אומנם עתידה של ליגת העל בכדורסל לא ברור בצל הסגר הנוסף שיחל ביום שישי הקרוב בעקבות התפשטות מגפת הקורונה בארץ, אבל הפועל ירושלים קיימה היום (שני) יום פתוח לתקשורת לקראת פתיחת העונה, במהלכו מנכ”ל הפועל ירושלים גיא הראל ערך מסיבת עיתונאים.

הראל התייחס לישיבת הדירקטוריון של המנהלת אמש ואמר: “אני לא רגוע ממה שקרה אתמול, אבל זה לא מתחיל ונגמר שם. דיברתי לא פעם על בעייתיות במבנה דירקטוריון המנהלת. היא ברורה כי המינהלת מורכבת מ-13 נציגי הקבוצות, יש פה קבלת החלטות שהיא לכאורה נגועה כי אנחנו אמורים לייצג את הכדורסל הישראלי ולעשות את הטוב ביותר לליגת ווינר, אבל כשנציגים באים בסוף לבחור בין עתיד הכדורסל לבין עתיד המועדון שלהם, אותו הנציג הוא יצביע לטובת המועדון”.

עוד הוסיף: “אלדד אקוניס נתן הרצאות שלמות על למה צריכה להיות עולה אחת ויורדת אחת בסוף העונה, אבל אחר כך הוא ירד ליגה ואחר כך כשהייתה הצבעה אקוניס הצביע בעד שתי עולות כי הוא היה בליגה השנייה. וזו דוגמה קטנה. עזבו את הספורטיביות של הפיינל פור, הלאימו את ההכנסות של משחקי הגמר מהקבוצות. עכשיו רוצים שההכנסות יהיו שייכות לקבוצות ועכשיו זה הולאם למנהלת. עכשיו לא מחלקים בין כל הקבוצות אלא רק לוקחים ביסים קטנים. זה הזוי וזה לא נגמר שם. ההכנסות של המנהלת צריכות להיות מחולקות לפי קריטריונים כולל פופולאריות, רייטינג ותפוסת קהל. זו הייתה המחשבה שלי. הסבירו לי אנשים מהפועל ומהמנהלת שבסכומים הקיימים ובמצב הכדורסל רוצים חלוקה הוגנת כדי שיהיה כדורסל בכל הליגה ואולי יש בזה היגיון. יש גם החזר כספי עם הבטחה ובמנהלת הציגו שכל קבוצה תקבל 30 אחוז מהוצאות האבטחה שלה”.

אלדד אקוניס (איציק בלניצקי)אלדד אקוניס (איציק בלניצקי)

“אז זהו שלא, יש קבוצות שיקבלו מעל 100 אחוז וכאלה שפחות מ-20 אחוז על החזר הוצאות. למה? לא ברור. אבל מה, בשביל שלום בית, אמרתי יאללה. אנחנו מפסידים מאות אלפי שקלים בשנה אבל זורמים. פרץ משבר הקורונה וביקשו דוחות כספיים לצורך פיצוי. הגשנו דוחות לפי הנזקים של כל מועדון ואני מעריך שיש גם קבוצות שלא נפגעו כלכלית אלא אפילו הרוויחו כי הם קיבלו את ההקצאה שלהם מהעירייה וחסכו על שכר שחקנים. אנחנו הפסדנו מיליוני שקלים. הגשנו דוחות. התחיל מתווה. נבחר שר חדש. יחד עם אנשי המטה שלו והאוצר קבעו קריטריון בלי מעורבות של אף אחד. גיא גוטמן ראש המטה של המשרד דיבר על פיצוי על אובדן הכנסות מכרטיסים ומנויים כי זה המקום היחיד שהמדינה למעשה מונעת מאיתנו לייצר הכנסות בו”.

“ראשי הקבוצות אמרו שכנראה אין מה לעשות כי ככה הממשלה החליטה, אבל יש קבוצות שמוכרות כרטיסים בסכומים נמוכים יותר מאיתנו, ויש מועדונים כמונו שעושים מאמצים כדי למלא את הארנה עם המון משאבים. אחרי שהבינו שזה המצב, אמרו במינהלת ‘בואו ניקח מ-37 מיליון השקלים מהכנסות המינהלת, ומתוך זה ניקח 5 מיליון שקל ונחלק ל-11 מתוך 13 קבוצות. הם אמרו שאם לא נסכים לזה אז הן יילכו לבג”ץ. זו סחיטה כי אני צריך לוותר 400 אלף שקל אחרת לא אקבל את הפיצויים. אני חושב שההחלטה הזו לא נכונה. זה לא אושר בסוף בדירקטוריון המינהלת כי לא הסכמנו להזרים 400 אלף שקל מאייל חומסקי לקבוצות אחרות. לא יכול להיות מצב שאנשים ישבו שם ויהיה נראה להם לנכון שאנשים פרטיים יממנו מועדונים אחרים כי הקריטריון של מכירת כרטיסים ומנויים. לכולם יש צרות, אבל זה לא הגיוני. זה חוסר צדק משווע. אני לא מאמין שההחלטה הזו תעבור. יש כמה אנשים במנהלת שהגרידיות מעבירה אותם על דעתם”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה