בעקבות החשיפה ב-ONE בנוגע לקריטריונים הצפויים לאזרוח בספורט, גל תגובות כנגד המהלך. עורכת הדין ליאת שטיינברג, מומחית בתחום הסדרת מעמד בישראל ואשרות ספורטאים וזרים בישראל, ומי שאחראית בין היתר להשגת מעמד ואזרחות לעלי מוחמד, ג'וש כהן, דניאל סונדגרן וספורטאים נוספים, התייחסה לכך.
"הספורט הופך לאוניברסלי בכל העולם, בכל ענף וליגה באירופה ישנם כמויות גדולות של זרים או מי שאינם ילדי המקום, מתוך ראיה כי זרים מקדמים את הספורט ורק בישראל הבירוקרטיה מייצרת חסמים שיגרמו בעתיד לדעיכה מקצועית", היא אמרה, "הזרים מקדמים את התחרות ומשפרים את איכות הספורטאים שלנו. אם עושים זאת במינונים הנכונים, הרמה עולה ויש מקום לספורטאים המקומיים שמתדדנים ומתמודדים ברמות גבוהות יותר".
עו"ד שטיינברג הוסיפה: "צריך לקבוע מכסות כפי שקיים בתחומים אחרים ברשות האוכלוסין כגון ועדה מיוחדת לעובדי סיעוד כשמטופל סיעודי מבקש להעסיקו, אבל יצירת קריטריונים נוקשים תוביל ליצירת חסמים בירוקטיים נוספים ויכבלו את ידיו של השר לסייע בקידום הספורט בישראל.
"ראוי להמשיך ולסמוך על הגורמים המקצועיים בראשות השר ומשרדו כי ההחלטות בעניין יהיו על סמך הנתונים הספציפיים שיובאו בפניהם בכל בקשה ועל סמך שיקול דעת של השר, כמובן שהוצגו בפניו כל הנתונים והמסמכים הדרושים. אנו עדים לתופעה מבורכת לפיה הספורטאים המצטיינים בישראל עוברים לליגות טובות יותר ומתקדמים מקצועית כבר בגיל צעיר, יש צורך למלא את החלל ולהרים את הרמה, הרפורמה הצפויה תגרום לדעיכה מקצועית, אין לי ספק בכך".