מערכות שיפוט הווידאו נחתו הבוקר (חמישי) בישראל בכדי להתחיל את תהליך ההכשרה של שופטי ליגת העל, במטרה שהמערכת תשולב כבר במשחקי הפלייאוף העליון בעונה הנוכחית.

בכך תיכנס ליגת העל לרשימה של ליגות אירופאיות רבות בהן החלו להשתמש בשופטי העזר הטלוויזיונים, בהן: הליגה הספרדית, הליגה הגרמנית, הליגה האיטלקית, הליגה הבלגית והליגה הפורטוגלית ועוד.

שופט נעזר במערכת ה-VAR במונדיאל (רויטרס)שופט נעזר במערכת ה-VAR במונדיאל (רויטרס)

נתונים שנאספו מליגות ברחבי העולם מראים כי שופט אנושי טועה טעות קריטית פעם בשלושה משחקים בממוצע, כאשר שופט הטלוויזיה מקטין את הממוצע הזה לטעות אחת בכל 19 משחקים (כ-13 טעויות בעונה במקום 80). בנוסף, השימוש ב-VAR מקטין בכ-22 אחוז את הכרטיסים האדומים והצהובים, מצמצם את התחזויות השחקנים והוויכוחים עם השופט ובכך זמן המשחק נטו גדול יותר והוגן יותר.

יו”ר מנהלת הליגות, ארז כלפון, אמר: “אנו עובדים במלוא המרץ לשילוב שופטי הטלוויזיה בשלב הפלייאוף עוד בעונה הנוכחית. בכדורגל הצדק חייב להיעשות. היה חשוב לנו לשלב את שופטי הוידאו אחרי ההצלחה הכבירה לה זכה הניסוי במונדיאל האחרון. אני מבקש להודות להתאחדות לכדורגל, לאיגוד השופטים ולכל הגורמים הרלוונטים לתהליך”.

ארז כלפון (נעם מורנו)ארז כלפון (נעם מורנו)

עוזי יצחקי, יו”ר איגוד השופטים: “המהפכה הטכנולוגית כבר כאן וזו בשורה מצוינת עבור כל השותפים למשחק הכדורגל. איגוד השופטים משוכנע כי השימוש בטכנולוגיית ה-VAR יחזק את מעמד השופטים. מי שיתמודד עד כה בגאון עם ניהול משחק מורכב יעשה זאת באופן יותר מוצלח בסיוע הטכנולוגיה. כל דבר שעשוי להוביל לשיפוט מדויק וצודק יותר מבורך”/

בתוך כך, אופ”א זימנה את השופט אוראל גרינפלד לקורס שופטי ה-VAR שלה, כדי שיוכל להיות חלק מסגל שופטי הווידאו במשחקים בינלאומיים תחת המסגרת של אופ”א, כמו ליגת האלופות, הליגה האירופית, ליגת האומות ומשחקי היורו.

אוראל גרינפלד (רדאד ג'בארה)אוראל גרינפלד (רדאד ג'בארה)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה