הפועל באר שבע עשתה זאת שוב. אחרי עונה קשה, מתישה והפכפכה, היא הוכתרה בפעם השלישית ברציפות והחמישית בתולדותיה כאלופת המדינה. פרט למספר 3, המשמעותי ביותר באליפות הזאת, ישנם עוד לא מעט מספרים שמתחבאים בין שורות הספר שייכתב על האליפות הזאת. לכבוד יום חגה, החלטנו לאסוף כמה מאותם מספרים מסקרנים ולהביא אותם בפניכם. כי סטטיסטיקה היא ממש לא הכל, אך היא בהחלט יודעת להסביר דבר או שניים על העונה המופלאה הזאת באדום.

74 - אחוזי ההצלחה של הפועל באר שבע העונה. הכי מעט מבין שלוש האליפויות הרצופות של הקבוצה, כאשר אשתקד המספר עמד על  79 אחוזים ולפני שנתיים 77. עם זאת, כשנזכרים שאחרי חמישה מחזורים אחוזי ההצלחה עמדו על 53, אז נראה שהסטטיסטיקה לגמרי התיישרה.

הפועל באר שבע חוגגת: עשינו משהו מדהים

1 - מספר ההפסדים של ב"ש בפלייאוף העליון, כשגם ההפסד האחד הזה הגיע למעשה אחרי הכרזת האליפות. אם דיברנו על כך שהסטטיסטיקה מתיישרת, זה היה הרבה הודות לפיניש משובח ברגעים המכריעים, שעשה את ההבדל מהיריבות בצמרת.

1.8 - מספר השערים שכובשת ב"ש בממוצע למשחק. הממוצע הכי נמוך לאלופה מאז עירוני קריית שמונה ב-2011/12 (שזכתה באליפות עם 1.3 שערים למשחק). בית"ר ירושלים, היריבה העיקרית שלה בשלהי העונה על התואר, כבשה יותר (2.1 שערים למשחק), אולם בנתון הבא העדיפות הבאר שבעית הייתה ברורה.

בן שהר וטוני וואקמה. ההתקפה העונה לא התפוצצה (איציק בלניצקי)בן שהר וטוני וואקמה. ההתקפה העונה לא התפוצצה (איציק בלניצקי)

0.7 - מספר השערים שספגה ב"ש בממוצע למשחק. בנתון זה, האדומים כמובן מובילים את הליגה ביד רמה. גם כאן הנתון מעט פחות טוב מאשר בשנתיים הקודמות (0.5 שערים בממוצע אשתקד, 0.66 לפני שנתיים), אולם בהחלט מדובר במספרים המייצגים קבוצה אלופה.

59.8 - אחוז ההחזקה בכדור של ב"ש בממוצע העונה. מקום שני מבין קבוצות הליגה, מעט אחרי מכבי ת"א עם 60.7 אחוז. לא משנה ממש מי פתח בהרכב, השליטה הייתה תמיד בצד האדום.

ג'ון אוגו. ב"ש שנייה בליגה בהחזקת כדור (רדאד ג'בארה)ג'ון אוגו. ב"ש שנייה בליגה בהחזקת כדור (רדאד ג'בארה)

8 - היחס בין איומים לשערים, או במילים אחרות, הקבוצה נזקקה לשמונה איומים לשער בממוצע כדי לכבוש. רק לבית"ר ירושלים יחס טוב יותר, 6.

11 - כמות השערים שהבקיעה הקבוצה בנגיחה, המהווים 18 אחוז משערי הקבוצה. שניים מהם של פקהארט, שניים של ג'ון אוגו ועוד שבעה שחקנים כבשו שער אחד.

10 - חילוצי כדור בחצי של היריבה בממוצע למשחק. ב"ש יודעת ללחוץ קרוב לשער היריב, וכך משיגה לא מעט מההזדמנויות ומהשערים שלה. 10 פעמים בכל משחק בממוצע היא מצליחה לעשות זאת, הכי הרבה בליגה ובפער גדול משאר קבוצות הפלייאוף העליון.

חאתם עבד אלחמיד ולואי טאהא (מרטין גוטדאמק)חאתם עבד אלחמיד ולואי טאהא (מרטין גוטדאמק)

51 - אולי אחד המספרים הכי מרשימים של הקבוצה בשנים האחרונות - מספר המשחקים הרצופים ללא הפסד  באצטדיון טוטו-טרנר. מאז נפתח המבצר הבאר שבעי, אף קבוצה לא הצליחה לנצח בו בליגה עד הערב, וגם זה כאמור אחרי שהשמפניות כבר נפתחו. כשיש בית כל כך יציב שנותן נקודות, הרבה יותר קל לקחת אליפות, תשאלו את מכבי ת"א כמה קשה כשאין בית.

