אחרי מדליות הארד של אבישג סמברג ונבחרת הג’ודו בתחרות הקבוצתית, והזהב ההיסטורי של ארטיום דולגופיאט, קופצת המשולשת, חנה קנייזבה מיננקו, רשמה הופעה מכובדת מאוד בגמר וסיימה במקום השישי.

האתלטית בת ה-31, שסיימה במקום הרביעי במשחקים האולימפיים בלונדון ב-2012, אז עדיין ייצגה את אוקראינה, וסיימה במקום החמישי בריו דה ז’ניירו ב-2016. אחרי שרשמה קפיצה למרחק של 14.36 מטר במוקדמות שהייתה תוצאת השנה שלה, היא ביצעה בגמר קפיצת מדרגה נוספת, שברה פעמיים את תוצאת השנה וקפצה למרחק של 14.60 מטרים.

חנה קנייזבה מיננקו (רויטרס)חנה קנייזבה מיננקו (רויטרס)

מיננקו קפצה למרחק של 14.52 מטרים בקפיצה הראשונה בגמר ומוקמה בתום סבב הקפיצות הראשון במקום השישי. בנוסף, היא קבעה את תוצאת השנה שלה. בקפיצה השנייה, מיננקו שיפרה את תוצאת השנה שלה שקבעה כמה דקות לפני כן, וקפצה למרחק של 14.60 מטרים. קפיצה זו העלתה אותה למקום החמישי.

בקפיצה השלישית, הישראלית קפצה למרחק של 14.27, נשארה במקום החמישי והעפילה לשלב 8 האחרונות של הגמר, שזיכה אותה בשלוש קפיצות נוספות. קנייזבה מיננקו קפצה ל-14.29 מ' בקפיצה הרביעית בגמר וירדה למקום השישי. בשני הניסיונות האחרונים, היא פסלה, וסיימה במקום השישי והמכובד.

חנה קנייזבה-מיננקו (רויטרס)חנה קנייזבה-מיננקו (רויטרס)

במהלך הגמר, הזוכה במדליית הזהב – יולימאר רוחאס הוונצואלית, קבעה שיא עולם מדהים לאחר שקפצה בקפיצה האחרונה למרחק של 15.67 מ’. יש לציין שהיא שברה שיא אולימפי כבר בקפיצה הראשונה שלה ולמעשה הבטיחה את מדליית הזהב, אך לא אמרה את המילה האחרונה, ובקפיצה השישית ניפצה את שיא העולם אחרי 26 שנים.

יולימאר רוחאס (רויטרס)יולימאר רוחאס (רויטרס)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה