המרתוניסט זוהר זימרו זכה הערב (רביעי) למחווה יוצאת דופן, שלא כל ספורטאי ישראלי מקבל, לאחר שנערך לכבודו ערב הוקרו על פועלו בתיאטרון גבעתיים. מנכ"ל הוועד האולימפי, גילי לוסטיג, מנכ"ל איגוד האתלטיקה, ז'ק כהן ובכירים נוספים בוועד האולימפי יחד עם רבים מבני הקהילה האתיופית הגיעו לעשות לזימרו כבוד.

שר החינוך, נפתלי בנט, היה אמור להגיע, אך בשל אילוצים לא נטל חלק באירוע, שנערך במימונה של קרן דייויד. שדואגת לשילוב הקהילה האתיופית במגוון תחומים. נשיא הקרן, יהונתן דייויד, לקח חלק באירוע.

זימרו (יניב גונן)
זימרו (יניב גונן)
 

זימרו היה נרגש ביום חגו: "לא ישנתי בלילה, הפרפרים לא נתנו לי". האצן, שעלה לארץ בגיל שמונה, התייחס גם לקהילה אותה הוא מייצג שחוותה תקופה קשה: "אני מרגיש שליח של הקהילה האתיופית ומרגיש שגריר של עם ישראל כולו, ללא יוצא דופן. באתי לארץ כיהודי. גם כששירתתי בצבא זה היה אך ורק למען המדינה".

האירוע לכבודו: "אני לא חושב שהאירוע הזה בא לשנות משהו, הוא התקיים כדי להוקיר לי תודה. הספורט יכול לתרום לשילוב הקהילה האתיופית דרך כך שנהיה מוכרים יותר. לעיתים רחוקות אני נתקל בגילויי גזענות. תמיד יהיו גזענים, אבל רוב האנשים במדינה הם בסדר".

גילי לוסטינג (יניב גונן)
גילי לוסטינג (יניב גונן)
 

לוסטיג בחר להתייחס אף הוא ליחסים המתוחים עם בני העדה האתיופית ולשילובם בקהילה: "הספורט הוא הגשר הטוב ביותר שקיים. אין בו הבדלי דת גזע ומין. היו עוד ספורטאים אתיופים כמו היליה סטאין ויוסף גזצ'או שהצליחו, ולא רק זימרו. אני מקווה שזימרו יגיע לאולימפיאדת ריו 2016 כמאמן. מדליה תהיה דחיפה עצומה לשילוב של האתיופים, אך צריכים להיות כנים וישרים ולהודות כי אנחנו עדיין רחוקים ממדליה אולימפית בענפי האתלטיקה".

החגיגה למען זוהר זימרו (יניב גונן)
החגיגה למען זוהר זימרו (יניב גונן)
 

זימרו, בן 38, ייצג את ישראל בשתי אליפויות עולם (2011 ו-2013) וגם כאמור באולימפיאדה בלונדון שם סיים במקום ה-81. הוא עדיין לא ויתר על האולמפיאדה בריו כאשר הקריטריון עומד על שעתיים ו-17 דקות, תוצאה ממנה ירד בעבר. בישראל זכה זימרו ארבע פעמים באליפות ישראל, שנערכת במסגרת מרתון טבריה. השנה זכה בתואר לאחר שסיים את המסלול בזמן של 2:18:07 שעות.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה