הילה קניסטר בר דוד, יו"ר מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל, הציגה בפני דירקטוריון המנהלת את הדרישה התקציבית שהיא העבירה בימים האחרונים למשרד האוצר ולמשרד התרבות והספורט, העומדת על סך של 12 מיליון ש”ח לעונה הקרובה.
על פי התכנית התקציבית, כל קבוצה בליגת העל לנשים בכדורסל, תקבל תקציב של מיליון ש”ח (המינימום הנדרש על ידי הרשות לבקרה תקציבית) וסכום של 2 מיליון ש”ח ישמש לתקציב המנהלת להפעלת ליגת העל לנשים בכדורסל.
דירקטוריון המנהלת החליט לדחות את מועד פתיחת העונה מ-12 באוקטובר ל-26 באוקטובר, בכפוף לקבלת התקציב המבוקש בסך 12 מיליון ש”ח ממשרד האוצר ומשרד התרבות והספורט.
במכתבה של קניסטר בר דוד, שנשלח למשרד האוצר ומשרד התרבות והספורט, היא כתבה: "בעוד ליגת העל לנשים בכדורסל סופגת שנה אחר שנה קיצוץ בתקציבה, זוכות ליגות הגברים בכדורגל ובכדורסל בשנתיים האחרונות לתוספות תקציביות של עשרות מיליוני שקלים, ללא שום הצדקה עניינית לאפליה בוטה זו".
במכתבה, חשפה קניסטר בר דוד את כלל מרכיבי התקציב שיועברו בשנת 2020 לליגות הגברים בכדורגל ובכדורסל, ובהם רשת ביטחון בסך 110 מיליון ש”ח לפיצוי על אבדן הכנסות מכרטיסים, החזרי הוצאות סדרנות בסך כ-50 מיליון ש”ח ותוספת לעידוד השחקן הישראלי בסך 14 מיליון ש”ח. בנוסף, חשפה בר דוד כי משרד האוצר נתן למועצה להסדר ההימורים בספורט התחייבות לממן את הסכם השיווק של הטוטו עם ההתאחדות לכדורגל בסכום של 30 מיליון ש”ח ככל שהכנסותיה יפגעו, וכי המועצה להסדר ההימורים בספורט תעביר גם השנה סך של 50 מיליון ש”ח לליגות הגברים, סכום המשולם עבור שיווק במגרשי הגברים, וזאת למרות שהמשחקים ייערכו ללא קהל.
על פי מכתבה של קניסטר בר דוד, מדובר באפליה מגדרית: "באופן אבסורדי מעבירה המדינה ביד אחת 110 מיליון ש”ח לספורט הגברים בלבד, כפיצוי על כך ‘שאין קהל’ במגרשים, וביד השנייה מעבירה 100 מיליון ש”ח נוספים לגברים בלבד, בטענה שמדובר בהסכם שיווק מסחרי שלא מתאים לספורט הנשים שבו ‘אין קהל’. בכל הכבוד, נשים אינן צריכות ‘להצדיק’ מדוע תשקיע מדינת ישראל כספים גם בהן, באופן שווה לגברים, בתחום הספורט, או בכל תחום אחר".