דניאל וולף, דניאל גואטה, יובל לוין, עידו הראל, אבנר דרור, אריאל אייזיק, נוה מינץ, רון ציפר, נבו זומרפלד, אופק גול, יואב ברמן ונועם יעקב. שמות השחקנים המדהימים שסידרו לישראל לא רק עלייה לחצי גמר אליפות אירופה עד גיל 20, אלא הופעה חמישית ברצף במעמד היוקרתי. שחקני העתיד וההווה של הכדורסל הישראלי ינסו גם לסדר לנו העפלה לגמר היום (שבת, 18:30) מול בלגיה, כשהם זוכרים שב-2018 ו-2019 הכחולים-לבנים דאז הביאו זהב בק-טו-בק.
כמיטב המסורת, ברגע שיסתיים הטורניר ישאלו השאלות הרגילות. “לאן נועם יעקב יגיע? דני וולף יבוא לישראל? מעניין אם יובל לוין כבר יכול להשתלב במכבי תל אביב היום”, ועוד. אותן שאלות נשאלו גם על גיבורי הזכייה ב-2018 ו-2019. כולנו כמובן זוכרים את דני אבדיה, ים מדר, יובל זוסמן ואפילו את גיל בני ורז אדם, אך לא תמיד הכל מסתדר לכל שחקן ושחקן.
כעת, זה הזמן לתת מבט על כל השחקנים שזכו בשתי המדליות האדירות ולבחון. כמובן שידוע מי הגיע הכי רחוק, אבל כמה כבר אנשי קבע בליגת העל, כמה נשכחו לגמרי ואפילו אפשר להזכיר איפה אריאל בית הלחמי, מאמן שני ההישגים, בימים אלה. היו גם כמה ששותפים גם ל-66:80 על קרואטיה על אדמת גרמניה וגם ל-84:92 על ספרד כאן בתל אביב שנה לאחר מכן. זה הזמן לתת מבט.
דני אבדיה
היה אפשר שלא להתחיל איתו? שחקן הכדורסל הישראלי הטוב ביותר כיום ללא ספק וזה שמשחק מעבר לים, אבל לא מעבר לים פה, מעבר לים שם. אבדיה הוא בין השמות שהיו בשתי הזכיות הרצופות, כשבשנייה הוא גם נבחר למצטיין הטורניר. מאז כמובן שהפורוורד הספיק לקחת אליפות שלישית שלו עם מכבי תל אביב, להיבחר תשיעי בדרפאט 2020 ב-NBA ולהעביר מאז שלוש שנים בוושינגטון וויזארדס, עם עליות פה וירידות שם. ללא ספק השם הכי נוצץ שיצא משתי הנבחרות.
יובל זוסמן
הרכש החדש של הפועל ירושלים ומי שנבחר למצטיין אליפות אירופה 2018. זוסמן הספיק מאז לזכות באליפויות וגביע אחד במכבי תל אביב, אך לאחר מכן עבר השחקן לאלבה ברלין שם רשם שתי עונות, במהלכן זכה להניף את הגביע הגרמני. כעת, בגיל 25 זוסמן שב לישראל וינסה לפתוח דף חדש אצל מחזיקת הגביע, שגם היא מנסה לפתוח דף חלק תחת מתן אדלסון הבעלים.
גיל בני
אחד השחקנים האהובים ביותר בצד האדום של תל אביב. גארד הפועל סומן בנבחרת העתודה של 2018 כמחליף של תמיר בלאט ובעיקר להיות האיש שיביא הגנה. באותם ימים שיחק בני בגלבוע גליל, כאשר ב-2021 עבר השחקן לאדומים, ואף לאחרונה הודיעו שהוא ימשיך במועדון. אמנם לא השחקן הכי מבריק התקפית בליגה, אבל מעטים השחקנים שתרצו לצאת איתם לקרב יותר ממנו.
מייקל בריסקר
אולי הקריירה הכי הפכפכה מאז ימי העתודה. בריסקר גדל ברעננה וגם שיחק במועדון, בהשאלה מהפועל אילת, בזמן אליפות אירופה עד גיל 20 ב-2018. לאחר הקמפיין הספיק קלעי השלשות לעבור בהפועל תל אביב, מכבי חיפה, גלבוע גליל ובקריירת אתא, שם זכה בשחקן המשתפר של העונה. בריסקר העמיד 15.3 נקודות למשחק בממוצע באליפות ההיא ב-2018 בדרך לזהב.
רז אדם
אחד השחקנים שהיו שותפים לשתי הזכיות. אחרי ששיחק בתקופה ההיא בנתניה, שני הקמפיינים הטובים סידרו לו מעבר להפועל תל אביב. לאחר שלוש עונות בהן, כמו בני, הצליח מאוד לכבוש את הקהל האדום, השחקן עבר לנס ציונה שם שיחק בעונה האחרונה. הקיץ הוא כבר הספיק לעבור צפונה ולחתום בקריית אתא.
עידו שבת
לא מעט שחקנים לפעמים קצת נעלמים מהרדאר אחרי קמפיינים טובים של נבחרות. שבת באותה תקופה בדיוק עבר משוהם להפועל כפר סבא, כשמדי הקבוצה מהשרון שיחק עם כרטיס כפול בזמן שהיה גם בנס ציונה. בהמשך הרכז עבר ליבנה, משם להפועל באר שבע ואת העונה האחרונה העביר במכבי מעלה אדומים בליגה הלאומית.
יאיר קרביץ
עוד שחקן שהיה בשתי הזכיות. קרביץ רק בן 24 וכבר הספיק לזכות בשלושה תארים בקריירה הקצרה שלו בדמות שתי מדליות הזהב עם העתודה ועוד גביע המדינה עם בני הרצליה. הרכז עזב את המועדון מהשרון לאחרונה וחתם בשורות נס ציונה, כאשר בשנים שלו בעתודה הוא העביר בהפועל באר שבע והפועל כפר סבא.
מירון רוינה
אמנם הגבוה נולד בפינלנד, אך גם הוא היה שותף למדליית הזהב ב-2018 עוד כששיחק אצל הפועל גליל עליון. לאחר מכן הוא הדרים ליבנה ואילת, ואת העונה האחרונה בליגת העל הוא סיים עם גלבוע גליל, שכזכור ירדה לליגה הלאומית בתום עונה מאכזבת למדי.
מיכאל מושקוביץ
אחד שנעלם מהרדאר מאז שלקח זהב ב-2018. מושקוביץ הספיק להיות עם כרטיס כפול במכבי רעננה והפועל ירושלים, כאשר היום הוא בכלל משחק בקבוצת הכדורסל של אוניברסיטת פנסילבניה מליגת המכללות האמריקאית.
נועם אביבי
למרות שהוא רק בן 24, נועם אביבי כבר מרגיש לנו כאילו הוא בליגת העל שנים, אולי כי זה נכון. הפאוור פורוורד זכה גם הוא להיות בשתי נבחרות העתודה ולעבור מגוון קבוצות מליגת העל, כשבעונה החולפת ייצג את הפועל אילת. מאז שני הקמפיינים הספיק אביבי לשחק בכפר סבא, הרצליה, ראשון לציון ובגלבוע גליל.
עידו פליישר
פליישר אמנם היה בסגל ב-2018, אך לצערו מאז הוא לא באמת הצליח לתקוע יתד בליגת ווינר סל. באותה שנה היה לשחקן של מכבי אשדוד באר טוביה, כשלאחר מכן הספיק לשחק בגלבוע גליל, ראשון לציון, אליצור נתניה וכעת באליצור שומרון, שהייתה העולה הטרייה לליגה הלאומית בעונה שעברה.
גבי צ’אצ’אשוילי
עוד שם גדול מאוד, שכמו זוסמן חזר לישראל הקיץ להפועל ירושלים. הסנטר הישראלי היה ב-2018 שחקן חשוב בזכייה, מה שבהמשך גם סידר לו חתימה בגליל עליון. אחרי עונות מוצלחות בצפון השחקן טס מעבר לים כדי לחתום בבאמברג וכעת הוא כאמור מצטרף לסגל המתחדש של אלכסנדר דז’יקיץ’.
שחר עמיר
הגארד היה שותף לזכייה ב-2019 של העתודה, לאחר שעבר מהפועל תל אביב להפועל רמת גן. אחרי הטורניר עבר השחקן למכבי הוד השרון, משם לאילת, לעירוני רמת גן ובקיץ הקודם הוא חתם אצל אלופת המדינה דאז, הפועל חולון.
אופק מלכה
אחרי שגדל בעמק חפר, גם מלכה היה בסגל של הנבחרת שהביאה זהב באליפות אירופה עד גיל 20 ב-2019. הטורניר הוביל אותו לחתימה בהוד השרון, כשבהמשך לבני הרצליה ולרעננה, אצלה הוא כבר השלים שלוש עונות בלאומית.
עמית זיס
עוד שם מהזכייה ב-2019 שכן השתלב בליגת העל. זיס הוא דוגמה לשחקן שדווקא נשאר יציב בכמות הקבוצות מאז, כאשר שיחק מעונת 2018/19 עד 2022 בהפועל באר שבע. בקיץ האחרון עבר השחקן לגבלוע גליל בעונה שלצערו הסתיימה בירידת ליגה, כשכעת יהיה מעניין לעקוב האם יישאר בלאומית או שיחפש קבוצה בליגה הבכירה בישראל.
עידן אלבר
זכור מאוד לאוהדי מכבי תל אביב כשחקן שמיעט מאוד לשחק. אלבר עשה עונת בוגרים ראשונה בכפר סבא בעונת 18/19, בעונה שהסתיימה עם זכייה שלו באליפות אירופה עד גיל 20 ובמעבר לנס ציונה. בהמשך הגיע למכבי תל אביב, כאמור מיעט לשחק, הושאל לחולון, ממנה לבאר שבע ולפני שנה עבר השחקן לליגה הלאומית למכבי עירוני רמת גן.
ים מדר
אחרי אבדיה, ללא ספק השם הכי גדול שיצא מהנבחרות הללו. מדר הצטרף לדני שכבר רץ בעתודה מ-2018 וביחד הם הרכיבו צמד שכל אירופה דיברה עליו במהלך האליפות, כשחברו ממכבי ת”א דאז זכה במצטיין הטורניר, הגארד של היריבה עירונית נבחר לחמישיית הטורניר. כמובן שמדר הספיק מאז להיבחר בדראפט (לבוסטון זכויות עליו), לעבור לפרטיזן, להיבחר לשחקן הצעיר של היורוליג, להגיע לטופ 8, לשחק תחת ז’ליקו אוברדוביץ’ וכמובן לעבור בקיץ הזה לאימפריית כדורסל בדמות פנרבחצ’ה. כולנו תקווה שהוא עוד יחבור לאבדיה בליגה הטובה בעולם.
יותם חנוכי
יליד הקיבוץ, הפורוורד גדל כל הקריירה בגלבוע גליל, עד שבשנה שעברה הצטרף לקריית אתא. ב-2019 כמובן זכה יחד עם בית הלחמי וחניכיו בזהב, כאשר למעט המעבר לקריית אתא, השחקן לא היה פעיל מידי בשוק ההעברות עד לקיץ הזה, כשהוא חתם בהפועל חולון לפני כחודש.
תומר לוינסון
הסנטר הגיע לזכייה ב-2019 אחרי שכבר היה לו ניסיון אירופי, כששיחק באוסייק הקרואטית שנה לפני כן. את “עונת הזכייה בזהב” העביר בהפועל ירושלים, אך דווקא לאחר הקמפיין עבר השחקן למכבי אשדוד, שנה לאחר מכן לרעננה ושנה לאחר מכן לנס ציונה, שם הוא משחק עד היום תחת המאמן אלעד חסין, מאמן העתודה הנוכחי כמובן.
אריאל בית הלחמי
גיבור זכייה לא פחות מהשחקנים. האיש שעמד על הקווים בשתי ההנפות המדהימות, אימן בתקופה ההיא את גלבוע גליל. ההישגים הנפלאים “סידרו” לו חוזה בהפועל תל אביב, שם הוא החזיק עונה אחת בלבד עד שעבר לאילת. בתחילת העונה האחרונה התפטר מאימון הדרומיים, כעבור חודש הוא עבר לגלבוע גליל, שם לא הצליח למנוע מהמועדון לרדת ליגה. ללא קשר לקבוצות שעבר בעונה החולפת, במרץ כולנו כמובן זוכרים שמונה רשמית כמחליפו של גיא גודס למאמן נבחרת ישראל הבוגרת.