השופט הישראלי, אוראל גרינפלד, ניהל השבוע ביד רמה ובהצלחה גדולה את המשחק של ריאל מדריד מול בורוסיה מנשנגדלבאך (2:2) במסגרת המחזור השני של שלב הבתים בליגת האלופות.
עם סיום המשחק החלו להופיע ביקורות בצד של מדריד על אופן השיפוט של גרינפלד בטענה שהשופט הישראלי לא שרק פנדל לזכות ריאל אחרי שבדקה הרביעית הכדור נראה פוגע ביד של מתיאס גינטר אחרי המסירה של לוקאס ואסקס. גרינפלד לא ממש התרגש וזכה לפידבק חיובי ביותר בסיום ממבקר המשחק. ההצלחה במשחק האחרון עשויה להקנות לגרינפלד שיבוץ יוקרתי נוסף כבר במחזור הקרוב של ליגת האלופות.
אגב, גרינפלד לא היה היחיד שזכה למחמאות. גם הצוות ישראלי שכלל את הקוונים רועי חסן ועידן ירקוני זכה לתשבוחות על שתי החלטות מצוינות שקיבלו במהלך המשחק. ביום שני גרינפלד יגיע לאצטדיון סמי עופר כדי לנהל את המשחק המרכזי בין מכבי חיפה למכבי תל אביב. רגע אחרי ריאל ורגע לפני חזרת ליגת העל גרינפלד סיפר ל-ONE על מה שאירע ולקראת יום שני.
מה עושה לך משחק כזה מבחינת אישית?
“אני מרגיש עדיין באמצע הדרך יחד עם הצוות. כמובן שחלק מהעניין הוא להיות חלק מהעילית של השופטים באופ"א, זה חלק מהעניין. יש לי שאיפות מאוד ברורות להגיע לשם. זכינו לביקורות מאוד חיוביות מצד הקבוצות ומצד המבקר. מה שבא לידי ביטוי הייתה ההכנה למשחק. העוזרים עשו עבודה מצוינת. היו לי עוד משחקים ברמה הזאת כמו ריאל מול ויקטוריה פלזן ומשחקים נוספים בליגת האומות”.
הייתה ביקורת מצד גורמים בריאל שלא שרקת לפנדל לזכותם.
”כמו שבארץ יש ועדה מקצועית שאנחנו מחויבים להחלטות והמסקנות שלה. באותה מידה גם באירופה אנחנו מקבלים מסרים שאמרו שכבר במחזורים הקרובים נזכה לשיבוצים חשובים. לעצם הפנדל שטענו שהיה הרי שברגע שמגיע מסר כזה של האנשים החזקים באיגוד שהכל עבר חלק מבחינתי זו התשובה הכי טובה. אגב, זה לא משהו שנעלם מעינינו, בדקנו, ניתחנו והסקנו מסקנה שפעלנו נכון. גם העוזרים שלי ירקוני וחסן לקחו החלטות מצוינות ברמה אירופית הכי גבוהה”.
מישהו בריאל בא אליך בטענות במחצית או בסיום המשחק על כך שלא שרקת לפנדל?
”אף אחד בשום שלב”.
העובדה שאין קהל עוזרת לכם כצוות שופטים לנהל משחקים ברמות האלו?
“העובדה שאין קהל שונה במשהו מאד מסוים. מבחינת המשחק עצמו כל מי שצופה במשחק וכל מי שמשחק הרי שכולם יודעים שהמצלמות עליהם. כל מי שבמגרש משחק בידיעה שמאות מיליונים צופים בו והם רוצים לראות משחק ללא תקלות. כולם חשים שיש קהל ושמים בצד את העובדה שבפועל אין קהל ביציעים. מה שבלט במשחק הזה הייתה הדחיפה של הספסלים של שתי הקבוצות שהיו מאד דומיננטיים וזה דבר שעוזר”.
חשבת שתגיע לרמות הגבוהות האלו? תמיד אמרו שאתה בן טיפוחיו של יריב טפר.
”אם אני לא אמין בשאיפות שלי לא אוכל להגיע לרמות האלו. אני עושה הכל כדי להתקדם כל הזמן. אני כבר 23 שנה בשיפוט ואמרו הרבה דברים, אז אמרו. אני לא יודע אם היה צוות ישראלי מגיע לרמות של ליגת האלופות לולא יריב טפר. מעריכים את טפר מאוד באירופה והוא דואג לנו בכל שעה ומתי שצריך . גם רונית תירוש דואגת לתמוך ואנחנו בקשר מצוין”.
תמיד היית נחבא אל הכלים ונשמע כאילו לא התערבבת בעסקנות.
”תמיד אמרתי שהחשוב הוא להתעסק בעיקר ולא בטפל. הצוות שלי ואני מ-2010 רצים ביחד. אנחנו עובדים צמוד צמוד כדי להגיע לטופ. אנחנו באמצע הדרך. חלק מהעניין הוא לדעת לשפוט משחקים כמו זה ששפטנו השבוע. אם אני לא אאמין בשאיפות שלי לא אגיע לאן שאני שואף. אני מרגיש שאנחנו לא מייצגים רק את עצמנו אלא את כל המדינה וזה בהחלט מרומם את הרוח”.
איך עושים את הסוויץ’ המנטלי בין לשפוט משחק כמו זה שהיה בגרמניה לזה שיתקיים ביום שני בארץ?
”אני רוצה לומר לך שלולא הניסון, ההשקעה והרצון להצליח קודם כל בארץ לא היינו מגיעים לשום דבר באירופה. ברגע שהיום אני מסיים את יום הראיונות שלי אני מתכונן גופנית ומנטלית ועושה את אותה הכנה שעשיתי למשחקים באירופה. כדי להיות בטופ אני חייב להביא את המוצר ואת היכולת לגבהים הכי גדולים בכל משחק. אי אפשר להגיע לרמות הגבוהות בלי להצליח בארץ. אין אפשרות אחרת”.
אפשר להיות עשיר מניהול המשחקים באירופה?
“אני כבר שבעה חודשים וחצי לא טסתי בגלל הקורונה למשחקים במסגרות השונות. קשה מאד להתקיים בארץ מהשכר של השיפוט. בישראל אנחנו חצי מקצוענים. יש תקווה שיהיו גופים בארץ שיאמצו את הצוות שלי. ברור שהסכומים מול השופטים באירופה לא דומים לשכר שלנו. משחק אחד באירופה זה כמו משכורת חודשית בארץ. הסכומים בארץ מינוריים. בארץ שופט מגיע ל-6,000 או 8,000 שקל בחודש. אנשים צריכים להבין שאם אני לא אהיה בפול טיים ג'וב ולא אהיה מקצוען עד הסוף יהיה קשה לשמור על אותה רמה”.