דרבי – מילה אחת עם כל כך הרבה תשוקה מאחוריה. יש הרבה דרבים מפורסמים בעולם, עם סיפורים והיסטוריה אדירה שמעניקה למשחק הכדורגל את הדלק להמשיך ולהיות הספורט מספר 1 בעולם. הערב (שבת, 19:30), עיר הבירה הגרמנית תציג לנו לראשונה מאז נפלה חומת ברלין ולראשונה אי פעם בליגה הראשונה את הדרבי בין אוניון להרטה.

לפני נפילת החומה ובמשך שנים רבות התקיימה יריבות גדולה (בהרבה מאוד תחומי חיים, אך גם בכדורגל) בין מזרח גרמניה למערב. בשביל להבין את הסיטואציה יותר לעומק בקרב המדובר, יש לצלול לעומק ההבדלים בין שתי הקבוצות.

חומת ברלין בימים אלו (רויטרס)חומת ברלין בימים אלו (רויטרס)

אוניון, שעלתה מליגת המשנה בעונה החולפת, היא הקבוצה הפחות מעוטרת ומגיעה ממזרח העיר. לפני איחוד גרמניה, הצד המזרחי סבל מתנאי מחייה קשים והיה שייך למעמד הנמוך. גם היום, אוהדי הקבוצה האדומה נמנים לאוכלוסייה מהמעמד הסוציו אקונומי הנמוך בעיר. המועדון ואוהדיו לא מעוניינים להרחיב את מעגל הקהל וחפצים להשאיר את העסק הזה משפחתי ועם מסורת.

מהצד השני של המתרס, הרטה קבוצה מפורסמת יותר בקרב חובבי הענף. הכחולים הם הקבוצה הבכירה בעיר ובעלת נכסים ושווי גבוה יותר. בעלי הקבוצה שואף תמיד לשחק בליגת האלופות ומשקיעה סכומי עתק במועדון. הקהל של הרטה, כמובן, בא ממערב העיר ובעל מעמד סוציואקונומי בינוני-גבוה. כך, שהמשחק המטורף הזה הוא גם מפגש פסגה בין מעמד הפועלים לאליטה של ברלין (מרגיש מוכר?).

שחקני הרטה ברלין (רויטרס)שחקני הרטה ברלין (רויטרס)

בשביל לסבר את האוזן ולהבין עד כמה הגרמנים מחכים למשחק הזה, אפשר לראות את מחירי הכרטיסים. את ההתמודדות תארח אוניון באצטדיונה הישן שטאדיון אן דר אלטן פורסטראיי, המכיל כ-22 אלף מקומות. הרטה קיבלה כ-2,400 כרטיסים, כשבשוק האפור המחירים חוצים את רף אלף האירו.

למעלה מאלף שוטרים יאבטחו את סביבת האצטדיון וכי בשל האירועים הקרובים של נפילת החומה וכוח המשטרתי הגדול שברלין זקוקה לו, המדינה ביקשה עזרה ביטחונית ממדינות שכנות. כמו כן, בשביל למנוע עימותים אלימים בין ארגוני האולטראס, באופן חריג, לא תתקיים מכירת אלכוהול באצטדיון (דבר הנהוג בגרמניה).

שחקני אוניון ברלין (רויטרס)שחקני אוניון ברלין (רויטרס)

קצת נתונים פיקנטים. בין האצטדיון האולימפי של הרטה, למגרשה של אוניון מפרידים כ-26 קילומטרים. המפגש הראשון בין הצדדים היה ב-27 בינואר 1990, 79 ימים אחרי שנפלה החומה. אך זה היה משחק ידידות ולא מפגש רשמי. למעלה מ-50 אלף איש חזו באותו משחק, אותו ניצחה הרטה 1:2. עברו להן 20 שנה עד שהן נפגשו שוב, הפעם במסגרת רשמית אך בליגת המשנה ב-2010 וב-2012. גם אז, אוניון לא הצליחה לנצח אפילו פעם אחת את יריבתה ומצפה לניצחון בכורה.

גם התקשורת הגרמנית מתרגשת מאוד לקראת המפגש, כשהפורום הגרמני 'דה לוקל' בחר לארח את אוהדי אוניון: "בשבילנו זה לא סתם דרבי, זאת אליפות העיר. יש כאן כל כך הרבה היסטוריה, אין עוד עיר שיכולה לסמל את סיפור חייה במפגש כדורגל אחד כמו העיר ברלין".

אוהדי אוניון ברלין (רויטרס)אוהדי אוניון ברלין (רויטרס)

אוניון מגיעה להתמודדות מעל הקו האדום, מקום בו היא תרצה מאוד להישאר גם בסיום העונה, כשבמאזנה עד כה 7 נקודות ב-9 מחזורים. מהצד השני של המפגש, הרטה לא חוותה את פתיחת העונה האופטימלית לה ציפתה והיא מאכזבת עד כה עם המקום ה-11 ו-11 נקודות.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה