המונדיאל ב-2034 יתקיים בערב הסעודית, כשההכרזה הרשמית על כך תהיה בהמשך היום. גביע העולם ה-25 במספר יתקיים במדינה היחידה שהציעה לארח אותו עד תאריך הדדליין שבו ניתן להציע אירוח - 31 באוקטובר 2023.
החלטת פיפ"א להעניק לסעודיה את אירוח מונדיאל 2034 מעוררת סערה. למרות הביקורת על רקע הפרות זכויות אדם וסוגיות סביבתיות, ההכרזה התקבלה במעמד פורמלי כמעט ללא תחרות.
כאמור, הצעה אחת בלבד הוגשה לאירוח המונדיאל, לאחר שאוסטרליה ויתרה על השתתפותה במכרז. פיפ"א הואשמה בכך שהתהליך לא היה שקוף והותאם במיוחד להבטחת זכיית סעודיה.
לסעודיה קשרים קרובים עם פיפ"א תחת נשיא הארגון ג'אני אינפנטינו. המדינה כבר אירחה את גביע העולם למועדונים ב-2023 ומקיימת הסכמי חסות עם תאגידים סעודים, בהם ארמקו.
התאחדויות בעולם כמו זו של נורבגיה הביעו התנגדות לתהליך הבחירה, בטענה שהוא מערער את האמון ברפורמות פיפ"א. ארגוני זכויות אדם מזהירים מהשלכות על עובדים ומהסיכונים הקשורים להפרת זכויות.
סעודיה התחייבה לבנות 15 אצטדיונים, מתוכם שלושה בבנייה ושמונה טרם הוחל בהם. בשל תנאי האקלים, המונדיאל ככל הנראה יתקיים בחורף, מה שעלול לפגוע בליגות האירופיות. המונדיאל יהיה שיאו של מהלך סעודי נרחב להפוך למעצמת ספורט, הכולל השקעות ענק בגולף, כדורגל, פורמולה 1 ועוד.
מתנגדים רואים באירוח המונדיאל מהלך לטיוח הפרות זכויות אדם, כמו דיכוי נשים והוצאות להורג. אמנסטי וארגונים אחרים הזהירו מפני אפליה כלפי אוהדים ומעובדים זרים. סעודיה מצהירה על רצון בקידום רפורמות באמצעות אירוח האירוע, אך ארגוני זכויות אדם מצביעים על פערים גדולים בין הצהרות למעשים בשטח.
בניית 11 אצטדיונים חדשים ושימוש בטכנולוגיות קירור צפויים להוביל להשפעה סביבתית משמעותית. ההחלטה מדגישה את חיזוק השפעת המזרח התיכון על הספורט, אך גם מעמידה בספק את מחויבות פיפ"א לזכויות אדם. הממשל הסעודי מצהיר כי כל האוהדים מוזמנים ושהאירוע יהווה מנוע לתיירות ולחדשנות. יחד עם זאת, סוגיות כמו זכויות להט"ב ומעמד נשים ימשיכו לעורר שאלות.