוצרת את מהלך החיים בכלל ואת תחילת עונת המשחקים 2022-23 שניצבת לפתח, בפרט. הצורך בוודאות ביחס לניהול עונת המשחקים הבאה, ככל שזו קשורה לפסיקת בית הדין,הוא גורם כבד משקל ביותר ודאי לאיגוד אך לדעתי גם למנהלת. זו האחרונה אמנם אינה צריכה להתחיל דברים מבראשית, אך אפילו כך התכוננותה תלויה במידה רבה בתוצאות הדיון בעתירה. ניתן להניח שכיוון שהעתירה הוגשה באפריל המנהלת החלה להיערך לתגובה זה מכבר (אפשר היה להיווכח בכך גם בעיון במענה שניתן לשאלת הסמכות)”.

מודריק הורה שהתשובה לעתירה תינתן עד 15.8.2022.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה