בכל הגרלה, יש מספר נבחרות אותן הגדולות מעדיפות שלא לקבל. אחת מהן ואולי הבולטת שבהן היא נבחרת שווייץ, ששמה לעצמה כדרך קבע לעשות צרות לאריות היבשת, כזו שמסוגלת ביום נתון לנצח כל קבוצה, נבחרת ותיקה ומנוסה וכזו שממש לא חוטפת תבוסות ואף לפעמים משיגה תוצאות מפתיעות במיוחד בשלב הבתים. אותם זה כבר לא מפתיע. 

שווייץ הגיעה ליורו מהמקום הראשון בבית ד’, בו הקדימה את דנמרק עם מאזן של 5 ניצחונות, 2 תוצאות תיקו והפסד בודד. היא בדרך כלל לא מפשלת במוקדמות והצליחה להעפיל לטורניר בארבע מתוך חמשת הניסיונות האחרונים, כשהיא גם מעפילה לכל ארבעת המונדיאלים האחרונים מ-2006, כאשר בשלושה מהם אף הצליחה לעבור את שלב הבתים. 

שחקני שווייץ חוגגים (רויטרס)שחקני שווייץ חוגגים (רויטרס)

ביורו הזה, שווייץ הוגרלה לבית מרתק שכולל את ווילס, טורקיה ואיטליה, לה בהחלט יש מה לחשוש מהמפגש מול השווייצרים ב-16.6 באולימפיקו. כאמור, כמעט בכל טורניר גדול בו השתתפה, שווייץ הצליחה להקשות על נבחרות עדיפות ממנה על הנייר – 0:0 עם צרפת במונדיאל 2006 שכמעט מנע מזינדאן זידאן וחברותו לעלות לשלב הבא, 0:1 מדהים על ספרד בטורניר בו לה רוחה הפכה לאלופת העולם ב-2010, עוד 0:0 עם צרפת ב-2016 ו-1:1 עם ברזיל במונדיאל האחרון בו הייתה עדיפה בדקות רבות על הסלסאו. מי שלא רוצה ללכת רחוק כ”כ, יכול לחזור לאוקטובור האחרון, אז גרמניה הגדולה הצליחה לחלץ 3:3 מהשווייצרים, כאשר חודש לאחר מכן גם ספרד נזקקה לשער שוויון בדקה ה-89 כדי לסחוט 1:1 מהחבורה העיקשת של ולדימיר פטקוביץ’. 

מי שמוביל את הנבחרת מ-2014 הוא ולדימיר פטקוביץ’. המאמן, שבכלל נולד בסרייבו שבבוסניה (אז חלק מיוגוסלביה), מונה אחרי המונדיאל בברזיל ומאז זוכה להערכה רבה במדינה. הסגל השווייצרי מאוד אורגני ורץ ביחד כבר תקופה ארוכה, כאשר רוב רובו מורכב משחקני בונדסליגה, אם זה בלמה של דורטמונד מנואל אקאנג’י, שוערה של מנשנגלדבאך יאן זומר וחברו לקבוצה הבלם ניקו אלבדי וסטיבן צובר מפרנקפורט. מי שינהיג את מרכז השדה יהיה רמו פרוילר, אחד השחקנים הטובים באחת הקבוצות הטובות באיטליה והמלהיבות באירופה, אטאלנטה, כשיחד איתו ישחק גראניט ג’אקה מארסנל.  

מוחמד סלאח במאבק עם רמו פרוילר (רויטרס)מוחמד סלאח במאבק עם רמו פרוילר (רויטרס)

אלא שמעל כולם, כמו תמיד, היכולת של שווייץ כנראה תקום ותיפול על שחקן אחד – ג’רדאן שאקירי. הקשר אמנם מיעט לשחק בעונה הרעה של ליברפול, אך הוא כבר הוכיח שלטורנירים הגדולים הוא מגיע מאז שערך את הופעת הבכורה שלו בגיל 19 תחת אוטמאר היצפלד. הוא הבקיע 4 מתוך 9 השערים שהבקיעה שווייץ בכל הטורנירים הגדולים מאז מונדיאל 2010, הזכור שבהם כמובן במספרת המטורפת בניצחון על שווייץ במונדיאל האחרון ברוסיה. 

שאקירי אמנם גאון כדורגל שמסוגל לעשות גול או בישול מכלום, אך הוא כבר מזמן לא הדבר היחיד שיש לשווייצרים להציע. הוא יצטרך עזרה והתעלות משחקנים כמו בריל אמבולו, מי שניבו לו עתיד מזהיר וחשבו שיהפוך לאחד החלוצים הבכירים ביבשת, אך בינתיים מתקשה למצות את הפוטנציאל בגלדבאך. הוא יצטרך את האריס סאפרוביץ’, חלוצה הוותיק של בנפיקה שממשיך לחורר רשתות בפורטוגל ובעיקר של חוליית ההגנה, שתצטרך להמשיך לגלות את אותה יציבות שהפגינה בטורנירים הקודמים. אם כל אלה יתקיימו, או אפילו חלק מהם, אל תופתעו אם האיטלקים יתקשו ברומא.  

שחקני שווייץ חוגגים (רויטרס)שחקני שווייץ חוגגים (רויטרס)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה