רוב קבוצות ליגת העל מתנגדות למהלך של יו"ר הבקרה התקציבית עופר אורליצקי, כפי שנחשף לראשונה ב-ONE, לפיו הקבוצות השונות תצטרכנה לשים יותר כסף נזיל או ערבויות עם בטחונות מתאימים במקום כארבעה מיליון שקל בצ'קים דחויים כפי שהם יכולים לשים כיום.
כזכור, בגלל מה שקרה עם מכבי נתניה ואלי שגב, לו יש צ'קים כערבות בבקרה בגובה של כ-3.5 מיליון שקלים, איתם הבקרה לא תוכל לעשות כלום, מוביל אורליצקי למהלך בו הבקרה לא תהיה יותר חשופה לכאלה דברים.
 |
אלי שגב (רדאד ג´בארה) |
|
|
אורליצקי, שנפגש עם יו"ר ההתאחדות לכדורגל עופר עיני והופיע אף בפני הנהלת ההתאחדות לכדורגל, רוצה שהסכום אותו יכולות לשים הקבוצות בצ'קים בתחילת העונה, שאף אחד לא מבטיח שיהיה להם כיסוי, יצומצם בצורה דרסטית ולא תאפשר את מה שקורה כיום.
עם זאת, בשלב זה יש רוב בקרב הקבוצות שמתנגדות למהלך הדרמטי הזה כי הן יודעות שהן לא תוכלנה לעמוד בתנאים האלה. אורליצקי, שעד כה לא הופיע בפני מנהלת הליגה, אמור בעקבות ההתפתחות הזו להיות מוזמן לישיבת המנהלת כדי להסביר לבעלי הקבוצות על המהלך.
יש לציין כי הסבירות שהמהלך שמוליך אורליצקי יזכה לרוב כעת הוא די קלוש. הבקרה מצידה, יכולה לקראת העונה הבאה פשוט להקשיח את האישורים ולא לקבל מכל אחד צ'קים כפי שקורה כיום, אם לא תהיה משוכנעת שיהיה להם כיסוי בסוף העונה.