האם הפועל תל אביב יוצאת לעידן חדש בקרוב? שמחה גדולה במועדון לאחר קבלת תשובת CAS (בית הדין העליון לספורט) ובה ההחלטה הדרמטית - לקבל את כל תשעת הערעורים מול התביעות שהוגשו כנגד המועדון ולבטל מיידית את כל הסנקציות השונות בעניין אותן חובות כספיים.
המסקנה המידית מכך היא שהעננה הגדולה שהייתה מעל המועדון במשך שש השנים האחרונות ירדה, אחרי כמעט שנתיים של המתנה לפסק הדין, כך שרוכשים פוטנציאלים יוכלו לנהל משא ומתן מבלי לחשוש מחוב כספי בלתי צפוי. מדובר בהישג אדיר למועדון, כשבמידה והבעלים הקיימים רוצים באמת למכור את המועדון לבעלים אמיד, הדרך יכולה להיות קלה יותר מעכשיו. השאלה היא האם הבעלים באמת רוצים להעביר את הקבוצה לבעלים עשיר וראוי במתחם חודורוב.
חשוב לזכור, לאורך השנים טענו בהפועל תל אביב שוב ושוב בקו אחיד כי החובות של 'הראל אחזקות' בחו"ל לא שייכים להם, אלא לקבוצת הניהול הקודמת, לפני הפירוק. הבעלים טענו בנוסף שתשלום החובות מצד המועדון נחשב ל"העדפת נושים" לפי הדין הישראלי ומנוגד לחוק מבחינתם, ומדובר בנושא שעלה כמה וכמה פעמים בבית הדין בנוגע למדינות שונות שחוקיהן מנוגדים לאלו של אופ"א ופיפ"א, לכן היה נחשב למסובך ביותר.
על ההישג רשומים עו"ד יוסי גייר ועו"ד עמרי אפלבויים, שכבר הצליחו לצמצם את החובות בתקופת הפירוק ב-2016 מ-29 מיליון ש"ח ל-18 מיליון ש"ח. בדיון המכריע שהתקיים בינואר 2021, עו"ד יוסי גייר ייצג את בעלי הפועל תל אביב הנוכחיים מול דייני בית הדין בלוזאן, שווייץ, בדיון שארך כמעט שש וחצי שעות. מאז ינואר 2021 המתינו להחלטה של בית הדין העליון לספורט, עד שהגיעה כאמור אתמול (שני).
"זה הישג גדול. בשורה התחתונה CAS ביטלו את הכל", אמר עו"ד גייר שהסביר בקצרה את הדרך עד לקבלת ההחלטה, "העלינו הרבה טענות משפטיות נגד החיוב של הגוף הקיים (הבעלים הנוכחי) לשאת בחוב של הגוף שנכנס לפירוק. CAS קיבלו את הטיעונים שלנו, שלא ניתן לחייב את הרוכשים הקיימים בחובות של הגוף שנוהל בתקופת כבירי וכן ההחלטה להטיל סנקציות על המועדון".
עוד המשיך גייר: "הבעלים הנוכחי רכשו את הפועל תל אביב בהליך של פירוק דרך בית המשפט, בדרך כלל זאת רכישה בצורה נקייה. היו עוד טענות אבל בגדול זאת הטענה העיקרית שהתקבלה על הדיינים. ניתן לערער? לערער לא, אבל לפיפ"א ואופ"א עדיין פתוחה האפשרות להתחיל את הכל מחדש וזה אומר עוד כמה שנים טובות. סיכוי קטן שפיפ"א ואופ"א יחליטו להיכנס לזה וגם אם כן, לא יעמדו כבר סנקציות. מה שחשוב הוא שאין שום חוב והכתובת היא קופת הפירוק של 'הראל אחזקות'".
במצב הקיים, מי כן אמור לשלם את החובות לאותם תובעים? תשלום החובות כרגע אמור להיתבע מקופת הפירוק שהוקמה לחברת "הראל אחזקות" במסגרת ההליך בסוף 2016, כאשר במקרה הזה הסכומים עשויים להיות נמוכים בהרבה. במידה והתובעים ימשיכו לדרוש את כספם במלואו מפיפ"א ואופ"א, אלו יחליטו האם להתחיל את הדרך מחדש וזה עלול להחזיר את הדאגות.