יו"ר איגוד הטניס, אבי פרץ, הגיע היום (שלישי) לדיון בכנסת שעסק באסטרטגיית היציאה מהסגר ודרש לפתוח את הענף לכלל האזרחים במדינה, אך לטענתו הוא לא זוכה ליחס ראוי מהרשויות שבינתיים לא מאשרת למועדוני הטניס לחזור לפעול.
לעת עתה, רק טניסאים בכירים שמתכוננים לטורנירים בינלאומיים רשאים להתאמן והמדינה עדיין לא מאפשרת לכלל הטניסאים בארץ לחזור למגרשים, על אף שמדובר בענף שבו יש מרחק גדול בין השחקנים כך שהסיכוי להידבק לטענת פרץ הוא נמוך יותר מהכדורגל והכדורסל, שאתמול (שלישי) קיבלו אישור להחזיר את הקבוצות הבכירות בארץ לאימונים.
בעקבות זאת, פרץ ביקש להחזיר את הפעילות לכלל הטניסאים בארץ כמה שיותר מהר. "הפוליטיקאים שכחו אותנו", אמר פרץ. "יש לי כרגע אישור רק ל-80 שחקנים להתאמן במסגרת המגבלות, אבל מועדוני הטניס עדיין סגורים ואי אפשר לשחק טניס. זה לא הגיוני, המדינה צריכה להפעיל שיקול דעת ולהתייחס לכל מקרה לגופו. הענף שלנו מוגדר כענף ספורט אישי, הוא לא חלק מענפי הכדור הקבוצתיים, ולכן אין לנו אישור להחזיר עוד את כל הטניסאים שלנו לפעילות. מבחינת המדינה אנחנו אחרונים בשרשרת המזון והממשלה רוצה שנפתח אחרונים. לא ברור לי למה, הרי פעילות ספורטיבית טובה לבריאות".
פרץ הוסיף ואמר: "אני מקווה שזה לא יהיה כמו אחרי הגל הראשון, שלא יחזירו אותנו לפעילות רק בסוף. אחרי הגל הראשון הוכחנו שאנחנו ענף ספורט ללא הדבקה. במשך שישה חודשים היו לנו תחרויות וטורנירים עם אפס הדבקות, הצלחנו לשמור על הקפסולות, עשינו מתווה מאוד ברור ופעלנו לפיו בצורה מסודרת ואחראית. גם הפעם אנחנו רוצים לעבוד לפי מתווה כזה. התקשרתי לפרופ' איתמר גרוטו כמה וכמה פעמים בשבועיים האחרונים והוא לא חזר אליי, שלחתי את המתווה למשרד הספורט והם אמרו שזה נמצא בדיונים עם משרד הבריאות. חברי כנסת מציעים עזרה, אבל חוזרים בהם ובסוף לא מתייחסים אלינו אלא רק לכדורגל והכדורסל. המצב הזה לא הגיוני".
לטענתו של יו"ר איגוד הטניס החדש, העובדה שהמדינה לא מספקת תשובות ברורות עלולה להביא לאובדן שליטה. "יש לנו ברחבי הארץ כ-300 מועדונים וכ-500 מגרשים, כולם רוצים לחזור. אני מרגיש שמתחילה תסיסה בקרב המועדונים, אנשים בסוף יפתחו את המגרשים בניגוד לחוק והרשויות המקומיות כבר הבהירו שהן מוכנות לאפשר את זה, אבל אם זה לא ייעשה בצורה מסודרת תהיה אנרכיה והשחקנים יהיו בסיכון בריאותי".
לדבריו של פרץ, כבר כעת יש פגיעה קשה בטניס הישראלי: "המועדונים לפני פשיטת רגל, ביטלנו 20 תחרויות בינלאומיות שהיו אמורות להיות בישראל לכל הגילים וזו מכה אנושה כי הטניסאים הישראלים לא יכולים לקבל את נקודות הזכות הבינלאומיות מהטורנירים האלה ולהתקדם בדירוג, בעוד שהאירופאים עושים תחרויות ואפילו הרולאן גארוס התקיים עם קהל. ברחבי העולם משחקים, רק אנחנו תקועים במקום. צריך להחזיר את הפעילות מהר, אחרת נבכה על זה במשך שנים רבות".