לאחר שעברה השתלת כלייה שנייה שהצילה את חייה - האתלטית לשעבר אסתר רוט שחמורוב הופיעה היום (שלישי) לראשונה בציבור מאז הניתוח, במסגרת כנס שקיימה אגודת מכבי תל אביב בשיתוף הוועד האולימפי בדרך לאולימפיאדת פאריס.

אסתר רוט שחמורוב אמרה: “זה בין האירועים הראשונים שאני יוצאת מהבית מזה זמן רב כי רק לפני כשלושה חודשים עברתי את הניתוח החוזר להשתלת כלייה. במקביל, ימים לא פשוטים עוברים על הספורטאים שלנו ויש לי לאחל להם רק הצלחה באולימפיאדת פאריס. כל המדינה מסתכלת עליהם ורוצה בהצלחתם, והכי חשוב זה שיחזרו בשלום”. 

האתלטית לשעבר כמובן לא שוכחת את הטבח במינכן, אחד מהאירועים הטראומתיים אי פעם בתולדות הספורט הישראלי וכמובן גם לה באופן אישי לאחר שמאמנה עמיצור שפירא ז״ל נרצח בכפר האולימפי. “מינכן 1972 הייתה טראומה גדולה עבורנו ממה שעשו המחבלים, אבל גם אחר כך רציתי לייצג את המדינה דווקא בגלל זה”, הוסיפה רוט שחמורוב. “להיות יהודי זה משהו אחר. הרגשתי גאווה בכל הופעה שלי. כשאתה מצליח, אתה יודע שכל המדינה איתך. לכן חשוב להמשיך לייצג את ישראל למרות הכל”.

אסתר רוט שחמורוב (חגי מיכאלי)אסתר רוט שחמורוב (חגי מיכאלי)

יו״ר הוועד האולימפי יעל ארד אמרה: “המועדון זה המקום הכי טוב עליו תמיד אפשר להישען. יש לי את הזכות לעמוד בראש הוועד האולימפי ואנחנו מבינים היטב את השרשרת הזו של גידל ספורטאים, מהחוג עד לנבחרת, אבל המועדון או האגודה זו החוליה הכי חזקה בשרשרת הזאת. נמצאת פה המלכה האם שלי, אסתר רוט שחמורוב, אחת מהדמויות שתמיד נשאתי אליהן עיניים ואני שמחה לראות אותך היום ואיך ידעת לעבור גם את המשוכה הבריאותית”.

האלוף האולימפי בתרגיל הקרקע בהתעמלות מכשירים, ארטיום דולגופיאט, סיפר: “באולימפיאדת טוקיו הרגשתי שכל עם ישראל היה איתי באותו הרגע. היו לי כבר מדליות בתחרויות גדולות אבל הכי הרגשתי גאווה אחרי טוקיו 2020. כולם יודעים שאני לא מראה הרבה רגשות בדרך כלל אחרי תחרויות, אבל כשזכיתי במדליית הזהב העולמית ב-7 באוקטובר ופתחתי את הטלפון ירדן לי דמעות כשקראתי את ההודעות מהארץ על כך שעזרתי לכולם לעבור את היום הזה עם קצת תקווה. בלי העם שלנו לא הייתי מצליח להגיע לאן שהגעתי”. 

הטריאתלט שחר שגיב סיפר מה עובר עליו בימים אלה: ״אני שמח להיות חלק מהמדינה ומהעם הזה. כל מה שקורה רק דוחף אותי להצליח ולעבוד קשה יותר כדי להרים את הדגל”.

מאמנת ההתעמלות האמנותית אלה סמופלוב העבירה מסר אופטימי: “נמשיך להרים את הדגל ולנצח ביחד בכל מקום”.

מנכ״ל הוועד האולימפי גילי לוסטיג שיתף בנוגע להכנות למשחקים האולימפיים הקרובים בצרפת: “יש לנו הרבה אתגרים שלא היינו מוכנים להם. אם בטוקיו 2020 הייתה מגפת הקורונה, אז כל המדינות התמודדו מול אותה הבעיה. הפעם לנו יש את המלחמה בארץ, כך שכולם מתכוננים כרגיל בעוד שאנחנו במצב שלא היינו רגילים אליו אף פעם. זהו אתגר אחר לגמרי ואנחנו מנסים להשאיר את הספורטאים שלנו במצב הטוב ביותר. כל ספורטאי שמייצג את ישראל הוא שגריר של המדינה, ובתקופה הזו זה מקבל משנה תוקף כי כל הופעה בה הדגל יתנוסס מעל הפודיום יהיה הדבר הטוב ביותר למצב הרוח והגאווה במדינה”.

גילי לוסטיג (שחר גרוס)גילי לוסטיג (שחר גרוס)

לוסטיג דיבר גם על חשיבות האוגדות בספורט הישראלי והעזרה הדרושה ממשרד התרבות והספורט: “המדינה יכולה לעשות שינוי דרמטי בעזרה לאגודות בכסף קטן יחסית, כך שאגודות יוכלו להתקיים, בעיקר בצפון ובדרום - ואז הספורט הישראלי ייראה יותר טוב ונצליח לטפח יותר ספורטאים”. 

באירוע השתתפו יו״ר אגודת מכבי תל אביב דורון שיטרוק שאיחל הצלחה לספורטאים בפאריס, מנכ״ל מרכז מכבי נאור גלילי, יו״ר איגוד ההתעמלות אבי שגיא, מנכ״ל איגוד האתלטיקה גל לוי, מאמנים כמו סרגיי וייסבורג שמוביל את נבחרת הגברים בהתעמלות וספורטאים כמו בלסינג אפריפה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה