נבחרת בלגיה, עמוסת הכישרון והפוטנציאל, אכזבה במשחק הראשון בבית 5, כאשר הפסידה 2:0 לאיטליה. היום (שבת) תהיה לחבורה של מארק וילמוטס הזדמנות לפתוח את יורו 2016 מחדש, כאשר הם יפגשו את אירלנד באצטדיון החדש של בורדו.

היכולת המגמגת של הבלגים במשחקי ההכנה נמשכה במשחק הבכורה שלהם ביורו, עם ההפסד לאיטלקים, וכדי להעפיל לשמינית הגמר - השדים האדומים פשוט חייבים ניצחון מול החבורה של מרטין אוניל. השדים האדומים, שניצחו את אירלנד לאחרונה במוקדמות המונדיאל ב-1997, מגיעים לחוצים מאוד לבורדו. אם לא די בהפסד לאזורי, הם עשויים להגיע למפגש מול האירים עם סגל חסר.

וילמוטס בחר את ה-11 שיפתחו מול האירים. קווין דה בראונה ואדן הזאר, שהיו בספק למשחק, יפתחו בסופו של דבר. הזאר, שמחפש שער ראשון בטורניר גדול (לאחר 458 דקות ללא כיבוש) וקשר מנצ'סטר סיטי החמיצו מספר אימונים השבוע. רומלו לוקאקו יעלה בחוד ההתקפה, כאשר מאחוריו יפתחו גם אקסל ויטסל, יאניק קראסקו ומוסא דמבלה - האחרונים הועדפו על פניהם של מרואן פלאיני וראג'ה נאינגולן. המאמן הלבגי ערך שינוי נוסף, כאשר הרכיב את מגן ברוז', תומא מונייה, שיפתח על חשבון לורן סימאן.

"התגברנו על ההפסד לאיטליה וכעת אנחנו מפוקסים אך ורק במשחק מול אירלנד", הצהיר וילמוטס במסע"ת לקראת המשחק השני בבית 5. "ראיתי הרבה מקום לשיפור מול האיטלקים, אבל זה לא אומר שהכל היה רע במשחק. בואו לא נשכח את זה".

מארק וילמוטס חוגג עם אדן האזר (רויטרס)
מארק וילמוטס חוגג עם אדן האזר (רויטרס)
 

"אין ממה לחשוש, אסור שיהיה בנו פחד לפני משחקים כאלה", אמר רובי בריידי במסע"ת לקראת המשחק מול הבלגים. "אני לא יודע את התחושות שלהם, אבל מה שבטוח הוא שהם נבחרת ברמה הגבוהה ביותר והם יגיעו מרוכזים למשחק. כמובן שהם מגיעים כדי לנצח, אבל גם אנחנו. נצטרך להתרכז רק בעצמנו".

"הבנים בירוק", שסיימו ב-1:1 מול נבחרת שבדיה במשחק הראשון, ינסו למנף את הופעתם השלישית באליפות אירופה לכדי סנסציה בעזרת ניצחון מפתיע על בלגיה. בששת המפגשים האחרונים מול השדים האדומים האירים לא הצליחו לנצח, הפעם האחרונה הייתה בשנת 1966.

אוניל חסר את ג'ונתן וולטרס, שנפצע בגיד האכילס מול השבדים, כאשר במקומו יעלה לשחק סטפן וורד. רובי קין, שכבש 11 שערים ב-13 המשחקים האחרונים בהם פתח בהרכב, תוכנן לפתוח בהתקפה לצדו של שיין לונג, אך שוב נותר בחוץ. ווס הולהאן, שכבש את השער ב-1:1 מול שבדיה, יתופקד מאחוריהם.

ג´ונתן וולטרס ורובי בריידי חוגגים (רויטרס)
ג´ונתן וולטרס ורובי בריידי חוגגים (רויטרס)
 

הרכב בלגיה: טיבו קורטואה, תומא מונייה, טובי אלדרווירלד, תומאס ורמאלן, יאן ורטונגן, מוסא דמבלה, אקסל ויטסל, יאניק קראסקו, קווין דה בראונה, אדן הזאר ורומלו לוקאקו.

הרכב אירלנד: דארן רנדולף, שיימוס קולמן, ג'ון אושיי, קירן קלארק, רובי בריידי, גלן ווילן, ג'ף הנדריק, ג'יימס מקארת'י, ווס הולהאן, שיין לונג וסטפן וורד.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה