את ה-2:4 הגדול של נבחרת ישראל על נבחרת אוסטריה אתמול (ראשון) ניתן לפרש ולהסביר דרך לא מעט מהלכי כדורגל שהובילו לתוצאה, אבל יש בו גם לא מעט עניין מנטלי, כמו גם ב-1:1 מול סלובניה, ובכלל דומה כי האופי של הנבחרת תחת וילי רוטנשטיינר ואנדראס הרצוג הוא קצת שונה מבשנים עברו.
אל האווירה הכללית המיוחדת שהביאו עמם האוסטרים בתחילת קמפיין ליגת האומות, תחת אותו שלד של שחקנים שנבחרו לא מעט בשל אופיים, רוטנשטיינר הוסיף לאחרונה את מרקוס רוגאן שמונה רשמית בשבוע שעבר למאמן המנטלי של נבחרת ישראל, כפי שנחשף ב-ONE.
האוסטרי, שחבר לבני ארצו רוטנשטיינר, הרצוג וקלאוס לינדנברגר, הוא שחיין לשעבר, מדליסט אולימפי ואלוף העולם ואירופה לשעבר בשחייה. אחרי המשחקים האולימפיים בלונדון 2012, הוא עבד עם נבחרת השחייה הברזילאית לקראת אולימפיאדת ריו 2016, כשהוא מעניק עזרה מנטלית ופיזית לספורטאים.
לאחר המשחק שנערך באצטדיון סמי עופר בחיפה, רוגאן העניק ראיון ל-ONE בו למעשה התבטא לראשונה במסגרת תפקידו עם נבחרת ישראל והתייחס לעבודה היומיומית מול המנטליות הישראליות עמה הוא מתמודד וגם לשינוי בנבחרת.
"יש לכם נבחרת נפלאה", פתח רואגן את דבריו. "אני לא יכול לספר הרבה על העבודה שלי, אבל אני חושב שברמה הכי גבוהה של הספורט יש את האימונים שהם מאוד חשובים, אבל הדבר הכי חשוב הוא לשים את מה שעבדת עליו עם הגוף שלך באימונים, במשחק".
למה אתה מתכוון בדיוק בהקשר של נבחרת ישראל?
"הדבר שהכי חשוב עבורי הוא להפוך את הניצחון להרגל. התחושה תמיד היא 'OMG אנחנו מובילים, מה עושים עכשיו?'. השחקנים מתאמנים בשביל לשחק, הם דוחפים אחד את השני במשחק, אבל זה צריך להיות יותר עוצמתי".
ולמה לגבי האוהדים? שמתי לב שקמת מהכיסא שלך וממש דרבנת את האוהדים לעודד יותר במחצית השנייה.
"במשחקי בית הדבר הכי חשוב הוא ליצור תשוקה אצל הקהל. הרגשתי שהאוהדים הישראלים לא מורגלים לניצחונות".
יש לך אולי את המשימה הכי קשה, לטפל במנטליות הישראליות.
"זה לא קשור לישראליות או לים תיכוניות, זה רק להתרגל לניצחונות. כשאתה רגיל להפסיד, אתה מופתע כשאתה מנצח. לא אספר כרגע על העבודה שלי כי יש עוד שמונה משחקים ואני לא רוצה שהיריבות יקראו את זה".
לא הבחנת בבעיה במנטליות של שחקני נבחרת ישראל?
"תמיד אומרים שהמנטליות הישראלית היא רעה, אבל זה לא נכון. מנטליות ישראלית היא אש פנימית. ראיתם את זה אצל כולכם במשחק, את המנטליות הזאת. זאת המנטליות הישראלית כשאתה לא מפחד לנצח".
הרצוג אמר במסיבת העיתונאים שהוא לא אהב את המנטליות הישראלית של לעלות למעלה ולעשות דריבלים כשאתה מוביל, כמו שעשה עומרי בן הרוש, כי זה יכול היה להיות בעוכרינו בהתקפה מתפרצת בצד השני. מה דעתך על הדוגמה שהוא נתן?
"זאת שאלה מסובכת, ואני לא עונה על כדורגל, אני יכול לומר רק שגם זה הרגל. צריך להתאמן כמה שיותר כדי להגיע מוכן לרגע האמת".
בהקשר הזה, איך זהבי שונה משאר השחקנים? מה דעתך על ההופעה שלו?
"הוא מבין שלנצח זה הרגל, הוא יודע את זה טוב".
מה תאמר לאוהדי נבחרת ישראל שלא ממש יודעים מה החלק שלך בעבודה עם השחקנים, איך הם יוכלו ללמוד עליך יותר?
"אם האוהדים הישראלים רוצים ללמוד על העבודה שלי ולהכיר אותי יותר פשוט שיבואו למשחקים הבאים".