המשחקים האולימפיים הם הדבר היוקרתי ביותר, המקום בו הם זוכים לתהילה הגדולה מכולן כי רק מעטים מהם יזכו לסיים עם מדליה אולימפית על הצוואר. לכל מדינה יש את האינטרס שלה לגרום להם להצליח, כי כל הצלחה שכזאת מביאה איתה ערך מוסף ולכן הוחלט לחלק גם מענקים למי מבין הספורטאים הישראלים שיסיימו על הפודיום בטוקיו 2020.

לישראל יש רק אלוף אולימפי אחד ומאז הזכייה של גל פרידמן באתונה 2004 זה לא קרה שוב. אלא שהפעם המשלחת הישראלית מגיעה עם סגל איכותי ביותר וקבעה תמריץ גבוה לספורטאי שיזכה במדליית זהב האולימפית, הרי שהוא יקבל מענק של 500 אלף ש”ח בעקבות זאת. זכייה במדליית כסף תביא איתה גם מענק של 400 אלף ש”ח והזוכה במדליית ארד יהנה מסכום חד פעמי של 250 אלף ש”ח.

איך מייצרים מדליסט? יום בנבחרת הג'ודו

הוועד האולימפי יספק מענקים גם למי שיעפילו לגמרים, בניסיון לעודד את הספורטאים הישראלים להגיע כמה שיותר רחוק. 120 אלף ש”ח יחולקו למי שיסיים רביעי, 96 אלף ש”ח לספורטאי שיגיע למקום החמישי, 80 אלף למסיימים במקום השישי, 64 אלף ש”ח למקום שביעי ו-48 אלף ש”ח תקציב מינימום למי שיעפיל לגמר.

ומה קורה כשמדובר בנבחרת שמונה 24 שחקנים? ובכן, לנבחרת הבייסבול מיועד מענק מיוחד של מיליון ש”ח עבור זכייה במדליית זהב, 800 אלף ש”ח עבור זכייה במדליית כסף ו-500 אלף ש”ח עבור מדליית הארד. הסכומים יחולקו באופן שווה לכל אחד מחברי הנבחרת, כולל אנשי הצוות. מדובר בסכומים שנקבעו כבר לפני כשנתיים, הם בין הגבוהים בעולם יחסית, והם לא השתנו גם אחרי מגפת הקורונה והמשבר הכלכלי שהיא הביאה איתה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה