“איבדתי את החברה שלי ואיבדתי את הכיף”, שרה להקת הרוק הבריטית ‘The Clash’ בשיר ‘I Fought the law’. המילים האלו הדהדו באוזניו של ניית’ן בקסטר במשך חצי עונה, כששיחק ב-2016/17 בקבוצת החובבנים משטרת מטרופוליטן והשיר היה ההמנון שליווה אותה בעלייה למגרש. אז, כנער בן 17, היה לו כיף מאוד. הוא בדיוק סיים עונה חלומית בקבוצת הנוער של צ’לסי והעתיד היה לפניו.
שש שנים, שמונה השאלות ויותר מדי פציעות לאחר מכן, כל הכיף נהרס לבקסטר. בדיוק לכן הוא בחר לעזוב לראשונה בקריירה את האי הבריטי ובגיל 24 הגיע לישראל כדי לחתום במכבי חיפה. הוא ראה כמה כיף היה לג’וש כהן בין הקורות בסמי עופר, בין אם זה בשלוש אליפויות ובין אם בליגת האלופות, והחליט לקבל את הצעת הירוקים לבוא להיות מחליפו.
הסיפור של בקסטר מתחיל בשכונת ווסטמינסטר במרכז לונדון, שם גדל והחל לשחק בקריי וונדררס, מועדון מקומי שקבוצת הבוגרים שלו חצי מקצוענית. בגיל 8 הצטרף לאקדמיה של צ’לסי וקיבל השראה מאחד הגדולים ביותר, כפי שסיפר לימים: “הגעתי למועדון ופטר צ’ך היה השוער הבכיר, אמרתי לעצמי מדי יום ‘זה מה שאני רוצה להיות כשאהיה גדול, להיות כמוהו’”.
בקסטר היה חלק מאחד השנתונים המוכשרים ואשר סומנו מגיל צעיר במיוחד. יחד עם קבוצת הנוער זכה בגביע האנגלי ובליגת האלופות בעונת 2015/16, כשלפניו בהרכב שיחקו פיקאיו טומורי, מייסון מאונט ותאמי אברהם, כולם שחקנים בכירים בכדורגל העולמי ובנבחרת אנגליה. הוא גם רשם 90 דקות מול הנוער של מכבי ת”א ששיחקו במפעל באותה עונה. בקיץ, כמו רבים מיוצאי האקדמיה, נשלח להשאלה והחל לשחק דווקא בקבוצת חובבים.
הוא בילה ארבעה חודשים במשטרת מטרופוליטן, קבוצה חובבנית רשמית, רשם 19 הופעות וחזר לצ’לסי בינואר 2017. התחנה הבאה הייתה סוליהול מורס מהליגה החמישית (נשיונל ליג), אליה הושאל עד סיום העונה. הוא שמר על שלושה שערים נקיים בארבעת המשחקים הראשונים שלו עם הקבוצה ורשם 17 הופעות בסך הכול עבור המועדון.
בכל סיום עונה חזר בקסטר לצ’לסי ויצא בהשאלה נוספת. בעונת 2017/18 שיחק בווקינג, גם היא מהליגה החמישית, במדיה רשם 48 הופעות. בעונת 2018/19, אחרי שצ’לסי החתימה אותו על חוזה חדש לארבע שנים וחצי, עלה מדרגה והושאל ליוויל טאון מהליגה הרביעית, שם עשה חיל ואף שבר שיא מועדון כששמר על שער נקי בשישה משחקים רצופים. הוא שיחק 38 הופעות בכל המסגרות וזכה בחמישה פרסי שחקן העונה והשחקן הצעיר המצטיין.
בגיל 20 ואחרי שהפך לשוער האנגלי הכי צעיר שרושם 100 הופעות בוגרים, בקסטר סיים עונת פריצה וזכה לקפיצת המדרגה, כשבקיץ 2019 הושאל לרוס קאונטי מהפרמיירליג הסקוטית. אלא שאז הגיעה המכה הראשונה. פחות מחודש לאחר שחתם בקבוצה נפצע בכתף ובעקבות כך נעדר ארבעה חודשים והחמיץ 17 משחקים. הוא הספיק לערוך 14 הופעות לפני סיום העונה.
בעונה שלאחר מכן הוא קיווה לקבל הזדמנות בסגל הרחב של צ’לסי, אבל לבסוף באוקטובר 2020 הושאל שוב, הפעם לאקרינגטון סטנלי מהליגה השלישית (ליג 1). למרות המסע המייגע והפציעה, בקסטר המשיך בקו עלייה תמידי והתחנה הבאה הייתה הצ’מפיונשיפ, הליגה השנייה באנגליה, אליה הגיעה כשהושאל להאל סיטי לקראת עונת 2021/22.
הוא התחיל דווקא כשוער המשנה, אבל ברגע שקיבל את ההזדמנות במחזור ה-17, השתלט על האפודה. הוא הצטיין בדרך לניצחון 0:2 על בארנסלי ואף נבחר להרכב השבוע של הצ’מפיונשיפ. בקסטר שמר על שער נקי שלושה משחקים רצופים וביסס את מקומו בין הקורות, עד שבתחילת פברואר נפצע שוב והחמיץ כמעט את כל שארית העונה. הוא חזר בזמן למחזורי הסיום כדי להציל את הקבוצה של שוטא ארבלדזה מירידה.
עם שבעה שערים נקיים ב-18 משחקים ואחוז ההצלות הגבוה ביותר בליגה (79.5 אחוזים), עונת 2021/22 הייתה ללא ספק הטובה ביותר שלו ובשלב זה גם מכבי חיפה נכנסה לתמונה. הסקאוטים של הירוקים גילו את מוצאו היהודי והוא נכנס לפנקס. בקסטר היה בסך הכול בן 23, אבל רף ההתקדמות שלו היה משכנע ואחרי עונת בכורה מבטיחה הוא חזר להאל להשאלה נוספת.
עקב האכילס הוא הפציעות. במחנה האימונים לקראת תחילת העונה שעברה שבר בקסטר את הזרת בכף הרגל והחמיץ את פתיחת העונה. הוא חזר לשחק רק במחזור ה-11 מול סוונזי, פתח ב-12 משחקים רצופים ונפצע שוב, הפעם בקרסול. כדי להבטיח שיקבל את הטיפול הטוב ביותר, חזר בקסטר לצ’לסי והמאמן ליאם רוזניור, שהחליף בתפקיד את ארבלדזה, היה משוכנע כי מדובר בפציעה קלה והבטיח שהשוער יחזור בהקדם.
כשהאל הבינה כי מדובר בפציעה רצינית משחשבה ובקסטר ייאלץ לעבור תקופת שיקום, עסקת ההשאלה בוטלה. בחצי העונה האחרונה עסק השוער בשיקום מסיבי בקובהאם, מתחם האימונים של צ’לסי, עד שחזר לאיתנו ולאחרונה התאמן עם קבוצת המילואים. אם בתחילת השנה האל הייתה משוכנעת כי תממש את סעיף הרכישה שלו, אחרי הפציעה היא החלה לגשש בכיוונים אחרים וכך נסללה דרכו של בקסטר למכבי חיפה.
אחרי 17 עונות, 200 הופעות רשמיות ותארים רבים בקבוצות הנוער השונות של צ’לסי, בקסטר קיבל את ברכת הדרך ועזב את הבלוז ללא אף הופעה בבוגרים. קורבן נוסף של מפעל ההשאלות הלונדוני עזב. רדינג, שירדה לליגה השלישית, הייתה להוטה להחתימו אבל הוא סירב לרדת ליגה ואחרי שמונה השאלות, ארבע פציעות משמעותיות ומסע שהתחיל בקבוצה חובבנית מלונדון, השוער בן ה-24 יקווה למצוא מקום של קבע בכרמל.
כשבקסטר יעלה להופעת הבכורה מול סמי עופר ירוק הוא ייזכר איך לפני שבע שנים התחיל את המסע במדי משטרת מטרופוליטן החובבנית ובראשו יתנגן השיר של ‘The Clash’. צ’לסי אומנם מעולם לא הייתה ה’חברה’ שלו, למרות שתמיד חלם לשחק בסטמפורד ברידג’, אבל ההשאלות והפציעות בהחלט הרסו לו את כל הכיף ועכשיו הגיע הזמן ליהנות.