28 - מספר השחקנים שלבשו את חולצת ההרכב של ב"ש העונה. מספר גבוה במיוחד, נוכח הפציעות, ההשעיות ושלל הפרשיות שעברה הקבוצה העונה.

שחקני ב"ש. 28 מהם קיבלו הזדמנות בהרכב (איציק בלניצקי)שחקני ב"ש. 28 מהם קיבלו הזדמנות בהרכב (איציק בלניצקי)

2 - מספר השחקנים שפתחו בהרכב הפועל ב"ש גם במחזור הראשון וגם בניצחון האחרון 1:4 על בית"ר שנתן את החותמת על האליפות. שני השחקנים הללו הם חאתם עבד אלחמיד ודן איינבינדר. מספר זה רק מדגים את כמות הבלת"מים שנאלץ ברק בכר להתמודד איתם העונה, ואת הגדולה בזכייה למרות הכל.

15 - מספר השחקנים שכבשו העונה עבור ב"ש. בעקבות כלל השינויים במהלך העונה, מדובר במספר גבוה יותר מבשנתיים האחרונות. בן שהר (11) וטוני וואקמה (10) צועדים בראש הרשימה.

13 - מספר המשחקים הרצופים ללא הפסד בישורת האחרונה עד הזכייה. כפי שכבר נכתב, הפיניש של ב"ש הוא זה שנתן לה את האליפות. מאז ההפסד למכבי ת"א, ב-4 בפברואר, שהוריד את ב"ש למקום השני והעלה את הצהובים לפסגה, הבאר שבעים עשו סוויץ' ולא הפסידו שוב. כך מסיומת צמודה קיבלנו פער גדול והבטחת אליפות מוקדמת.  

שחקני ב"ש מול מכבי ת"א. ההפסד ב-4 בפברואר העיר אותם (רדאד ג'בארה)שחקני ב"ש מול מכבי ת"א. ההפסד ב-4 בפברואר העיר אותם (רדאד ג'בארה)

49  - אחוז ניצול הדקות לשחקנים זרים. החישוב פשוט - חמישה זרים יכולים להיות על המגרש בכל עת, אך בב"ש לא ניצלו את האפשרות הזאת טוב מספיק. פחות ממחצית מהדקות שאפשר לתת לשחקנים זרים (450 דקות בכל משחק), אכן נוצלו, וזאת עוד כשמותר לה לרשום שישה זרים. בנתון הזה, בהחלט יש מקום לשיפור.

28.6 - ממוצע הגיל של שחקני ב"ש, אשר שותפו לפחות 200 דקות העונה. עם שבעה שחקנים מעל גיל 30, בראשם דודו גורש (38), אליניב ברדה (36) ומהראן ראדי (35), לא פלא שממוצע הגיל באדום גבוה יחסית. לשם השוואה, ממוצע הגיל של כלל ליגת העל הוא 25.7. לניסיון אמנם אין תחליף, אולם יש בכך כדי להצביע על הצורך המתקרב בחילופי דורות.

13 – מספר המשחקים ששיחק חנן ממן מאז עזב את הפועל חיפה והדרים לטרנר. לא צריך להביט בדפי הסטטיטיקה כדי לדעת שפה טמון בדיוק האקס פקטור של האליפות. מאז הצטרף, הקבוצה לא הפסידה עד משחק ההכתרה, היא כבשה יותר (שמונה שערים שלו), שלטה יותר ורצה עד לתואר. הרכש של העונה.

חנן ממן. עשה שינוי ענק במעט משחקים (מרטין גוטדאמק)חנן ממן. עשה שינוי ענק במעט משחקים (מרטין גוטדאמק)

208 – מספר הדקות שרשם אליניב ברדה בעונתו האחרונה כשחקן פעיל. האירוע הרפואי הקשה שעבר, בו בנס נשאר בחיים, השפיע על כל הקבוצה. הקפטן, המנהיג, אחד השחקנים הבולטים, פתאום נעלם מהנוף. חזרתו לקווים כעוזר מאמן גם היא תרמה לתואר, ובהשוואה לשחקן סעיף אחד למעלה, ייתכן שזו בדיוק תחילת חילופי הדורות אותה ציינו.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה