איראן מקשה על ספורטאיה. לפי דיווחים בעולם, איגוד הסקי האיראני דרש ערבויות של מאות אלפי דולרים מנציגיו על מנת שיוכלו לצאת לתחרות מחוץ לאיראן, זאת מחשש שהם יחליטו לערוק לגרמניה כפי שעשה הג’ודאי סעיד מולאי. בנוסף, הוחלט להצמיד אליהם אשת יחסי ציבור ושני מאבטחים כדי שימנעו מהם לחולל בעיות שיפעילו סנקציות בין-לאומיות נגד המדינה.

לפי הדיווחים, כל אחד מחברי נבחרת הסקי נדרשו להציב ערבות בגובה של 104 אלף דולר, פרט לשניים שנדרשו לחתום על ערבות בסך 208 אלף דולר, כאשר גם בתיהם באיראן ישמשו כבטוחות - כל זאת כדי להבטיח שלא ינסו להימלט לאירופה. השניים שנאלצו להציג ערבויות כפולות הם יאסין שמסאקי ואלירזה מוג’דיד, ספורטאים שבעבר כבר ניסו לעזוב את איראן ולמצוא מקלט בפינלנד.

סעיד מולאי (רדאד ג'בארה)סעיד מולאי (רדאד ג'בארה)

הספורטאים ומאמניהם ייצאו לתחרות סקי באזור הרי האלפים בגרמניה, ובאיראן קיים חשש מגל נטישה של ספורטאים בעקבות עזיבתו של סעיד מולאי והגעתו לתחרויות בישראל ללא כל חשש, בעוד שהוא השאיר את משפחתו מאחור. כמו כן, על פי הדיווחים, בעלה של מאמנת נבחרת הנשים בסקי, סמירה זרגרי, לא אישר לה לצאת מהמדינה משום שהוא חושש כי זו תימלט מאיראן ותבקש מקלט באירופה.

עריקת ספורטאים איראניים הפכה בשנים האחרונות לתופעה רחבה, כאשר לפי הדיווחים לא פחות מ-38 ספורטאים עזבו את איראן. שחקני שחמט, ג’ודאים, מתאגרפים ואפילו לוחמת טקוואנדו - כל אלה ערקו ממולדתם. הסיבות לכך רבות, כמו תנאי אימון קשים, חובת עטיית חיג’אב או איסור על הופעה מול יריבים ישראלים שעלול למנוע מהם להגשים את החלום ולזכות במדליה אולימפית. לעריקות הללו היו השלכות על איראן, מעבר לעזיבתם של ספורטאים מהטופ העולמי, הרי שהיא גם ספגה עונשי השעיה עקב התערבות פוליטית בספורט. 

לקראת מח' 24: ברצלונה נגד קאדיז
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה