ללא נבחרת ישראל שכשלה שוב ברגע האמת, הגרלת יורו 2016 תיערך היום (שבת, 19:00) בפאריס. 24 נבחרות העפילו לטורניר שייערך בצרפת ויתחיל ב-10 ביולי, כאשר הגמר יתקיים כעבור חודש בדיוק, בסטאד דה פראנס.

למרות המצב הביטחוני המסובך ואירועי הטרור בצרפת, אלפי ישראלים צפויים להגיע לחגיגת הכדורגל בקיץ הבא, כאשר בפעם הראשונה מספר שיא של 24 מדינות ישתתפו בטורניר שהוגדל.

האופציות רבות. הנבחרות חולקו לארבעה דרגים כאשר בכל דרג ישנן שש קבוצות שמצפות להגרלות נוחות. רוד חוליט שזכה ביורו 1988 עם נבחרת הולנד, וביצ'נטה ליזארזו שקטף עם הצרפתים את התואר בשנת 2000, ינחו את הטקס ויפקדו על הכדורים שיוצאו מהקערות ובתוכם הפתקים עם שמות הנבחרות.

פרט לאפשרות "לזכות" בבית המוות, עשויות להיות עוד מספר הגרלות מעניינות. הנה כמה אופציות שונות, מהבית המשעמם, דרך בית הכוכבים ועד לבית ההזדמנות האחרונה. בסוגריים מצויין מספר הדרג של הנבחרת.

הדרגים
דרג א': צרפת, ספרד, גרמניה, אנגליה, פורטוגל ובלגיה.
דרג ב': איטליה, רוסיה, שווייץ, אוסטריה, אוקראינה וקרואטיה.
דרג ג': צ'כיה, שבדיה, פולין, רומניה, סלובקיה והונגריה.
דרג ד': טורקיה, אירלנד, איסלד, וויילס, אלבניה וצפון אירלנד.

בית המוות
גרמניה (1), איטליה (2), צ'כיה (3), וויילס (4)
הבית האפשרי הקשה ביותר. למרות שלב מוקדמות ממוצע יחסית, המכונה הגרמנית היא הנבחרת הפייבוריטית לזכייה ביורו. אלופת העולם שפירקה את ברזיל במונדיאל רוצה לקטוף גם את התואר הכפול. עם סגל שחקנים שבנוי מהשלד של באיירן מינכן האימתנית, בתוספת למרקו רויס, מסוט אוזיל ואילקאי גונדואן המוכשרים, הנשרים מפחידים כל קבוצה שעומדת בדרכם. למרות דור חלש באופן יחסי, בנבחרת האיטלקית אסור אף פעם לזלזל. השחקנים של אנטוניו קונטה סיימו את המוקדמות במקום הראשון ועם ההיסטוריה המפוארת של הסקוודרה אזורה, אף אחד לא ירצה להיתקל בהם כבר בשלב הבתים.

שחקני גרמניה חוגגים (רויטרס)
שחקני גרמניה חוגגים. סצנה מוכרת (רויטרס)
 

נבחרת צ'כיה בעבר הייתה אחת המפחידות באירופה, אך גם כיום היא עושה חיל ועלתה מבית קשה כשהשאירה מאחור את הולנד, איסלנד וטורקיה וסיימה את המוקדמות עם שבעה ניצחונות, תיקו אחד ושני הפסדים בלבד. הנבחרת בדרג הרביעי מוכרת לחובבי הכדורגל בישראל. גארת' בייל וחבריו העפילו מהבית הישראלי ואף על פי יכולת לא משכנעת במיוחד, מדובר באחת הקבוצות החזקות ביותר בדירוג הרביעי.

הבית המשעמם
פורטוגל (1), אוקראינה (2), הונגריה (3), צפון אירלנד (4)
קשה להגיד על משחק באליפות אירופה שהוא משעמם, אבל כשמגדילים את הטורניר ל-24 נבחרות האפשרות קיימת. בדרג הראשון, פורטוגל אמנם מציגה את השחקן הטוב באירופה, אך חוץ ממנו מדובר בנבחרת אפורה שלא מצליחה להגיע להישגים במשך שנים. 11 שערים בשמונה משחקים - המאזן העלוב של הסלסאו בשלב המוקדמות ואין צורך במילה נוספת. האוקראינים אמנם מדורגים בקבוצת דירוג גבוהה, אבל הצהובים-כחולים סיימו את שלב הבתים רק במקום השלישי עם 14 שערים ב-10 משחקים. האוקראינים השתתפו ביורו הקודם אותו אירחו, אך שמות נוצצים דוגמת אנדריי שבצ'נקו וסרגיי רברוב הם רק בגדר זיכרון מתוק.

כריסטיאנו רונאלדו, ז´ואאו מוטיניו וברונו אלבש (רויטרס)
רונאלדו, מוטיניו ואלבש. לא מרבים לחגוג (רויטרס)
 

גם ההונגרים העפילו לטוריניר (לראשונה מאז 1972) וכמו במקרה של יתר נבחרות הבית הדמיוני, מדובר בקבוצה אפורה שכבשה 11 שערים ב-10 משחקים ועלתה בעיקר בשל הגדלת הטורניר. הנבחרת האחרונה היא צפון אירלנד שעלתה לראשונה בהיסטוריה ליורו. הירוקים אמנם סיימו במקום הראשון במוקדמות, אך כשהכוכב שלך הוא קייל לאפרטי ששיחק העונה משחק אחד במדי נוריץ', הציפיות לא גבוהות.

בית ללא מסורת
אנגליה (1), שווייץ (2), סלובקיה (3), איסלנד (4)
הנבחרת האנגלית היא המאכזבת האולטימטיבית כשמדובר בטורניר גדול. זקני הממלכה הבריטית זוכרים את נבחרת שלושת האריות מניפה את גביע העולם ב-1966, אך מאז ההישג הגדול ביותר הוא העפלה לשלב חצי הגמר בטורניר היורו הביתי ב-1996. לאנגלים שחקנים צעירים ומוכשרים, והפוטנציאל הוא גדול, אולי הפעם הם יפתיעו. גם לשווייצרים נבחרת מוכשרת, השחקנים של ולדימיר פטקוביץ' סיימו את שלב הבתים במקום השני אחרי האנגלים, אך שתי העפלות לאליפות אירופה (אירחו אחת) לא מרשימות את האוהד הממוצע.

הארי קיין חוגג עם שחקני אנגליה (רויטרס)
שחקני נבחרת אנגליה. הגיע הזמן להגיע להישגים (רויטרס)
 

בדרג השלישי, הנבחרת שהייתה חלק מצ'כוסלובקיה, העפילה בפעם הראשונה כמדינה עצמאית. הסלובקים סיימו במקום השני בשלב המוקדמות אחרי ספרד החזקה והרשימו כשסיימו לפני אוקראינה. עם שחקנים כמו מארק האמשיק ויוראי קוצ'קה והגרלה מאירה פנים, הסלובקים יכולים להיות הסוס השחור של האליפות. הנבחרת האיסלנדית סוגרת את הבית האפשרי כשגם היא העפילה בפעם הראשונה ובצורה משכנעת לפני טורקיה והולנד. בפעם הראשונה בטורניר גדול ועם גילפי סיגורדסון האימתי בקישור, גם הכחולים אמנם ללא עבר - אבל עם עתיד מזהיר.

בית הכוכבים
רונאלדו (1), ראקיטיץ' (2), לבנדובסקי (3), בייל (4)
אף על פי הגדלת הפורמט, בית שעשוי להיות אפשרי הוא עם פורטוגל, קרואטיה, פולין ו-וויילס. תארו לעצמכם: כריסטיאנו רונאלדו, איבן ראקיטיץ', רוברט לבנדובסקי וגארת' בייל, נפגשים בינהם ושמים בצד את היריבויות או החברות מהקבוצות בהן הם משחקים. CR7 סיים את שלב הבתים עם חמישה שערים והוא רוצה סוף סוף להגיע להישג משמעותי גם עם הנבחרת הלאומית. הקשר של ברצלונה הוא אחד הגורמים המרכזיים להצלחה של ברצלונה, גם לאחר עזיבתו של צ'אבי. יחד עם מריו מנדז'וקיץ', מת'או קובאצ'יץ', איבן פרישיץ' ולוקה מודריץ', הקרואטים מסוגלים לרוץ חזק בטורניר.

רוברט לבנדובסקי חוגג (רויטרס)
רוברט לבנדובסקי. מספר 9 הטוב באירופה (רויטרס)
 

פולין הרשימה בשלב המוקדמות כשניצחה את גרמניה וסיימה במקום השני בהפרש של נקודה מהשחקנים של יואכים לב. בחוד של הפולנים מככב החלוץ המכונן של באיירן מינכן, לבנדובסקי, שכבש 13 שערים ב-10 משחקים במוקדמות ולא מפסיק לקרוע רשתות במדי האלופה הגרמנית. אין ספק שמדובר במספר 9 הטוב בעולם ואם לא, אז לפחות באירופה. סוגר את הבית הקיצוני של וויילס. הנבחרת הישראלית נאלצה להתמודד עם הכוכב של ריאל מדריד שכבש צמד בסמי עופר, אבל לא אהוד במיוחד על אוהדי הבלאנקוס. לעומת זאת, בוויילס בייל נחשב לכוכב הבלתי מעורער והיחיד שיכול להצעיד את הנבחרת קדימה.

בית ההזדמנות האחרונה
רוני (1), קייליני (2), זלאטן (3), קין (4)
ההזדמנות האחרונה של הכוכבים הוותיקים להגיע להישג במדי הנבחרת הלאומית. אחרי שזכה בכל התארים האפשריים במדי מנצ'סטר יונייטד, וויין רוני בן ה-30 ינסה להצעיד את הנבחרת האנגלית להישג משמעותי, אולי בטורניר האחרון בו ייקח חלק כשכוחו עוד במותניו. האיטלקים מציגים לנו את בלם יובנטוס, ג'ורג'יו קייליני בן ה-31. ב-2006 הסקוודרה אזורה זכתה במונדיאל, אך עם שמות שפיארו את ההגנה דוגמת אלסנדרו נסטה ופאביו קנבארו, קייליני נותר מחוץ לסגל של מרצ'לו ליפי ולא זכה להניף את גביע העולם.

זלאטן איברהימוביץ´ חוגג (רויטרס)
זלאטן איברהימוביץ´. עכשיו או לעולם (רויטרס)
 

בקבוצת הדירוג השלישי נמצא הקפטן, מלך השערים והקונצנזוס של נבחרת שבדיה, זלאטן איברהימוביץ' בן ה-34. הענק של פאריס סן-ז'רמן מכיר את כל זווית בשערי המגרשים בצרפת וגם הוא יחפש להוביל את נבחרתו להישג משמעותי לאחר שכשלה להעפיל לשני המונדיאלים האחרונים ולא צלחה את שלב הבתים בשני טורנירי היורו ב-2012 ו-2008. בגיל 35 עם 143 הופעות ו-67 שערים במדי נבחרת אירלנד, רובי קין סוגר את הרשימה. האירי הוותיק כבש חמישה שערים במוקדמות, אך צפה מהספסל בנבחרתו גוברת על בוסניה בשלב הפלייאוף ומעפילה לטורניר. אם ישחק או לא, לחלוץ הזדמנות אחרונה להגיע להישג במדי הירוקים. 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה