בדיון הועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי בראשות ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו), בנושא תקצוב נשים בספורט, סיפר דודו מלכא, סגן ראש מנהל הספורט במשרד התרבות והספורט כי יעדי משרדו להשוואת מספר הנשים בכל ענפי הספורט עומדים על אחוז וחצי בלבד בשנה. כשיחס הנשים והגברים עומד על 23-77 לטובת הגברים. עוד עלה בוועדה כי 110 מיליון שהובטחו לקבוצות הספורט בשל משבר הקורונה עדיין לא חולקו.

ח"כ פורר אמר כי "מדיניות משרד התרבות והספורט והגופים המתקצבים מפלה, אינה הוגנת ואינה שוויונית. היעדים לשילוב נשים בכל ענפי הספורט צריכה להיות מקוטלגת לפי ענף ומדידה על מנת שכל שר שיבוא בעתיד יוכל לפעול לפי תוכנית מסודרת להשגת אותם יעדים. בדומה לזה גם בבחינת הפרמטרים לחלוקה הוגנת בין ספורט הגברים לנשים, אם מחולקים תקציבים או מתקנים לקבוצות השונות, יש לחלקם באופן שווה בין הנשים לגברים. אם מגרש כדורגל מוקצה לשחקניות צעירות בשעות הערב המאוחרות, סביר מאוד שמספר המשתתפות יהיה נמוך אם ההקצאה הייתה לשעות מוקדמות יותר”. 

חילי טרופר (רדאד ג'בארה)חילי טרופר (רדאד ג'בארה)

לנוכח הנתון הזה אמרה ח"כ עאידה תומא-סלימאן (הרשימה המשותפת) כי בקצב הזה הפער ייסגר רק בעוד 30 שנים מהיום. ח"כ תהלה פרידמן (כחול לבן) אמרה כי השאלה צריכה להתמקד ביעדים ולא בתקציב. "מה היעד לקידום נשים בספורט? איפה נרצה לראות יותר נשים, באיזה ענפי ספורט? איך ניתן להגדיל את מספר הנשים בענפים הללו? אני מבקשת למקד את הדיון ביעדים במקום בתקציבים. כי תקציבים משקפים מצב קיים ויעדים מבקשים לשפר את המצב”.

ח"כ יואב סגלוביץ (יש עתיד): "יש אפליה ויש מגדריות והשאלה איזו תכנית עושים בשביל לשנות את המצב ואין פה שום תכנית. אני זוכר שלפני שנה לא רצו לשדר את חצי הגמר בכדורגל. פשוט לא חושבים על זה וזה עצם הבעיה. הכוח של ספורט הוא לספר סיפור אנושי של אנשים והזדהות , הסיפור הוא איך מספרים את הסיפור אחרת, אם רוצים. העניין הוא תקציבי אבל קודם כל שיהיה פה ויכוח. השאלה איפה נגמרת כוחה של הממשלה ומתחיל כוחה של הכנסת. אם לא תהיה ברירה נוציא הצעת חוק משותפת ובה נחליט על תקציב". 

ניתוח מקצועי: מי תניף את גביע האלופות?
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה