תחרויות האתלטיקה במשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 מתקרבות לישורת האחרונה והיום (רביעי) קיבלנו עוד רגע שיא נפלא באצטדיון האולימפי בטוקיו, שוב בריצה ל-400 מטר משוכות, הפעם בנשים. סידני מקלפלין, שקבעה שיא עולם רק בחודש יוני האחרון, עשתה זאת שוב ומחצה את השיא כשסיימה בזמן מדהים של 51.46 שניות, ברגע הגדול ביותר של בוקר עמוס אירועים.

גמר 400 מטר משוכות נשים

אחרי שאתמול אצל הגברים קיבלנו שיא עולם חדש משוגע ושלוש מארבע התוצאות הטובות בהיסטוריה, אותו דבר בדיוק קרה בגמר הנשים. עוד לפני הריצה היה ברור שהפוטנציאל עצום, כשמקלפלין ודליילה מוחמד מתחרות זו בזו וגם פמקה בול באזור, אך מעטים האמינו שזאת תהיה התוצאה בסיום. מקלפלין האמריקאית, שיאנית העולם המכהנת עוד לפני ריצת הגמר, שתחגוג בעוד שלושה ימים את יום הולדתה ה-22 בלבד, קיזזה ב-0.44 שניות את השיא הקודם שלה וזכתה במדליית הזהב הנכספת.

סידני מקלפלין (רויטרס)סידני מקלפלין (רויטרס)

הריצה הייתה היסטורית לא רק בגלל מקלפלין, אלא בגלל כל התוצאות. דליילה מוחמד, האלופה האולימפית מריו 2016 שהסתפקה הפעם במדליית הכסף, שברה אף היא את שיא העולם הקודם של מקלפלין שעמד על 51.90 שניות ועצרה את השעון על 51.58 שניות – התוצאה השנייה בטיבה בכל הזמנים. פמקה בול ההולנדית הנהדרת רשמה תוצאה טובה יותר מהשיא האולימפי הקודם, וסיימה בזמן של 52.03 שניות – הזמן הרביעי בטיבו בהיסטוריה, שהספיק רק לארד.

סידני מקלפלין, דלילה מוחמד ופמקה בול (רויטרס)סידני מקלפלין, דלילה מוחמד ופמקה בול (רויטרס)

זהו שיא העולם השלישי באתלטיקה שנשבר במשחקים האולימפיים בטוקיו אחרי שיולימאר רוחאס עשתה זאת בקפיצה המשולשת וקארסטן ורהולם ניפץ את השיא ב-400 מטר משוכות גברים.

מוקדמות הטלת כידון גברים 

יוהנס פטר הגרמני, המועמד המוביל לזכייה במדליית הזהב, לא התקשה לעלות לגמר מהמקום השני הכללי כשהטיל את הכידון ל-85.64 מטרים במה שנחשב עבורו מרחק יריקה – אין ספק שבגמר אפשר לצפות ממנו לתוצאה טובה בהרבה. ניראג’ צ’ופרה ההודי, שסומן גם הוא כמועמד למדליה, הטיל את הכידון לסנטימטר אחד יותר ועלה מהמקום הראשון. הפתעה נרשמה כשכמה מהמועמדים לסיים במקומות הראשונים בגמר ולהתחרות על מדליות לא עלו כלל לגמר. הרשימה כוללת בעיקר את קשורן וולקוט מטרינידד וטובגו, שזכה בארד בלונדון וסומן גם הפעם כמועמד למדליה, אך הטיל את הכידון רק למרחק של 79.33 מ’, שלא הספיק לו כדי להעפיל לשלב הבא. גם מרצ’ין קרוקובסקי הפולני ואנדרסון פיטרס מגרנאדה, עוד שני מועמדים למדליה, לא עלו לגמר וכמוהם גם ג’וליוס יגו הקנייתי, שזכה בכסף בריו, שפסל בשני הניסיונות הראשונים שלו ובאחרון זרק למרחק של 77.34 מ’ בלבד.

ג'וליוס יגו (רויטרס)ג'וליוס יגו (רויטרס)

חצי גמר 110 מטר משוכות גברים 

גרנט הולוויי האמריקאי, המועמד המוביל למדליית זהב שקבע לפני חודש וחצי את התוצאה השנייה בטיבה בכל הזמנים, לא התקשה במקצה שלו והעפיל בקלילות לגמר לאחר שסיים בזמן של 13.13 שניות, הזמן הטוב ביותר בחצי הגמר. גם חברו למשלחת האמריקאית דבון אלן, שסומן בעצמו כמועמד למדליה, עלה לגמר, והוא עשה זאת מהמקום הראשון במקצה השני והמקום השני הכללי עם זמן של 13.18 שניות. בנוסף לשני האמריקאים גם שני ג’מייקנים (הנזל פרצ’מנט ורונלד לוי) ושני צרפתים (פסקל מרטינו-לגאר ואורל מאנגה) יהיו בגמר, לצד אסייר מרטינס הספרדי ואנדרו פוצי הבריטי. מי שאיכזב בגדול את המקומיים ולא הצליח להעפיל לגמר הוא שונסוקה איזומיה היפני, שסיים עם הזמן העשירי בטיבו, מרחק 3 מאיות מהעפלה לגמר.

גרנט הולוואי (רויטרס)גרנט הולוואי (רויטרס)

קרב עשר גברים

דמיאן וורנר הקנדי, מדליסט הארד מריו 2016, פתח היטב את מסעו לעבר תואר אולימפי. האתלט בן ה-31 היה הכי מהיר בריצה ל-100 מטרים כשהוא רץ את המרחק ב-10.12 שניות והשווה את שיא העולם בקרב עשר. לאחר מכן בקפיצה לרוחק, הוא קפץ ל-8.24 מטר –  0.04 מהשיא שלו ושיא אולימפי חדש בקרב עשר. בהדיפת כדור ברזל הוא היה פחות בבולט וסיים במקום ה-11 עם הדיפה ל-14.80 מטרים, אך עדיין, אחרי שלושה מקצועות, הוא ניצב ראשון מבין 23 האתלטים שהחלו את הדרך (אחד מהם כבר פרש) עם 2966 נקודות, לפני בן ארצו פירס לפאז’ לו היו 2773 נקודות. קווין מאייר הצרפתי, מדליסט הכסף מריו 2016, היה במקום הרביעי אחרי שלושה מקצועות עם 2662 נקודות.

דמיאן וורנר (רויטרס)דמיאן וורנר (רויטרס)

בהמשך היום נערכו גם התחרויות בקפיצה לגובה והדיפת כדור ברזל. בקפיצה לגובה ובריצה ל-400 מטר וגם אחריהן וורנר עדיין במקום הראשון, אך הפער שלו ירד. הקנדי סיים רק במקום השמיני בקפיצה לגובה כשעבר רף של 2.02 מטרים וראה את האוסטרלי אשלי מוולוני מסיים ראשון עם 2.11 מטרים ואת קווין מאייר הצרפתי מסיים שלישי עם 2.08 מטרים. לאחר מכן בריצה מולוני שוב סיים ראשון כשקבע את הזמן הטוב ביותר, 46.29 שניות, בעוד וורנר עם הזמן השלישי בטיבו, 47.48 שניות וביניהם פירס לפאז’ עם 46.92 שניות. לאחר חצי מהתחרויות, חמש במספר, וורנר עדיין ראשון עם 4722 נקודות אבל מולוני רק קצת מאחוריו עם 4641 לאחר שעבר את לפאז’, שנמצא במקום השלישי עם 4529 נקודות. מאייר ירד למקום החמישי עם 4340 נקודות והתרחק ממדליה.

קרב שבע נשים

בקרב שבע אצל הנשים המצב צמוד עוד יותר. אחרי שני מקצועות נפיסאטו ת'יאם הבלגית, מהמועמדות הבכירות לזכייה בזהב, דורגה ראשונה עם 2176 נקודות הודות לקפיצה מצויינת לגובה של 1.92 מטרים. ת’יאם הרשימה פחות ב-100 מטר משוכות וסיימה עם זמן של 13.54 שניות שהציב אותה במקום ה-15 מ-23 מתחרות, אך אחרי שהייתה הכי טובה בקפיצה לגובה היא עלתה למקום הראשון בדירוג. קטרינה ג’ונסון-תומפסון הבריטית, עוד מועמדת מובילה לעמוד על הפודיום בסיום, הייתה במקום השלישי הכללי עם 2138 נקודות אחרי שסיימה שנייה בקפיצה לגובה עם 1.86 מטר ושמינית ב-100 משוכות עם 13.27 שניות.

ת'יאם מרוצה אחרי הקפיצה לגובה (רויטרס)ת'יאם מרוצה אחרי הקפיצה לגובה (רויטרס)

אך אחרי תחרויות הערב התמונה השתנתה. בהדיפת כדור ברזל אנוק וטר ההולנדית קבעת את התוצאה השנייה בטיבה עם הדיפה ל-15.29 מטרים, והקדימה את ת’יאם שהדפה למרחק 14.82 מטרים, ההדיפה הרביעית בטיבה. לאחר מכן, בריצה ל-200 מטרים, ת’יאם הגיעה רק במקום ה-18 מבין כל המשתתפות בתחרות עם זמן של 24.90 שניות, יותר משנייה שלמה אחרי וטר שהגיעה שלישית עם 23.81 שניות וגם יותר משנייה אחרי נור וידץ הבלגית, שסיימה עם 23.70, הזמן השני בטיבו. אחרי יום אחד של תחרויות וארבעה מקצועות מתוך שבעה, וטר ביצעה מהפך ועלתה למקום הראשון עם 3968 נקודות, וידץ שנייה עם 2941 ות’יאם שלישית עם 3920 נקודות. קתרינה ג’ונסון-תומפסון נפצעה במהלך הריצה ל-200 מטרים, סיימה בקושי את המסלול וירדה כל הדרך למקום האחרון בניקוד הכללי.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה