היריבה הבאה של ישראל בשמינית גמר המונדיאליטו אינה נוצצת, אינה בעלת שם גדול וגם תחסר את אחד מכוכביה, ובכל זאת – אסור בשום אופן לזלזל בה. נבחרת אוזבקיסטן, שזכתה בחודש מרץ האחרון באליפות אסיה עד גיל 20 לראשונה בתולדותיה, משחקת באליפות העולם בפעם החמישית ונמצאת בקו עלייה מתמיד בשנים האחרונות תוך הפגנת רוח לחימה ושאפתנות, בדומה לשחקנים של אופיר חיים.
בשתי הופעותיה הראשונות במונדיאליטו (2003 ו-2009) הודחה אוזבקיסטן בשלב הבתים ובטורניר שנערך בטורקיה ב-2013 רשמה את הישגה הטוב ביותר כאשר העפילה לרבע הגמר והודחה (4:0) על ידי צרפת, בה שיחקו פול פוגבה וסמואל אומטיטי. כעבור שנתיים, בניו זילנד 2015, היא חזרה על ההישג כשהעפילה שוב לרבע הגמר והפסידה 1:0 לסנגל.
לשמינית הגמר בטורניר הנוכחי העפילו "הזאבים הלבנים" לאחר שהפסידו 2:1 לארגנטינה המארחת במשחק הפתיחה אחרי שהוליכו 0:1, סיימו ב-2:2 עם ניו זילנד וניצחו 0:2 את גווטמלה במשחק המכריע. בתיקו עם הניו זילנדים הפגינו האוזבקים אופי כאשר חזרו מפיגור 2:0 והצליחו להשוות בתוספת הזמן תוך שגילו עליונות מוחלטת (בעטו 11 פעמים לשער, מהן 10 למסגרת).
אמנם בזכייה האחרונה באליפות אסיה אף שחקן שלהם לא כבש יותר משער אחד, אבל נראה כי ההגנה הישראלית תצטרך לעבוד קשה למרות שהקפטן האוזבקי, שחקן הכנף של רובין קאזאן הרוסית אומרלי רחמונלייב ייעדר בגלל צהובים. יהיה צורך להשגיח בעיקר על כובש הצמד מול גווטמלה שחזוד נמטיונוב, חלוצה של מטאלורג בקבד שמרבה לחפש את השער.
המאמן: רבשן חיידרוב
המאמן בן ה-61 הנוקט בדרך כלל במערך 3-4-3, נחשב לאחד האנשים שהשפיעו יותר מכל על הכדורגל האוזבקי. בדרך כלל החוליה הקדמית שלו לוחצת גבוה במטרה לחטוף את הכדור כפי שהתרחש בעת כיבוש השער הראשון מול גואטמלה. כאשר הנבחרת לא מחזיקה בכדור היא עשויה לשנות את המערך ל-4-2-3-1 או 5-4-1.
חיידרוב לא נחשב בשעתו לכדורגלן גדול ושימש כשחקן הגנה צנוע. הוא החל את דרכו בחיבה ב-1984 ותלה את הנעליים ב-1996 בטרקטור טשקנט, שעל הספסל שלה גם החל את דרכו כמאמן. לאחר מכן שימש כעוזר מאמן הנבחרת הבוגרת של אוזבקיסטן ובינואר 2002 מונה למאמן הראשי שלה. הוא אימן גם את פחטקור טשקנט בשלוש קדנציות שונות והוביל אותה פעמיים לזכייה בדאבל (2006 ו-2007).
ב-2014 מונה למאמן הנבחרת עד גיל 19 והוביל אותה לחצי גמר אליפות אסיה בטרם הודחה (5:0) על ידי צפון קוריאה. כעבור שנה הגיע עם שחקניו לרבע גמר המונדיאליטו בניו זילנד. הוא שב לאמן את פחטקור ב-2017 לפני שחזר כעבור מספר חודשים להתאחדות וממלא מאז את תפקידו הנוכחי.
עם השנים הפך חיידרוב לקונצנזוס בזכות שורה של הישגים בנבחרות הצעירות. בהדרכתו זכתה הנבחרת עד גיל 23 בפעם הראשונה בתולדותיה באליפות אסיה שהתקיימה בסין ב-2018, אחרי שניצחה 1:2 את וייטנאם בגמר לאחר הארכה והביסה קודם לכן 1:4 את דרום קוריאה בחצי הגמר. בזכות הצלחתו הוא הוזכר כמועמד לקבל שוב את הנבחרת הבוגרת, אבל בסופו של דבר קיבל הארגנטינאי הקטור קופר את התפקיד (כיום ממלא אותו הסלובני סרקו קטאנץ).
חיידרוב המשיך להצליח עם הצעירים ובמרץ האחרון הרחיב את ההילה סביבו במדינה כאשר הוליך את הנבחרת עד גיל 20 לזכייה היסטורית באליפות אסיה שנערכה בארצה אחרי ניצחון 0:1 על עיראק בגמר, תוך שההגנה שלו שמרה על רשת נקיה בחמישה משחקים מתוך שישה.
הכוכב: אבוסבק פייזולאייב
השחקן בן ה-19 שמשחק בדרך כלל באגף הימני של ההתקפה (מסוגל לתפקד גם במרכז ובאגף שמאל) נבחר למצטיין באליפות אסיה האחרונה אחרי שכבש ובישל מול סוריה בשלב הבתים. הוא מרבה ליצור מצבים לחבריו, מבצע את הבעיטות החופשיות והקרנות, וזכור בעיקר בזכות המהלך שהוביל לשער הניצחון 0:1 על עיראק בגמר כאשר הוכשל בתוך הרחבה וסחט את הפנדל אותו ניצל אומרלי רחמונלייב כדי להבקיע.
פייזולאייב (1.72 מטר), הבולט במהירות וביכולת הכדרור, זומן לנבחרת הנוער עוד כששיחק באקדמיה של פחטקור טשקנט ולנבחרת עד גיל 23 כבר בהיותו בן 17. לפני שנה נבחר לכישרון הצעיר של 2022 באוזבקיסטן אחרי שעזר לנבחרת עד גיל 23 להעפיל לגמר אליפות אסיה. הוא כבש באותה שנה 8 שערים ב-26 משחקים במדי פחטקור עימה זכה כבר בשתי אליפויות אוזבקיסטן.
פייזולאייב ריגש את תושבי המדינה כשחגג עם משפחתו בדמעות את הניצחון על אוסטרליה בפנדלים (1:1 בתום 120 דקות) ברבע גמר אליפות אסיה, אשר הבטיח לו ולחבריו את המקום במונדיאליטו. הוא מצליח לא רק בזכות כשרונו, אלא גם בשל מסירותו הרבה, ההשקעה באימונים והשאיפה התמידית להשתפר והפך לאהוב בחדר ההלבשה ועל ידי האוהדים גם בשל האופי הצנוע שלו. בטורניר הנוכחי הספיק להבקיע שער משמעותי ב-2:2 עם ניו זילנד, משחק בו נבחר למצטיין.
שימו לב לעבדוקודיר חוסנוב
כמעט כל שחקני הסגל של אוזבקיסטן משחקים בליגה המקומית ואחד משני הליגיונרים הבודדים הוא עבדוקודיר חוסנוב, בלמה של אנרג'טיק מינסק הבלארוסית אשר נחשב למנהיג ההגנה.
האיש שהיה אחד האחראים להצלחה הגדולה של ההגנה האוזבקית באליפות אסיה בועט בשתי הרגליים ומסוגל לשחק הן במערך הכולל שלושה שחקני הגנה והן במערך הכולל ארבעה. מלבד המהירות, הכוח ומשחק הראש המשובח (גובהו 1.86 מטר) הוא גם ממושמע מהבחינה הטקטית, מה שמקל על המאמן בעת שהוא מבצע שינויים ועובר ממערך הגנתי להתקפי.
הרכב משוער (3-4-3)
אסרור קנזאייב (שוער, נפטצ'י פרגנה); אבובקיר אשורוב (בלם, פחטקור טשקנט), עבדוקודיר חוסנוב (בלם, אנרג'טיק מינסק מבלארוס), יחוגיר אורוזוב (בלם, בוניודקור טשקנט); בחרוזבק אסקרוב (קשר אחורי, פחטקור טשקנט), שרזוד אסנוב (קשר אחורי, אנדיון), זפרמורוד עבדורחמטוב (קשר ימני, נסף קרשי), מחמוד מחמג'ונוב (קשר שמאלי, בוניודקור טשקנט); אבוסבק פייזולאייב (שחקן כנף ימין, פחטקור טשקנט), שחזוד נמטיונוב (חלוץ, מטאלורג בקבד), נודיר עבדורזקוב (כנף שמאל, אגמק אולמליק).