יו”ר הוועד האולימפי הישראלי, יעל ארד, דיברה הערב (רביעי) בתוכנית הספורט של ישראל ברדיו 102FM והתייחסה לדבריו של ג’יבריל רג’וב, לתומאס באך, ההתמודדות בספורט בימים אלה וההכנות לקראת המשחקים האולימפיים בפאריס, עם כל החשש מסביב.
יו”ר הוועד האולימפי של הרשות הפלסטינית, ג’יבריל רג’וב משבח את הטבח של חמאס. איך הוועד האולימפי לא מגנה אותו?
”הדברים שלו הם חוצפה. הוא צריך להחליט אם הוא איש חמאס תומך טרור או שרוצה להיות חלק מהקהילה הבינלאומית הספורטיבית. אנחנו בוועד האולימפי נוציא מחר מכתב לוועד האולימפי הבינלאומי ונדרוש לבדוק איך יכול להיות שאדם שעומד בראש וועד אולימפי של ישות והתקבל לוועד הבינלאומי תומך טרור ואומר שהחמאס הוא חלק מהרשות הפלסטינית”.
מה דעתך על הדברים של תומאס באך?
תומאס באך איש יקר, אוהב ישראל. האיש הרע זה רג’וב. אי אפשר לקשר ביניהם. כל ההתלהמות הזו לא במקום”.
אבל עדיין, מדובר באמירה מנותקת.
“קראתם באנגלית את האמירה? מאחר ויש לי טיפה יתרון בזה שאני קוראת גם את הכתבות המקוריות ומקבלת את החומרים, אני מבינה שזה לא אישיו. הוא אמר שהוא מאמין שבסופו של דבר היחסים בין הצדדים יכולים להגיע לשלום כי הוא רואה שזה שני גופים שנמצאים בוועד האולימפי וחיים זה לצד זה”.
דיברת איתו?
”בוודאי. ב-7 באוקטובר הוא שאל לשלומי והביע זעזוע עמוק מהדבר הזה. לפחות ארבע פעמים הוא התקשר אליי במהלך אותו השבוע. הוא פתח את הדיון בפני 15 האנשים הכי בכירים בוועד האולימפי לגבי זה והם הביעו זעזוע עמוק”.
איך מתמודדים בתחום הספורט בתקופה הזו?
”המורכבות היא גדולה מאוד. בפברואר יש לנו את אליפות העולם בקטאר בכדורמים, שחייה, שחייה אומנותית ושחייה במים פתוחים. אנחנו לא יכולים לנסוע לקטאר כרגע, והאליפות הזו היא קובעת קריטריון לקראת האולימפיאדה. אם לא נוכל לנסוע לקטאר, נהיה חייבים לקבל סיוע מהוועד האולימפי כדי לאפשר לספורטאים להשיג קריטריון בצורה אחרת. אנחנו רוצים להאמין שהדברים יירגעו ושירותי הביטחון ירשו לנבחרות שלנו לנסוע לקטאר. יש תחרויות נוספות בענפים נוספים בטורקיה, מצרים ואזרבייג'ן ואנחנו עושים חשיבה על דרכי פעולה יחד עם הגופים הבינלאומיים.
“הקטארים והמצרים אומרים ‘אין שום בעיה, תבואו’, אבל אנחנו צריכים להגן על הספורטאים שלנו. יש מורכבות גדולה מעבר לבעיה המורלית הכבדה בקרב הספורטאים שלנו שהם עצובים כמו כולנו. הם צריכים התעלות יוצאת דופן ואנחנו צריכים להיות חכמים. אנחנו משחקים שחמט, אנחנו צריכים את כל הגופים הבינלאומיים לצידנו. אנחנו עושים המון חשיבה, יש לנו קשרים נהדרים. משתדלים להיות חכמים ולא רק צודקים והמטרה שלנגד עינינו היא להביא את הספורטאים לכל התחרויות בצורה הטובה ביותר, להיות נוכחים עם דגל ישראל במעמד הזה ולהראות שאנחנו כאן ואף אחד לא ינצח אותנו. להשמיע את ההמנון, לנצח ולהניף את הדגל”.
האם נימנע מהשתתפות בטקס הפתיחה בגלל בעיות אבטחה? הטקס יתקיים בנהר הסיין באמצע פאריס.
”אתה מביע חששות נכונים, אבל העולם לא מנוהל רק לפי אם מישהו ירצה לפגוע באנשים חפים מפשע. הסיין מתפרס לאורך 6 ק”מ, 160 סירות, 500 אלף אנשים, המשחקים באים אל האנשים במקום הפוך, זו חגיגה אמיתית. אבל אנחנו נמצאים בתקופה מאוד מאורגנת ואני יכולה להגיד שהוועדה המארגנת מראש חשבה על הכל. זה עדיין מדיר שינה מעינינו אבל מצד שני אנחנו סומכים על הוועדה המארגנת”.
“בכל מקרה, עוד שבועיים אני נוסעת לשם ומוודאת שכל הדברים נלקחו בחשבון. אנחנו שבעה חודשים לפני, יש עוד זמן וצריך אורך רוח וסבלנות. אנחנו בידיים טובות של אנשינו, וגם שם אף אחד לא רוצה שמשחקים אולימפיים כאלה יהיו לא מוצלחים בלשון המעטה. יכול להיות שנגיע חודש לפני ונראה שזה מורכב לנו מדי להשתתף בזה, כרגע בואו ניקח אוויר. המטרה שלנו היא תמיד לצמצם את אי הוודאות”.
נשמע את תומאס באך מגנה בפומבית את הטבח של ה-7 באוקטובר?
”בסופו של דבר תסתכל אצל כל מנהיגי העולם ותראה שכולם נוהגים באותה צורה – מחבקים, עוזרים, מציעים תמיכה ועזרה, יש להם את הדרך שלהם איך להתנהג עם הדברים”.
האם את סומכת על הוועד האולימפי הבינלאומי שישמור על הספורטאים הישראלים שלנו?
”ב-100 אחוז. הם אוהבי ישראל, אנשים מוכשרים מאוד ואין לי שום סיבה לחשוד שהם לא יעשו הכל כדי לשמור על המשלחת שלנו”.