על אף שעלתה לגמר קפיצות הראווה על סוסים עם הזמן השלישי בטיבו מהמוקדמות ורצתה לחולל הפתעה גם היום (רביעי) בטוקיו, אשלי בונד לא הצליחה לעשות זאת וסיימה במקום ה-11.

על מנת להעפיל לסיבוב המדליות הייתה צריכה בונד לסיים ללא עונשי ניקוד, אך הרוכבת הישראלית סיימה את המסלול בזמן של 88.02 שניות ועם 5 עונשים. מתוך 5 העונשים, 4 היו על קפיצות והעונש האחרון היה על זמן.

אל סיבוב המדליות עלו 6 רוכבים שכולם סיימו את מסלול המכשולים ללא עונשים. יחד עם זאת, בונד מסיימת הופעה מכובדת מאוד במשחקים האולימפיים וטוקיו ולמרות המומנטום הגדול שצברה בחצי הגמר, לא מדובר באכזבה. 

אשלי בונד (רויטרס)אשלי בונד (רויטרס)

אשלי בונד, ילידת ארצות הברית, בת 36. היא הרוכבת המובילה בנבחרת ישראל. היא עשתה היסטוריה בתור הישראלית הראשונה שהופיעה לראשונה בתחרות סוסים במשחקים האולימפיים והראשונה שהעפילה לגמר קפיצות הראווה האישיות.

בונד הייתה חברה בעבר בנבחרת ארצות הברית ברכיבת סוסים. במקור היא מלוס אנג'לס, אבל יש לה קשר לישראל. אביה של אשלי, סטיב בונד, נולד בחיפה עם השם שלמה גולדברג, עזב את הארץ להוליווד, שינה את שמו והפך לשחקן קולנוע ודוגמן.

בגיל 16 בתו אשלי הגיעה לביקור בארץ והתאהבה בישראל. לפני ארבע שנים עלתה ארצה, ומאז רוכבת תחת דגל ישראל. היא הייתה בין ארבעת הרוכבים שזכו בכרטיס למשחקים האולימפיים בטוקיו 2020, אחרי שרשמה הופעה נהדרת בתחרות הקריטריון האירופי במוסקבה.

אשלי בונד (רויטרס)אשלי בונד (רויטרס)

לתחרות האולימפית בטוקיו היא הגיעה עם הסוס דונאטלו 141. זהו בין המקצועות היחידים במשחקים האולימפיים בהם מראש אין שום הפרדה בין גברים לנשים, כולם מתחרים נגד כולם ללא הבדל מין. זה תקף, אגב, גם לגבי הסוסים.

למרות שהיא אמריקאית במקור, אשלי מרגישה תחושת שייכות למדינת ישראל. היא לא אהבה את העבודה בנבחרת ארצות הברית, שם יש רוכבים רבים ושאיפה למצוינות ותחרותיות שדוחקת ברוכבים להגיע לקצה, ולכן עברה לייצג את ישראל, בה היא מרגישה "אווירה משפחתית" יותר.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה