במקביל לפרויקט ה-11 הגדולים ביותר של העיר פתח תקווה, עם הפועל ומכבי, שיופיעו בקרוב בשדרת הכוכבים החדשה שתוקם באצטדיון שלמה ביטוח וכשהמאבק על הבחירות בשיאו עד הלילה בחצות (בין שלישי לרביעי), היה זה גם יורם ארבל, השדר המיתולוגי ואוהד הפועל המקומית, שבחר את 11 השחקנים הגדולים ביותר של הקבוצה בכל הזמנים. הפרויקט אגב הוא ביוזמת החברה לפיתוח פתח תקווה ועיריית פתח תקווה, וכן בהשתתפות המועדונים עצמם, אתר ONE וחברת שלמה ביטוח.

איציק ויסוקר
האח הצעיר של יעקב ויסוקר, צמד השוערים הנודע. התחיל את הקריירה כחלוץ אבל בגלל אחיו עבר לשחק בשער. הוא הגיע להפועל פתח תקווה לאחר תקופת האליפויות ושיחק בה בין השנים 1963 עד 1977, אך היה משחקניה הבולטים במאבקי הצמרת ופעמיים סיים איתה במקום השני בטבלה. זה הוביל אותו כמובן גם לנבחרת, בה רשם הופעות מוצלחות רבות, כולל כמובן במונדיאל 1970 ובמשחקים האולימפיים ב-1976.

יצחק ויסוקר (פרטי)יצחק ויסוקר (פרטי)

בני קוזושווילי
אחד הסמלים הגדולים הגדולים של המועדון והשחקן בעל כמות ההופעות הגדולה ביותר במדי הפועל פתח תקווה עם 432 הופעות בליגה ובגביע המדינה. המגן הימני שיחק 15 עונות בקבוצה, בהן הוא זכה בגביע המדינה ב-1992, עם סרט הקפטן על היד. לאורך רוב שנותיו במועדון גילה יציבות, כושר גופני נהדר ורשם כמות הופעות גדולה מידי עונה. כמו כן, זכה שלוש פעמים בגביע טוטו.

בני קוזושווילי (אולפני פוקס)בני קוזושווילי (אולפני פוקס)

ניר אלון
שיחק במשך עשור בהפועל פתח תקווה. מהבלמים הגבוהים והחסונים שנראו על מגרשי הכדורגל. גובהו היה קרוב לשני מטרים והוא היה שחקן הגנה חכם. מהר מאוד הפך לאחד ממנהיגיה של הפועל פתח תקווה ועזר לה להגיע לצמרת בשנות ה-80, כשהקבוצה סיימה פעמיים במקום השני בליגה הבכירה, אחרי שבילתה בליגת המשנה קודם לכן. לקראת סיום הקריירה הוא זומן גם לנבחרת, אבל פציעה קשה ממנה הוא לא הצליח להתאושש הובילה לסיום הקריירה שלו כשחקן. הוא נאלץ לפרוש בשלב מוקדם יחסית ואולי אפילו לא הצליח לממש את מלוא הפוטנציאל שהיה טמון בו, אך אין ספק שהיה בין הגדולים.

ניר אלון (ארכיון ניסים קלדרון)ניר אלון (ארכיון ניסים קלדרון)

משה (ג'רי) חלדי ז”ל
גדל בהפועל חיפה ועבר לאזור המרכז בגיל צעיר כדי לשחק בהפועל פתח תקווה. הוא זכה איתה בארבע אליפויות ובגביע. למרות גילו הצעיר, היה מכוכבי רצף האליפויות המרשים של הקבוצה. שיחק באוסטרליה, בהכח סידני ובמלבורן, חזר לארץ ופרש במדי הפועל פתח תקווה, אחרי שסיימה כסגנית האלופה וכפיינליסטית בגמר הגביע, בעונה הכפולה של 1966-1968.

ג'רי חלדי (ארכיון ניסים קלדרון)ג'רי חלדי (ארכיון ניסים קלדרון)

דב רמלר
אמנם הוא לא שיחק בתקופת הזוהר של הפועל פתח תקווה, אבל היה השחקן שהדליק את הניצוץ ביציעים כאשר שיחק בהתקפה. הגיע לגמר הגביע בעונתו הראשונה במועדון ב-1974 כשחקן צעיר, לאחר מכן ירד ליגה עם הקבוצה ונשאר בניסיון לעזור לה לטפס בחזרה למעלה, החזיר אותה לליגה הראשונה וב-1980 סייע לה לשרוד בה עם שער ניצחון דרמטי על הפועל באר שבע. היה לו משחק ראש נהדר והתמצא היטב ברחבה של היריבות.

דב רמלר (ארכיון ניסים קלדרון)דב רמלר (ארכיון ניסים קלדרון)

זכריה רצאבי ז"ל
היה אחד מכוכביה של הפועל מחנה יהודה, הקבוצה השכונתית של פתח תקווה שדבק בה הכינוי "ברזיל הקטנה", ומהר מאוד עבר לשחק כקשר שמאלי בקבוצה הגדולה של העיר, הפועל פתח תקווה, בין השנים 1955-1963. כבר אחרי שנתיים בקבוצה, הוביל אותה לזכייה בגביע המדינה תוך שכבש בגמר, הפך לגורם משמעותי וקיבל את הכינוי "היהלום השחור". החל מ-1959 היה שותף מלא להישג ההיסטורי של המועדון, עם הזכייה בחמש אליפויות רצופות. הוא הוכתר למלך השערים של הקבוצה ארבע פעמים, היה מלך שערי הליגה הבכירה והפך למלך השערים במשחקי הדרבי העירוניים בין הפועל למכבי פתח תקווה עם 11 כיבושים. לאחר האליפות האחרונה ב-1963 הוא עזב, חזר למחנה יהודה, הוביל את הקבוצה להצלחה וחסרונו הורגש בהפועל פ”ת.

זכריה רצאבי (ארכיון ניסים קלדרון)זכריה רצאבי (ארכיון ניסים קלדרון)

אלון חזן
גדל באשדוד ובגיל צעיר עבר לשחק במדי הפועל פתח תקווה, שם הוא פרץ לתודעה. היה קשר ימני חכם מאוד ובעל אישיות מרשימה. הוא קטע רצף של שנים בלי ניצחון בדרבי עם שער בנגיחה שקבע 1:2 על מכבי פתח תקווה, עזר לקבוצה לסיים פעמיים כסגנית האלופה, הניף שני גביעי טוטו, והוביל את הפועל פתח תקווה לזכייה בגביע ב-1992 עם 1:3 במשחק הגמר על מכבי תל אביב בהופעה אישית נהדרת עם שני בישולים. בהמשך שיחק אצל הגדולות של הליגה, עבר לווטפורד האנגלית ועזר לה לעלות בחזרה לפרמייר ליג. היה שחקן מודרני, מהיר וחכם.

אלון חזן (אולפני פוקס)אלון חזן (אולפני פוקס)

בועז קופמן ז"ל
מהחלוצים המרשימים של הפועל פתח תקווה. שיחק בקבוצה בימי הזוהר שלה, בין השנים 1951-1968, והבקיע 150 שערים בכל המסגרות. היה אחד מהשחקנים שהובילו את הקבוצה לזכייתה הראשונה באליפות ב-1955 בעונה שבה הוא כבש 16 פעמים. היה זה שכבש את השער הראשון באצטדיון האורווה בעיר והבקיע לא פחות מעשרה שערים במשחקי הדרבי בליגה. בסופו של דבר, זכה בשש אליפויות ובגביע אחד.

בועז קופמן (ארכיון ניסים קלדרון)בועז קופמן (ארכיון ניסים קלדרון)

מני בסון ז"ל
חלוץ ששיחק בין השנים 1985-1996. היה אחת מהדמויות האהובות בקרב שחקני העבר והאוהדים של המועדון, כזה שתמיד היה אפשר לסמוך עליו שיפציע ויבקיע שער חשוב ברגעי הדרמה, כפי שקרה בין היתר גם בגמר הגביע של 1992 נגד מכבי תל אביב בו הוא הוביל את הקבוצה לניצחון 1:3 עם צמד שערים בהארכה. לאחר מכן היה זה שהבקיע את השער הראשון בגביע אירופה במשחק נגד סטרומגודסט בנורבגיה.

מני בסון (אולפני פוקס)מני בסון (אולפני פוקס)

מוטי קקון
החלוץ שזכה לכינוי "העיט" היה לאחד מהכובשים הבולטים של הקבוצה, בזכות מהירות גבוהה וסיומת קטלנית. פרץ בתחילת שנות ה-90 והיה שותף לזכייה בגביע המדינה ב-1992, אף שלא השתלב בהרכב באותה עונה. הקבוצה בה שיחק הייתה בצמרת הליגה, ב-1997 היא סיימה במקום השני בטבלה והוא עצמו סיים כמלך שערי ליגת העל. בהמשך כבש שערים במסגרות אירופאיות ועבר לשחק במרידה הספרדית, אך העסקה נפלה בגלל שהקבוצה לא שילמה והוא חזר לאצטדיון האורווה על מנת להוביל את הקבוצה בהתקפה.

מוטי קקון (אולפני פוקס)מוטי קקון (אולפני פוקס)

נחום סטלמך ז"ל
מהחלוצים הבולטים בכדורגל הישראלי בכל הזמנים, בעיקר בשל משחק הראש המשובח שלו שזיכה אותו בכינוי "ראש הזהב". שיחק בקבוצה בשנים 1951-1969 ובשנים אלו הקבוצה הייתה בשיאה, כולל הישג ענק של זכייה בחמש אליפויות רצופות. בסך הכל הוא זכה בשש אליפויות, הגיע עם הקבוצה לשש סגנויות והניף גביע אחד. בגמר הגביע, אגב, הוא כבש את שער הניצחון שקבע 1:2. התרומה הגדולה שלו התבטאה כמובן בכך שהפך למלך השערים הבלתי מעורער של המועדון עם 197 שערים וגם שיחק במדים הללו 16 עונות, יותר מכל שחקן אחר. מעבר לכך, היה קפטן נבחרת ישראל ושערו המפורסם ביותר במדים הלאומיים היה מול שוער נבחרת ברית המועצות, לב יאשין, בהפסד 2:1 ב-1956. לאחר פרישתו, אימן את הקבוצות הבכירות בארץ, מונה לעוזרו של שלמה שרף בנבחרת וכאשר שהה איתה בספרד נפטר במפתיע מדום לב.

נחום סטלמך (ארכיון ניסים קלדרון)נחום סטלמך (ארכיון ניסים קלדרון)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה