הכישרון הצעיר של מכבי תל אביב, איתי צמח, עובר מהצהוב לאדום של הפועל תל אביב. צמח, חלוץ נערים ג' (שנתון 2010), בעל פוטנציאל מבטיח, עושה את המעבר הגדול אחרי שנתיים במחלקה וכעת הוא פותח פרק חדש ביריבה הגדולה.
החלוץ סיים את העונה שעברה עם 24 שערים ו-16 בישולים והפגין יכולת התקפית מרשימה, שכללה סיומת חדה, תנועה חכמה ללא כדור ועוצמות פיזיות חזקות לשחקן בגילו. בעונה הנוכחית, הוא כבר הספיק להבקיע ארבעה שערים במדי קבוצתו לפני המעבר.
האם צמח יהפוך להיות אחד הסיפורים הגדולים של מחלקת הנוער האדומה? ימים יגידו, אבל דבר אחד בטוח – מדובר בכישרון שכולם צריכים לעקוב אחריו, בדומה לשורה ארוכה של שחקנים שחצו את הכביש ופרצו קדימה כדוגמת דורון ליינדר, סתיו למקין, עומר סניור ועוד.

נתנאל בלוך ואיתי צמח (באדיבות המדיה של הפועל תל אביב)חתימתו בהפועל תל אביב בוצעה באמצעות צמד סוכניו של השחקן הצעיר, אדם קידן ונתנאל בלוך. החלוץ הצעיר יעמוד לרשותו של בועז ברכה, מאמן קבוצת נערים ג' של הפועל תל אביב, החל מה-09/01/2025, פתיחת חלון העברות הרשמי.
כלומר, משחקו הראשון במדים האדומים לעונת 2024/25 יתקיים ב-11/01/2025, זאת במסגרת המחזור ה-18, המחזור שפותח את הסיבוב השני בליגת נערים ג' – על, הליגה הבכירה של שנתון 2010, כאשר האדומים יארחו בביתם את מ.ס אשדוד.
העונה, הספיק צמח לפתוח שנה שנייה במחלקת הנוער של מכבי תל אביב ורשם במדי קבוצת נערים ג' של המועדון 10 משחקים. כאמור, הוא גם התכבד בארבעה שערי ליגה, זאת בשלושה משחקים, כשבכולם מכבי תל אביב ‘אלדד’ רשמה ניצחונות. בשמונה ממשחקיו העונה עלה מן הספסל.
בעונה החולפת, עונת 2023/24, רשם במדי קבוצת ילדים א' של מכבי תל אביב 25 הופעות והתכבד בלא פחות מ-24 שערים, לצד 16 בישולים לחבריו לקבוצה. ב-14 מ-25 משחקיו פתח ורשם הופעה מלאה, בשישה משחקים הוחלף ובחמישה מהם נכנס כמחליף.
דרכו של צמח הצעיר בכדורגל הישראלי החלה בעונת המשחקים 2018/19, כשהיה שחקן טרום ילדים ג' של עירוני קריית גת, המקום בו גדל והתחנך במשך חמש עונות רצופות, בהן רשם 96 הופעות. הפועל תל אביב היא קבוצתו השלישית בקריירה הצעירה שלו.