בית המשפט העליון, בראשות השופטת דליה ברק ארז, דחה היום (רביעי) את בקשת עיריית נתניה לעכב את העברת הסכום בסך 570,000 ש”ח אותה היה עליה להעביר לקבוצת הנשים העירונית בכדורגל, בנות נתניה, בהתאם לפסק דינו של בית המשפט המחוזי בלוד (השופט רמי אמיר), וחייב את עיריית נתניה בהוצאות משפט בסך 3,000 ש”ח.

כזכור, בעתירה שהגישה בנות נתניה באמצעות עו"ד אורי כהנא ממשרד כבירי נבו קידר בלום המתמחה במשפט ספורט מגדרי, טענה קבוצת הנשים לאפליה מגדרית קשה מצד העירייה בחלוקת תקציבי הספורט העירוניים, לאחר שזו העבירה תקציב הגדול פי 20 לקבוצת הגברים העירונית מכבי נתניה על אף ששתי הקבוצות משחקות בליגת העל. בית המשפט המחוזי קיבל את העתירה וקבע כי על העירייה להפחית מהסכום שמועבר לקבוצת הגברים של מכבי נתניה סך של כ-570,000 ש”ח ולהעבירו לקבוצת הנשים העירונית לאחר שמצא כי העירייה פעלה בחוסר תום לב וניסתה להעביר את הסכום לקבוצת הגברים שלא כדין.

כאמור, עיריית נתניה ומכבי נתניה ערעורו לבית המשפט העליון על פסק הדין וביקשו להמתין עם העברת הכספים עד להכרעה בערעור. היום, דחה בית המשפט העליון בקשת העירייה והורה לה להעביר את הכספים באופן מיידי, תוך שהוא מדגיש את העובדה שהקבוצה מתכוננת בימים אלה לפתיחת משחקי ליגת העל.

בפסק הדין נכתב בין היתר: “מכבי נתניה, שכאמור הגישה אף היא ערעור, סבורה כי דין בקשתה של העירייה להתקבל. בעיקרו של דבר, מכבי נתניה טוענת, בדומה לעירייה, כי פסק דינו של בית המשפט המחוזי שגוי, ולפיכך הסיכוי שהערעור עליו יתקבל הוא גבוה ולמצער אינו קלוש במידה התומכת בקבלת הבקשה לעיכוב הביצוע. כן נטען כי מאזן הנוחות מטה את הכף לטובת עיכוב הביצוע, לנוכח הסיכון שלא ניתן יהיה להשיב את הכספים מן המשיבה אם אכן הערעור יתקבל. מנגד, נטען כי לא ייגרם למשיבה כל נזק אם הכספים לא יועברו אליה, שכן ממילא אלה מוחזקים בידי העירייה ואין חשש כי לא תוכל להיפרע ממנה אם הערעור יידחה”.

“לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובות לה הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות. כידוע, השיקולים המנחים הכרעה בבקשה לעיכוב ביצועו של פסק דין הם סיכויי הערעור ומאזן הנוחות, ואילו בעצם הגשתו של ערעור – או ערעורים במקרה זה – אין כדי לעכב את ביצועו של פסק הדין. בענייננו לא הורם הנטל להראות כי אכן העברת הכספים תגרום לנזק בלתי הפיך, מעבר לטענות כלליות בדבר חלקם של כספי התמיכה שמקבלת המשיבה מסך הכנסותיה. מנגד, בחינת מאזן הנוחות דווקא מחייבת להידרש לנזקים שייגרמו למשיבה שהסתמכה על התנהלות העירייה. ניתן אף להוסיף, בזהירות המתבקשת, כי טענות מן הסוג שהעלתה העירייה עלולות לסכל דרך קבע ביצועם של פסקי דין בתחום של תמיכות הניתנות לעמותות הנדרשות למימון ציבורי. בנסיבות אלה אינני נדרשת להתייחס לסיכויי הערעור, ויש בידי להסתפק בכך שאין בסיס לסבור כי הם גבוהים דווקא”.

עו"ד אורי כהנא, המייצג את קבוצת בנות נתניה, התייחס להחלטה: "מדובר בהחלטה חשובה, המלמדת גם על סיכויי הערעור שהוגש. חשוב מכך, ההחלטה תאפשר לקבוצת הנשים בכדורגל לפתוח את הליגה, להתמודד על תארים ולהביא כבוד רב לעיר נתניה. חבל שעיריית נתניה מתייחסת לקבוצת ליגת העל לנשים בכדורגל בצורה בלתי מקצועית באופן המשמר את המצב הקיים בו נשים מודרות מענף הכדורגל להערכתי סיכויי הערעור קלושים. בית המשפט המחוזי קבע בצדק רב, כי במשך שנים הפלתה עיריית נתניה שלא כדין את כדורגל הנשים בעיר. בית המשפט קבע בהחלטה מנומקת ומדויקת, שהעייריה לא יישמה את הקריטריונים שקבעה בעצמה, והעבירה מאות אלפי שקלים מדי שנה, מקבוצת הנשים לקבוצת הגברים. בית המשפט גם קבע, לאחר שזימן את נציגי העיריה לשני דיונים ארוכים, כי גורמים בעייריה פעלו בחוסר תום לב לאחר שניסו לבצע ברגע האחרון, שינוי דרמטי של התבחינים לרעת הנשים, במסווה של תיקון טעות סופר וללא סמכות. יחד עם זאת אנחנו שמחים על הבאת התיק בפני בית המשפט העליון, מדובר בנושא חשוב ואנחנו מאמינים שבית המשפט העליון יקבע הלכה מחייבת בנושא שתנחה גם עיריות נוספות"

הילה קניסטר בר דוד, יו"ר מנהלת העל בענפי הכדור לנשים, התייחסה להחלטה: "אני מברכת את קבוצת בנות נתניה על ההחלטה שתאפשר את השתתפותה בליגת העל השנה. הפליית נשים בספורט נפוצה לצערי ברבות מהרשויות המקומיות. מחלקות ספורט רבות בעיריות מבקשות לתקצב את הענף החזק ביותר משיקולי פופולריות ושוכחות שתפקיד הרשות המקומית הינו לעודד ולהנגיש את הספורט לכלל אוכלוסיית העיר הכוללת בדרך כלל 50% נשים. מנהלת העל בענפי הכדור לנשים שמה לה למטרה לייצר מציאות שונה בה לכל אישה בישראל מקום בנוף הספורט הקבוצתי המקצועי”.

ערן ושי זהבי ממשיכים לחפש בית בהולנד
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה