אחרי שהצהירה כי לא תלבש עוד את המדים הלאומיים של מדינת ישראל, איגוד הג'ודו משיב מלחמה לאליס שלזינגר.
באיגוד בחרו להשיב לטענותיהם של שלזינגר ובן זוגה ומאמנה, פבל מוסין, שתקפו פעמים רבות את התנהלות האיגוד בכלל ואת התנהלותו של יו"ר האיגוד, משה פונטי, בפרט, טענות שהובילו בסופו של דבר לבחירה של שלזינגר להתנתק מהאיגוד ולחפש מדינה אחרת אותה תייצג בהמשך הקריירה.
על הטענה כי משה פונטי הכריח את שלזינגר לעלות ל-70 ק״ג.
למכתב הוסיפו באיגוד ציטוטים משיחה בין פונטי לשלזינגר ומוסין, שהוקלטה ע"י בני הזוג. "בשיחה שהקולטה פונטי מציע לשלזינגר ומוסין את אפשרות העלייה בקבוצת המשקל. הוא אומר כי זו דעתו, אבל משאיר את שיקול הדעת המלא לשניהם", לשון התגובה. "אני לא עושה שום מהלך, אתם תחליטו", כך צוטטו דבריו של פונטי.
עוד מוסיפים באיגוד: "אם כביכול פונטי 'הוריד הנחיה שתעלה קבוצת משקל' כפי שניתן להבין את הטענה, כיצד זה שאחרי השיחה המוקלטת, התחרתה אליס (בשבוע היחיד השנה שהתאמנה בנבחרת) בגרנד פרי טורקיה, במסגרת הנבחרת, ב- 63 ק״ג?".
"מקצועית, בשתי אולימפיאדות אליס השיגה ניצחון בודד. ניצחון אחד וארבעה הפסדים. אז מדוע אסור לאיש מקצוע שהוא יו"ר איגוד הג'ודו, כמו משה פונטי, שהיה ספורטאי אולימפי, מאמן אולימפי וכמאמן הביא מדליה אולימפית, להביע את דעתו?".
"מדוע אסור לו להציע, רק להציע לה, דרך מקצועית שונה? גם מתוך הרצון להגדיל סיכויי המדינה להביא מדליה (ואפילו שתי מדליות) וגם מתוך ראיה מקצועית כמי שעומד בראש המערכת?".
"יש לנו יו"ר איגוד ספורט שהוא ספורטאי שבכל נפשו ומאודו רוצה לעסוק בספורט עליו הוא אחראי, וגם על זה באים בביקורת רק כי הספורטאית ובן זוגה רוצים בדברים אחרים?".
|
שלזינגר ומוסין: "הושקעו בהם מאות אלפי שקלים" (תומר גבאי) |
|
|
על הטענה שפונטי אמר שהוא קבע/יקבע שאליס לא תיסע לאולימפיאדה.
"זה אפילו לא נשמע הגיוני אם הקריטריונים הבינלאומיים טרם נקבעו", הטיחו באיגוד, "אם אליס שלזינגר תהיה טובה מירדן ג'רבי, הגיוני שפונטי ישלח את ירדן ג'רבי לאולימפיאדה? מישהו ייתן לזה לקרות?".
על הטענה כי שלזינגר טוענת שהיא מוכנה להתאמן אצל מאמן אחר ובלבד שאינו שני הרשקו ולא מתעקשת רק על פבל מוסין.
"בעבר היה כאן מאמן אוסטרי, רוברט רוהאואר, שהוביל את שלזינגר למדליה באליפות עולם, אך לאחר מכן היא סרבה להתאמן אצלו ועברה להתאמן אצל פבל. גם השנה הוצע לה בנבחרת שמי שיהיה אחראי עליה יהיה עוזר המאמן, עומר יצחקי, וגם לכך סירבה".
באיגוד צרפו סיכום מתורגם של רוהאואר, שמציין את הבעייתיות באימונה של אליס ע"י פבל מוסין והדרישה שלו למימון. "זהו קטע ניטראלי של מאמן בעל שיעור קומה עולמי. מנותק מכל ריב מקומי", ציינו באיגוד.
|
משה פונטי: "מדוע אסור לו להביע דעה?" (יוסי ציפקיס) |
|
|
על הטענה כי בני הזוג לא דרשו מימון למוסין.
"לפני אליפות אירופה אליס התאמנה בנבחרת, עד שהגיעה דרישה למימונו של מוסין לאליפות אירופה. כלומר שתהיה נבחרת ישראל, בה יהיו 5 ספורטאיות עם מאמן אחד, ונבחרת אליס שלזינגר עם מאמן צמוד, כך שהיא תופלה לטובה, או כפי שמוסין מגדיר זאת ״המאמן הלאומי של אליס".
"האחרון שיכול להטיף מוסר הוא פבל מוסין", אמרו באיגוד. "מוסין היה מבכירי המערכת המקצועית של הנהלת האיגוד הקודם שהודחה על ידי בית משפט. הוא היה המתנגד הראשי לכך שיהיו מאמנים אישיים בנבחרת כאשר הוא היה מאמן נבחרת, ומנע ממאמנים אפילו צפייה באימוני הנבחרת. כרגע הוא הפך את דעתו המקצועית ב-180 מעלות, מעניין מדוע".
"מוסין אימן את נבחרת הנשים, גם אליס וגם הספורטאיות האחרות, כשהיה לפי הטענה בן זוגה של שלזינגר. הוא האחרון שיכול להעיר משהו על ניגודי עניינים", סיכמו.
|
שלזינגר עם מוסין: "הוא האחרון שיכול לטעון לניגוד עניינים" (יניב גונן) |
|
|
לסיום סיכמו באיגוד את סוגיית שלזינגר: "באליס שלזינגר ובמאמן שלה הושקעו מאות אלפי שקלים כספים ציבוריים. על כל המשתמע מכך. אין ספורטאי שיש לו זכות קנויה להתחרות באולימפיאדה והשדה בו הדברים צריכים להיות מוכרעים הם השדה הספורטיבי. אחרת, כל פעם שיש שני ספורטאים טובים בארץ שמתחרים על אותה משבצת, כמו שיש למשל בגלישה, נהיה מחויבים לשחרר אחד מהם ללא צינון וללא תנאים ברגע שיגיע למסקנה שסיכויו או מימונו בארץ אחרת נוחים יותר".
"יתרה מכך, לא היתה אף פנייה ובקשה מאף איגוד ממדינה אחרת בבקשה להעביר את שלזינגר למדינה אחרת. אם תגיע פנייה כזו, הנהלת האיגוד תדון בכך כפי שהודיע בעבר במכתב לאליס שלזינגר, אבל בכל מסך העשן הסמיך הזה, חשוב לדעת כי לא נעשתה כל פנייה לאיגוד הג׳ודו הישראלי".
"חשוב להבחין שלא מן הנמנע שיש כוחות העומדים מאחורי הרעש הגדול, התקשורתי והמשפטי, שמטרתם האמיתית היא להביא להחלפת העומדים בראש איגוד הג'ודו. ימים יגידו".
אמיר רוזנברג, עו"ד של שלזינגר ומוסין, מסר בתגובה לדברים: "הנזקים שפונטי גרם לאליס עד היום, הם קשים ביותר. חלקם – בלתי הפיכים. ברגעים אלו, כל מה שנדרש ממנו ומאיגוד הג'ודו, שרוב חברי ההנהלה בו הם אנשים שמקבלים משכורת או נושאי משרה בתאגידיו של פונטי ונשלטים על ידו, לשחרר את אליס ולא לכלוא אותה בכוח הזרוע. כל מי שעיניו בראשו, וראה ושמע את אליס בתקופה האחרונה, לא יכול היה לטעות: מצבה לא טוב. אליס אינה יכולה להיות בת ערובה של פונטי והיא לא תוכל לקבל זאת - לעולם".