אחרי ששבה למסלול הניצחונות ביורוליג עם 92:93 גדול על דייויד בלאט ודרושפאקה, איינרס בגאצקיס ומכבי תל אביב רוצים לסמן "וי" גם בזירה המקומית מול הפועל אילת הערב (שני) ב-19:45, רגע לפני המפגש הגדול נגד ריאל מדריד בספרד.

הצהובים בחרו שלא להלביש להתמודדות את קולטון אייברסון, לצד דווין סמית' וקווינסי מילר, שטרם נרשמו לזירה המקומית, אבל צפויים לעשות זאת בעתיד. דווקא מאיק צירבס, שסובל מזה חודשיים מפציעה קשה בכף רגלו ומתלונן על כאבים מזה תקופה ארוכה, הציג את משחקו הטוב ביותר עבור מכבי ת"א בניצחון היורוליג על הטורקים.

קולטון אייברסון. לא יעמוד לרשות בגאצקיס (איציק בלניצקי)קולטון אייברסון. לא יעמוד לרשות בגאצקיס (איציק בלניצקי)

ל-ONE נודע כי הסנטר, שישחק בעיר הדרומית, דחה לאחרונה אפשרות לעבור ניתוח אנדוסקופי להוצאת דורבן בעקב רגלו. הסנטר הגרמני חייב לקבל מנוחה כדי לשוב לכושר ולחדות המוכרת, אולם נראה כי בהחלטה משותפת עם הצוות המקצועי והנהלת הקבוצה, הוחלט לשלבו בהדרגתיות כדי למנוע רגרסיה במצבו.

מכבי נחתה בעיר הדרומית והתארחה בתיכון רבין, במסגרת פרויקט "כדורסל למען הקהילה" של מפעל הפיס ומנהלת הליגה. גיא פניני, שירה 5/5 מושלם, ושי ישראל המקומי, גברו בתחרות השלשות על בגאצקיס ומנהל קשרי הקהילה של המועדון דורון ג'מצ'י.

קבוצתו של עודד קטש מנגד הפסידה בבית בהארכה 94:88 למכבי ראשון לציון במחזור הקודם ומגיעה במומנטום שלילי לאחר שפיירה הנרי החטיא זריקת עונשין מהקו שהייתה מבטיחה למארחת את הניצחון בשניית הסיום של המועד החוקי. הדרומיים שחררו את טוני מיטשל מחוזהו, והחתימו על חשבונו את וויל דניאלס (30, 2.02), שרשם העונה 22.5 נקודות, 6.3 ריבאונדים ו-1.2 אסיסטים בליגה הלבנונית. יחד עם זאת חשוב להדגיש, כי האמריקאי לא נרשם להתמודדות וינחת בישראל רק ביום שלישי.

מאיק צירבס. במכבי זהירים איתו (איציק בלניצקי)מאיק צירבס. במכבי זהירים איתו (איציק בלניצקי)

גלבוע/גליל רוצה לחזור למסלול הניצחונות, אשדוד תיפרד מלייש?

מאז רשמה צמד הופעות גדולות מול מכבי ת"א - ניצחון בליגה והפסד בגביע - הפועל גלבוע/גליל הורידה רגל מהדוושה. הצפוניים של אריאל בית הלחמי, שיתארחו ב-19:40 בעיר הנמל מול מכבי אשדוד/באר טוביה, הובסו ע"י עירוני נהריה וספגו הפסד ביתי גם מול הפועל חולון, כשהם סופגים 103 נקודות בממוצע.

בעקבות פציעתו של מרפי הולוואי, שייעדר כחודש מהמגרשים, הצפוניים צירפו את פורוורד נבחרת פורטו-ריקו, ג'ילברטו קלאוול (27, 2.04), ששיחק בעברו שתי קדנציות בליגה הלאומית, על חוזה לחודש תמורת 8,000 דולרים.

מנגד, חניכיו של מאיר טפירו מגיעים במומנטום חיובי לאחר שהעפילו לחצי גמר גביע המדינה, הודות לניצחון מרשים 90:95 על מכבי חיפה. הסנטר, ג'קי קארמייקל, נרשם להתמודדות על חשבונו של אד דניאל, שעזב את הקבוצה חזרה לארה"ב. במקביל, נועם לייש ביקש להשתחרר מהקבוצה והוצע ע"י סוכניו למספר קבוצות, כאשר הנהלת הדרומיים לא צפויים לעמוד בדרכו.

לכתבה זו התפרסמה תגובה אחת הוספת תגובה