עם כל השיאים בבריכה ולמרות שנבחרת החלומות של ארה"ב היא הצגה אחת גדולה, רגע השיא של המשחקים האולימפיים, בלונדון 2012 ובכלל, הוא הגמר בריצה ל-100 מטרים שייערך ב-23:50 באצטדיון האולימפי.

טייסון גיי, ג'סטין גאטלין וראיין ביילי מארה"ב מול אוסיין בולט, יוהאן בלייק ואסאפה פאוול מג'מייקה. אם לא תהיינה הפתעות מיוחדות, ששת הרצים האדירים הללו יתפסו 75 אחוז מהמקומות בגמר. המשמעות: בחצי הגמר ב-21:35 ינסו 2 רצים נוספים להכנס לשמינייה המלכותית. אחד מהם הוא אדם ג'מילי.

ג'מילי בן ה-18 הוא כנראה הסיפור המעניין ביותר בין רצי ה-100 מטר ולא ברור מה קשה יותר, לנצח את בולט בריצה או להיות סיפור מעניין ממנו.

רק לפני כשבעה חודשים (7 חודשים!) החליט ג'מילי לנטוש את מגרש הכדורגל ולהפוך את קריירת האתלטיקה שלו למקצוענית, התוצאות לא איחרו להגיע.

צפו בבולט משייט לחצי הגמר ב-100 מ'

החברים מהכדורגל מחמיאים
כמעט כמו כל ילד, החליט אדם ג'מילי בגיל צעיר שהוא רוצה להיות כדורגלן. פחות או יותר שנה לאחר שהבלוז הודחו בגביע אופ"א על ידי הפועל ת"א והרבה לפני שרומן אברמוביץ' רכש את הקבוצה והפך אותה לאלופת אירופה, כשהוא בן שמונה, הצטרף ג'מילי לצ'לסי.

7 שנים תמימות העביר ג'מילי במדים הכחולים של צ'לסי, עד שבגיל 15 הגיע הרגע שבו הטובים מקבלים מלגה וממשיכים הלאה והפחות טובים, נושרים. לצערו היה ג'מילי בין הנושרים.

שחקני צ´לסי חוגגים, לצערו של ג´מילי לא היה לו מקום איתם (רויטרס)
שחקני צ´לסי חוגגים, לצערו של ג´מילי לא היה לו מקום איתם (רויטרס)
 

ג'ים פרייזר, עוזר המאמן באקדמיה של צ'לסי סיפר על השחקן: "הוא בא אלינו בגיל שמונה ומהרגע הראשון היה ברור שהוא מהיר, מאוד מהיר. הוא שיחק כמגן ימני וכבלם וניצל את היתרונות שלו בצורה מעולה".

"הוא היה חיובי מאוד, עבד קשה והראה שהוא באמת שחקן טוב, אבל אצלנו לא היה לו מקום. בגיל 15 הוא עבר לרידינג, אבל לא הסתדר ומשם המשיך לדאג וראד (דאגנהאם וראדברידג'). בסוף הוא עבר לאתלטיקה והפתיע את כולנו, אך גם שימח אותנו. מאחלים לו בהצלחה", התייחס פרייזר להחלטה של ג'מילי בנוגע לעתידו. 

חברו לקבוצה בדאג וראד, מארק ארבר, אמר: "לפעמים הוא היה מהיר מדי לכדור. הוא האתלט הכי גדול שראיתי על מגרשי הכדורגל. ההחלטה שלו לעבור לריצה הייתה נכונה". אחרי שנתיים בדאג וראד, המשיך ג'מילי בנדידה והצטרף לת'ורוק, קבוצה מליגה איזורית בלונדון.

מארק ארבר במדי דאג וראד: &qout;לפעמים הוא מהיר מדי לכדור&qout; (GettyImages)
מארק ארבר במדי דאג וראד: "לפעמים הוא מהיר מדי לכדור" (GettyImages)
 

יושב הראש של ת'ורוק, טומי סאות', החמיא לאתלט/כדורגלן במיוחד: "כל אחד היה רוצה בן כמוהו. הוא טיפוס כל כך חיובי. הוא כל כך מהיר שזה בלתי נתפס. הדרך היחידה לעצור אותו הייתה לבעוט בו. הוא מסתובב עם סרט מהתקופה שהוא היה ילד בפלאפון כדי להראות כמה מהיר הוא היה. גם אחרי שרואים את הסרט, קשה להאמין לזה".

ההשתלבות המדהימה במסלול: שבעה חודשים של הצלחות
בנובמבר 2011 קיבל ג'מילי החלטה לעזוב את הכדורגל, לא לפני שאמר: "אני מקווה שהשנה הזאת תגרום לי להבין מה הדרך בה אני בוחר, שחקן כדורגל או אתלט". בין משחק כדורגל אחד לשני, הספיק ג'מילי לזכות בשתי מדליות כסף באליפות אירופה בטאלין, אסטוניה. אחת בריצה האישית ל-100 מטרים והשנייה ב-100X4 עם נבחרתו.

ג´מילי חוגג עם הדגל הבריטי בברצלונה (GettyImages)
ג´מילי חוגג עם הדגל הבריטי בברצלונה, הצלחה מטאורית (GettyImages)
 

חודשיים לאחר מכן, בינואר 2012, החל להתאמן באופן מקצועני לראשונה בחייו. אחרי שרשם תוצאה של 10.73 במהלך 2010 וב-2011 ירד ל-10.45 שניות, התקדם הילד בן ה-18 ל-10.35 כחודש לאחר שהחל את אימוניו, עם מטרה אחת ברורה, אליפות העולם ביולי ב-2012.

למרות שאליפות העולם הייתה המטרה, אף אחד בבריטניה, כולל ג'מילי, עצמו לא יכול היה לתאר כמה גדולה תהיה ההצלחה. ג'מילי שרף את המסלול בברצלונה כשהוא לא משאיר סיכוי ליריבים. 10.05 שניות בגמר, 12 מאיות יותר מהר מהמקום השני, סידרו לג'מילי את מדליית הזהב והפכו אותו לשם דבר באתלטיקה.

טייסון גיי, מחמיא לכישרון הבריטי הצעיר (GettyImages)
טייסון גיי, מחמאה מפתיעה לכישרון הבריטי הצעיר (GettyImages)
 

טייסון גיי, אחד שיודע משהו על ריצה ולא ממש מומחה למחמאות, אמר עליו: "אם בגיל 18 זאת היכולת שלו, הוא הולך להיות בסביבה זמן רב. לדעתי הוא יהיה אחד מהגדולים בכל הזמנים בקצב הזה. אם הוא ימשיך ככה הוא יעשה 9.99 שניות בקרוב ובהמשך יירד ל-9.92 שניות ובהמשך גם ל-9.80 שניות".

רק לצורך השוואה, בגיל 18 קבע גיי 10.46 שניות ולא הצליח לעלות לאליפות העולם לנוער. "הוא חסר פחד, והדבר הכי מדהים, הוא רק התחיל את הקריירה", סיכם הספרינטר האמריקאי שיתחרה בחצי הגמר מול הבריטי הצעיר.

יוהאן בלייק בלונדון, ג´מילי יצליח להפתיע אותו? (GettyImages)
יוהאן בלייק בלונדון, ג´מילי יצליח להפתיע אותו? (GettyImages)
 

ב-21:45 כולם יכירו את האלמוני?
עד כמה האצן הצעיר אלמוני, ניתן ללמוד מהתגים המיוחדים שהוציאו לכל אתלט המסתובב בכפר האולימפי. ג'מילי קיבל את התג שלו ונדהם לגלות שהתמונה שהוצמדה לתג, היא בכלל לא שלו. "מי זה הבחור הזה שנדחף לתג האולימפי שלי?", צייץ ג'מילי ההמום בחשבון הטוויטר שלו.

ג´מילי ופאוול במקצה המוקדמות, הבריטי היה שני (GettyImages)
ג´מילי ופאוול במקצה המוקדמות, הבריטי היה שני (GettyImages)
 

אחרי ההופעה המרשימה שלו בסיבוב הראשון, כשסיים עם זמן טוב של 10.12 שניות ועלה מהמקום השני כשרק אסאפה פאוול מקדים אותו, סביר להניח שכולם בבריטניה כבר מכירים אותו ואף מצפים ממנו להצלחות.

ג´מילי קצת לפני כולם, יצליח להגיע לגמר? (רויטרס)
ג´מילי קצת לפני כולם, יצליח להגיע לגמר? (רויטרס)
 

ב-21:45 הוא יעלה למקצה השלישי של חצי הגמר, וירוץ במסלול השביעי, ליד יוהאן בלייק שבמסלול השישי וטייסון גיי שבמסלול הרביעי. רק שני המנצחים יעלו בוודאות לגמר (בתוספת שני המפסידים המהירים) ומעניין לראות האם כבר בגיל 18, בשל ג'מילי להדהים את כולם ולהיות חלק מהטובים ביותר.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה