נבחרת ישראל תגיע ביום שישי למשחק מול נבחרת פורטוגל במטרה לנצח את המשחק. זוהי המנטרה שאנו שומעים מכיוון הנבחרת לקראת המפגש מול רונאלדו וחבריו. השאלה היא האם יש לחניכיו של אלי גוטמן את היכולת לעשות את זה, האם השחקנים הישראלים מסוגלים להכניס את להכדור לרשת?

בבחינת מספר השערים שכבשו השחקנים העתידים לפתוח במשחק, הנתונים לא מעודדים. הנתונים היבשים מראים על 199 הופעות של 12 שחקני השדה שעשויים לפתוח בהרכב של גוטמן: טל בן חיים, רמי גרשון, איתן טיבי, גל שיש, יובל שפונגין, ערן זהבי, שרן ייני, ביברס נאתכו, מאור מליקסון, בירם כיאל, תומר חמד ועדן בן בסט, אשר כבשו יחדיו רק 18 שערים במדים הכחולים לבנים, ממוצע של שער לכל 11 הופעות.

מבין 12 השחקנים יש חמישה שמעולם לא כבשו בנבחרת הבוגרת: טיבי, שיש, שפונגין, זהבי וייני, שיחגוג גם את הופעת הבכורה שלו אם ייפתח. המאזן של שפונגין, לו 21 הופעות, היה צריך להיות קצת גבוה יותר, כמו גם של זהבי, עם 11 הופעות. לגבי טיבי ושיש, עם 8 ו-3 הופעות בהתאמה, אפשר להבין את המאזן. אולי ייני יהיה זה שיושיע.

מתוך שבעת השחקנים שכן כבשו, לארבעה (בן חיים, גרשון, כיאל ונאתכו) יש שער אחד בלבד. לבן חיים יש 69 הופעות ולמרות היותו בלם, התמורה מעטה מדי. לנאתכו וכיאל, להם 23 הופעות כ"א, ניתן לבוא באותה טענה, הנבחרת צריכה יותר תמיכה מהקישור. רק גרשון, עם 13 הופעות, יכול להצדיק את השער הבודד שכבש לאור התפקוד ההגנתי שלו.

בן בסט חוגג. בעיקר מול לוקסמבורג (משה חרמון)
בן בסט חוגג. בעיקר מול לוקסמבורג (משה חרמון)
 

רק שלושה שחקנים, מליקסון, חמד ובן בסט, כבשו יותר משער אחד במדי הנבחרת, לא מאזן מעודד לאור העובדה שמתוך 14 השערים המשותפים של השלושה, 8 הגיעו מול נבחרת לוקסמבורג החלשה. רק חמד כבש במשחק רשמי לא מול הנבחרת הלוקסמבורגית (בהפסד 1:3 מול קרואטיה).

לאלי גוטמן יש המון עבודה בהגנה בניסיון לעצור את כריסטיאנו רונאלדו וחבריו, אך כנראה שההגנה היא לא הבעייה הכי גדולה בנבחרת הישראלית.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה