בית הדין העליון, הפעם בהרכב מורחב, שוב דחה את הבקשה של אורן חסון, יו"ר ההתאחדות לכדורגל להשאיר מחוץ למזכירות ההתאחדות את חבר ההנהלה, עו"ד מורן מאירי.
בית הדין העליון, הפעם בהרכב מורחב, דחה שוב את הבקשה שעו”ד מורן מאירי לא יהיה חבר במזכירות
כל הרכב הדיינים והשופטים בדימוס המורחב בראשות אב בית הדין, השופט בדימוס אמנון סטרשנוב, פרופ' מיגל דויטש, השופטת בדימוס אסתר קובו, השופט בדימוס עדי זרנקין ועו"ד בן ציון פרחי דחו את הערעור של ההתאחדות לכדורגל.
פרופ' דויטש כתב בין השאר בהחלטתו כי: “ההתאחדות טוענת כי לא ניתן להגביל את חופש הבחירה של המזכירות, על ידי ההנהלה. בעניין זה העלה ב"כ ההתאחדות, עו"ד עמית פינס טענה מעניינת בדבר ההבחנה בין אקט משפטי של "בחירה" (פרסנולית) לבין אקט של "מנוי". לפי טענה זו, בחירה באדם כזה או אחר היא אקט אישי אשר אינו טעון הנמקה כלשהי, הנשען על העדפות סובייקטיביות כאלה או אחרות, ולא עולה על הדעת כי תהיה ביקורת חיצונית על שיקול הדעת המופעל בגדרו. מבלי להיכנס לדקויות ההבחנה בין "בחירה" לבין "מינוי", חוששני כי אין לטענה זו אחיזה בענייננו".
עוד הוסיף: “בענייננו, יש יסוד להערכה כי כוחו של הרוב בהנהלה הופעל מבלי להפנות משקל ממשי להמלצה של סיעת ‘מכבי’. איש ממומלצי מכבי לא נבחר. רק כנגד בחירת אחד המומלצים (עורך דין מאירי), העלו כלל הנמקות, בעיקר על יסוד גישתו הביקורתית. זהו שיקול אשר כשלעצמו אינו ענייני, שהרי הגישה הביקורתית ראויה עקרונית לעידוד, בכל ארגון”.
השופט בדימוס דוקטור עדי זרנקין כתב שלא היה צריך כלל לקיים דיון נוסף: “כשלעצמי, אינני סבור שפסק הדין הנוסף עורר שאלות משפטיות תקנוניות אשר הצדיקו דיון נוסף בהם”.
השופטת בדימוס אסתר קובו הוסיפה ביקורת קשה: “במקרה דנן, כפי שקבענו בפסק הדין נשוא הבקשה לדיון נוסף, ההחלטה שלא להתחשב במומלצי ‘מכבי’ הייתה לגופו של איש, עו”ד מורן מאירי (וביקורתו עמו), ולא לגופו של עניין. במובן זה, ההחלטה בלתי סבירה ובלתי מידתית”.