אלו ימים טובים עבור רונאלד קומאן. זמן קצר אחרי שעתידו בברצלונה הובטח גם לעונה הבאה, הוא קיבל את המתנה לה ציפה מאז הגיע – ממפיס דפאיי. אחרי מעל שנה ששמו של ההולנדי מרחף מעל הקאמפ נואו, הדבר הפך רשמי ובסיום היורו יגיע השחקן לקטלוניה ויצטרף לסרחיו אגוארו, אריק גארסיה ואמרסון שכבר חתמו.

הדרך של ממפיס לא הייתה קלה, גם בחייו האישיים וגם בקריירה. אחרי שפרח באיינדהובן והיה לנער הפלא של הכדורגל העולמי, הוא זכה ב-2015 לרשום מעבר יוקרתי למנצ’סטר יונייטד, אך שם זה היה רחוק מלהצליח. ממפיס קיבל על החולצה את המספר 7, אולי התווית המלחיצה ביותר עבור שחקן הקבוצה עם ספרה אותה לבשו בין היתר כריסטיאנו רונאלדו, דייויד בקהאם, ג’ורג’ בסט ואריק קאנטונה. החלוץ התקשה להמשיך את השושלת עם המספר ואחרי שתי עונות חלשות למדי.

ממפיס מאוכזב ביונייטד (רויטרס)ממפיס מאוכזב ביונייטד (רויטרס)

בעונה הראשונה הוא אמנם קיבל קרדיט עם 29 הופעות בפרמייר ליג, אך כבש רק שני שערים ותרם בישול בודד. בשנה שלאחר מכן הספיק לשחק רק ארבעה משחקי ליגה (לא כבש) ובינואר נחתך מהמועדון ונשלח לליון. נראה היה שהקריירה של ממפיס הולכת לאבדון וה”קללה” של מספר 7 ביונייטד השפיעה גם עליו, אך בצרפת הוא חזר לזרוח. הוא סיים את חצי העונה עם 5 שערים ושמונה בישולים, ומשם הדרך להצלחה הייתה סלולה.

אומרים משנה מקום משנה מזל, וזה בדיוק מה שקרה לממפיס. 36 משחקים הוא רשם עם ליון בצרפת בעונת 2017/18 וסיפק לא פחות מ-19 שערים ו-13 בישולים תוך שהפך לכוכב הבלתי מעורער של הקבוצה. ממפיס שמר על “דאבל דאבל” גם בעונה שלאחר מכן עם 10 שערים ו-10 בישולים בליגה וההתעניינות מצד הגדולות ביבשת חזרה. השחקן שהיה לנפילה ביונייטד ועליו נכתב: “פלופ, לא צריך להיות ברמות האלה” – חזר מהדלת הקדמית לבמה. את העונה החולפת סיים עם 20 שערים ועוד 12 בישולים בליגה.

ממפיס (רויטרס)ממפיס (רויטרס)

בשנה שעברה זה נראה היה קרוב למעבר לברצלונה, ובחודש ינואר כבר היה ממפיס רגל וחצי בקבוצה של רונלד קומאן, שמהרגע שהגיע ביקש מההנהלה לצרף את השחקן אותו אימן בנבחרת הולנד. ההתקפה של בארסה משופעת כעת עם אגוארו, גריזמן וממפיס, כמובן מלבד ליאו מסי, אך נראה שמי שהולך לקבל את הקרדיט כ-9 של קומאן בבלעדיות הוא ממפיס, שהגיע בחינם אחרי שסיים חוזה והצטרף לשנתיים בקאמפ נואו. הסיפור של החלוץ מעורר השראה על כר הדשא, אך לא פחות מחוצה לו.

אל תקראו לו דפאיי

החלוץ ההולנדי בן ה-27 שמע לאורך הקריירה שלו לא מעט ביקורות, וגם שבחים על היכולת. הכול התקבל, אך דבר אחד הוא מבקש שלא לשמוע: אל תקראו לו דפאיי, תקראו לו ממפיס, כפי שאמר בעצמו בראיון. הסיבה? ההולנדי פשוט מתכחש ליחסיו הרעועים עם אביו, דניס דפאיי, ובחר שלא להשתמש בשם המשפחה שלו.

ממפיס חוגג (רויטרס)ממפיס חוגג (רויטרס)

ממפיס נולד לאב גנאי ואם הולנדית. כשהיה בן 4 בלבד, ננטש על ידי אביו במה שגרם לטינה רבה ואיבה של ממפיס לאורך השנים כלפי האב: “לעולם לא אסלח לו”, סיפר. הכדורגלן לא אוהב לדבר על עברו, אך הסביר לא פעם כי הוא לא מכיר באביו כל כך שהותיר אותו ואת אימו לבד בגיל צעיר. “אני לא רוצה להתייחס למה שקרה בבית, לא רוצה שירחמו עליי, אני כבר הפכתי דף ולא מכיר באבא שלי”, המשיך.

הסלידה והזעם כלפי אביו מנוגדים לאהבה העצומה והכבוד שרוחש ממפיס לאמו, ולא פעם סיפר בראיונות שבלעדיה הוא לא היה מצליח להגשים את החלומות. בביוגרפיה שלו בשם “לב של אריה” הוא מספר על הקשר הקרוב והקעקועים שעשה למען אמו, וגם דיבר על סבו: “הוא נתן לי הרבה כוח, הוא בלב שלי לעד”, אמר על אביה של אמו שמת כשהיה בן 15.

ממפיס (רויטרס)ממפיס (רויטרס)

אגב, ממפיס נוהג לחגוג את שעריו כשהוא מכסה את אוזניו, וגם פה נעוצה סיבה מרגשת: בניגוד למה שניתן לחשוב, לא מדובר ב”תגובה” שלו לביקורות, אלא למחווה של סולידריות לקרן שלו עם ילדים חירשים. החלוץ פעיל מאוד בגזרה הזו כשהמטרה היא לשמח את אותם הילדים. ההולנדי מממן שיעורים לילדים באפריקה, במיוחד בגאנה, הסובלים מחירשות או עיוורון.

הסמל המסחרי של ממפיס כידוע הוא האריה, אשר מתנוסס בגאווה על גבו וגם הפך לכינוי שלו וכאמור גם לשם הספר. ברצלונה אף בחרה להציג את ממפיס בהודעה הרשמית בעזרת אימוג’י של אריה בלבד, במה שהספיק כדי לגרום לכולם להבין את הגעתו. “תחלום ילד, תחלום בגדול”, כתב החלוץ אחרי החתימה. והנה, החלום התגשם.

צפו: סרטון ההצגה של ממפיס בברצלונה
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה