התאחדות הטאקוונדו בישראל ערכה היום (שישי) בצהריים אירוע הוקרה לנבחרת ופעילי הענף שנועד לחגוג את הישגי הנבחרת בזירה הבינלאומית ואת זכייתה של חברת הנבחרת אבישג סמברג במדליית הארד באולימפיאדת טוקיו שהסתיימה בתחילת השבוע.

באירוע, שנערך באולם ״סברס״ בקריית עקרון, נכחו חברי הנבחרת, כשגם בכירים בספורט ביניהם מנכ״ל הועד האולימפי גילי לוסטיג, נכחו. באירוע עצמו נשאו דברים מנכ”לית ההתאחדות נועה שמידע, יו״ר ההתאחדות שמשון חי יוסף ומאמן הנבחרת יחיעם שרעבי כשגם המדליסטית הטרייה סיפקה נאום משלה ולא הצליחה שלא לדמוע. 

סמברג: מקווה שאני עכשיו מודל לחיקוי

״האמת שהצלחתי לעכל את הזכייה. אני מרגישה שאני כבר אחרי זה והחגיגות קרובות לסיום״ אמרה סמברג ל-ONE. ״הדרך לפריז מתחילה״.

התגובות ברחוב: ״יש הרבה שמזהים ואני רואה מבטים של אנשים שתוהים לעצמם אם זו היא או לא. הרבה ניגשים לעשות תמונה. זה כיף ואני אוהבת את זה״.

אבישג סמברג (רדאד ג'בארה)אבישג סמברג (רדאד ג'בארה)

ההתמודדות לילדה כה צעירה עם ההצלחה: ״אני לוקחת את זה למקום חיובי. זה החלום שלי וזה גם נתן לי ביטחון להמשך. אני אומרת לעצמי שבגיל כה צעיר עשיתי את זה אז למה עם עוד שלוש שנים של עבודה קשה לא אהיה יותר טובה? זו הצלחה טובה בשביל עוד הצלחות״.

מינוף ההצלחה שלה להצלחת הענף: ״אני מקווה. אני מתרכזת בלעשות את הכי טוב שלי גם בטאקוונדו וגם במסביב. להתנהל הכי טוב בכל מקום כי עכשיו אולי יקחו ממני דוגמה. אני מקווה שאהיה מודל לחיקוי ומודל טוב אבל קשה לי להעיד על עצמי״.

אבישג סמברג (רדאד ג'בארה)אבישג סמברג (רדאד ג'בארה)

התוכניות לזמן הקרוב: ״עכשיו אני מתאמנת פעם ביום. אני משתדלת יותר לנוח אבל לשמור על תחושת מזרן. אני קצת יורדת לקרקע מכל החגיגות והטירוף אבל עדיין יש את השמחה הזאת״.

גם מנכ”לית ההתאחדות, נועה שמידע, התייחסה לזכייה: ״אני חושבת שהמדליה משקפת את המצב שלנו. זה התחיל כבר באליפות אירופה בדצמבר 2020 שם השגנו שתי מדליות היסטוריות. באפריל לקחנו עוד מדלייה לאחר שסיימנו במקום השלישי. יש לנו רצף של מדליות במשך שלוש שנים. הסיום המתוק היה המדליה האולימפית שמשקפת נבחרת חזקה וצעירה ואנחנו עם הפנים קדימה״.

נועה שמידע (רדאד ג'בארה)נועה שמידע (רדאד ג'בארה)

קידום הענף: ״בשני מישורים: ראשית, להרחיב את הבסיס ושכמה שיותר ילדים וילדות יכנסו למעגל החשיפה לענף. במקביל, לא לזנוח ולהסתער על פריז. יש שלוש שנים עד המשחקים האולימפיים הבאים אבל שנתיים עד המועד בו נצטרך להשיג את הקריטריון וזה כלום זמן. נשקיע כל מה שצריך כדי לטפח ולשפשף את הספורטאים המאוד מוכשרים שלנו שיכולים לעשות את זה בפריז. מעבר לכך, תמיד נצטרך לחשוב על החבר׳ה הצעירים והפנים לאולימפיאדה בלוס אנג׳לס״.

עניין התקציב: ״זה קריטי והכרחי ברמה הכי בסיסית שיש. הצלחנו לעשות את המדליה הזאת בשיניים. זה לא מובן מאליו עם התקציבים שבקושי היו לנו. הייתה שנה קשה ונאבקנו כדי לצלוח את ההכנות המינימליות. אי אפשר לאורך זמן להתקיים ככה ובטח שלא להרחיב את ההישגים ובשביל זה צריך עוד תקציבים. גם בציוד, גם בתשתיות וגם בתקצוב השוטף של ההתאחדות. רק כך נוכל לקחת את הענף קדימה״.

גילי לוסטיג, מנכ״ל הוועד האולימפי, סיכם מנקודת מבטו: ״אנחנו הרבה מאוד שנים תומכים בענף. האמנו שיש בענף הזה סיכוי להצליח. הצלחנו להגיע שלוש פעמים למשחקים האולימפיים בלי לייצר אפילו ניצחון אחד והפעם לא ציפינו למדליה, אבל אבישג נתנה תחרות לפנתיאון ולהתחיל את המשחקים האולימפיים כבר ביום הראשון עם מדליה. השגנו שני דברים: גם מומנטום חיובי והורדת לחץ מחברי המשלחת וגם הישג בלתי רגיל לטאקטוונדו״. 

אבישג סמברג (רדאד ג'בארה)אבישג סמברג (רדאד ג'בארה)

איך הופכים את הטאקוונדו לענף פופולרי: ״אני תמיד אומר שהיחצן הכי טוב הוא ההצלחה. ברגע שיש הצלחה הרבה אנשים מתחברים לזה והולכים לזה. הרבה רוצים להיות אבישג סמברג. הצלחה כזו של אבישג כבר בגיל 19 תיתן לענף דחיפה בלתי רגילה ואני מעודד גם מהאירוע הזה: לא נחים על זרי הדפנה אלא כבר חושבים על פריז 2024. המדליה תיתן דחיפה לענף אבל כבר עם הפנים קדימה וראו את זה על כל הדוברים״.

סיכום האולימפיאדה: ״אין צל של ספק שאלו היו המשחקים האולימפיים הכי טובים שלנו בכמה מדרגות. רצינו שתיים או שלוש מדליות והשגנו ארבע מדליות מתוכן שתי מדליות זהב. רצינו עשרה גמרים והשגנו שמונה עשר והצלחנו להגיע לנבחרת של 90 ספורטאים שעמדנו בקריטריונים ואף אחד לא הגיע לטוקיו כמתנה. אנחנו מאוד גאים, גם בספורטאים אחרים שלא הגיעו לכמרים אבל השיגו את התוצאות הכי גבוהות בחיים שלהם ובענף שלהם כמו מאורו טפרי במרתון ועומר שפירא ברכיבת אופניים. אני מאוד מרוצה״.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה