המפגש בין אתלטיקו מדריד לברצלונה הערב (שבת) ב-17:15 הוא אחד ממשחקי הכדורגל החשובים והמבטיחים ביותר של עונת 2020/21. הקרב הישיר על האליפות, המאבק בין החברים ליאו מסי ולואיס סוארס והיריבות הגדולה בין הבלאוגרנה לקולצ'ונרוס מושכים עניין, אך דווקא המפגש המרתק על הקווים בין רונלד קומאן ההתקפי לדייגו סימאונה ההגנתי עשוי להיות זה שיביא להכרעה. המשחק, כמו כל משחקי הליגה הספרדית, ישודר בערוץ ONE למנויי HOT, מנויי yes, סלקום TV ופרטנר TV.

רונלד קומאן: "לנצח עם כדורגל התקפי זה הדבר הטוב ביותר"

בכל אחת מהתחנות השונות בקריירה של קומאן כמאמן, בין אם בפיינורד, בסאות'המפטון או בנבחרת הולנד, ההולנדי האמין בכדורגל התקפי וניסה למצוא את האיזון שייתן את חופש הפעולה המקסימלי לשחקניו הטובים ביותר. "אני חושב שלנצח זה חשוב, אבל לנצח עם כדורגל התקפי זה הדבר הטוב ביותר", אמר בעבר. השחקן ששיחק בקבוצה הגדולה של יוהאן קרויף ולמד ממנו איך לנצח עם הרבה שערים מיישם את זה כמאמן ברצלונה.

קרב ישיר על המקום הראשון: בארסה - אתלטיקו

אחרי פתיחת עונה חלשה הוא עבר למערך של שלושה בלמים בבארסה וכך הצליח להעניק יותר חופש למגנים, ג'ורדי אלבה וסרג'יניו דסט, שכעת יכולים להצטרף להתקפה בלי חשש מהפקרת החלק האחורי. השילוב של השניים הפך את בארסה לקבוצה טובה יותר ובעיקר למי שמרגישה בנוח ללחוץ את יריבותיה בחצי המגרש שלהן.

רונלד קומאן (רויטרס)רונלד קומאן (רויטרס)

הקטלונים יכולים לשחק עם שבעה שחקנים בחלק הקדמי, לחפש את הפרצה שמובילה לשער בזמן שהם עם הכדור או ללחוץ על היריבות בשביל להשיג אותו בחזרה לאחר איבוד. השילוב של זה ושל המהירות של חלק משחקני הבלאוגרנה קטלני, והפך את בארסה לכובשת המובילה בספרד עם 80 שערים. ההפרש בינה לבין אתלטיקו השנייה (61 שערים) גדול יותר מההפרש בין הקולצ'ונרוס לולנסיה במקום העשירי במדד זה (43), מה שמוכיח את היכולת ההתקפית יוצאת הדופן של הקטלונים.

הכל מתחיל מהטקטיקה של קומאן וכמובן מליאו מסי. הפרעוש מגיע להתמודדות ביכולת שלא נופלת משנות השיא הגדולות ביותר שלו ובכושר נפלא ב-2021 (19 שערים ו-8 בישולים ב-18 משחקי ליגה). אחרי פתיחת עונה קשה ובלי חלוץ טבעי, בארסה עברה לשחק עם הארגנטינאי ואטואן גריזמן בהתקפה, לרוב לצד קישור מעובה עם שלושה קשרים שיכולים לתת מסירות מפתח בכל רגע נתון – סרחיו בוסקטס, פרנקי דה יונג ופדרי. ראיית המשחק של הטריו, בנוסף לחוש המיקום ברחבה של גריזמן והמהירות של דסט ואלבה, מאפשרת להם להתמודד בהצלחה עם קבוצות שמסתגרות, וכעת יש למסי את חופש הפעולה והשטחים שהיו חסרים בשנים הקודמות. גריזמן היה מעורב ב-25 שערים מאז התחלפה השנה האזרחית, אחד הנתונים הטובים בעולם.

דה יונג ומסי חוגגים (La Liga)דה יונג ומסי חוגגים (La Liga)

משנה מקום, משנה תפקיד

מבט על שינוי התפקיד אצל גריזמן ולואיס סוארס, החלוצים שעברו מאתלטיקו לברצלונה ולהיפך, הוא דרך מעניינת להתייחס להבדל הגישה בין קומאן ודייגו סימאונה. בבארסה, בפרט במשחקים האחרונים, הצרפתי מוסר יותר מסירות קצרות ומדויקות על חשבון כדורים ארוכים באופן יחסי ומעורב יותר בהנעת הכדור. בניגוד לתקופתו במדריד, הוא לא מתפקד כחלוץ שני במשרה מלאה ולעתים מוצא את עצמו בכנף, אבל מצליח להיות במקום הנכון בשביל לקבל את המסירה ממסי ולא רק מסיים מתפרצות. באתלטיקו החלוץ חיכה לטעויות של היריב בשביל ההזדמנויות, עבור הבלאוגרנה הוא עוזר לייצר את המצבים.

מנגד, סוארס נמצא באחת העונות הטובות ביותר בקריירה עם 19 שערים ב-28 משחקי ליגה. הוא פחות מעורב בהנעת הכדור, אבל בועט יותר לשער. הצוות המסייע שלו באתלטיקו מספיק מהיר בשביל להעלות את הכדור במעלה המגרש גם מבלי שהאורווגואי יידרש להתמסר בשליש האמצעי של המגרש. הוא תורם יותר בהגנה בהשוואה לעונה האחרונה בקטלוניה ובכושר הטוב שהיה בו במשך שנים.

לואיס סוארס (רויטרס)לואיס סוארס (רויטרס)

דייגו סימאונה: "אנחנו רוצים להיות קבוצה מעצבנת"

המשחק בקאמפ נואו מפגיש בין הקבוצה שכבשה הכי הרבה שערים בליגה לקבוצה שספגה הכי מעט. ברצלונה מחזיקה בכדור ב-62.8% מהזמן במשחק, הנתון הגבוה בליגה כאמור, בעוד אתלטיקו נמצאת רק במקום השמיני אחרי קבוצות כמו בטיס וסלטה ויגו, עם 52%. למרות זאת, הקולצ’ונרוס מצליחים להגיע למצבים יותר מכל קבוצה אחרת בליגה, אחרי הקטלונים כמובן.

ברור שהכל מתוכנן. במשך שנים אתלטיקו מדריד הייתה טובה יותר כשהכדור היה אצל היריבות, והעונה היא הגיעה להצלחה כשהיא החזיקה בכדור יותר מבכל שנה אחרת של סימאונה, גם מבחינת המקום היחסי בליגה וגם מבחינת אחוזי השליטה בכדור. השנה הקבוצה משחקת על פחות מסירות ארוכות מבשנים קודמות, אבל היא עדיין יותר טובה כשהכדור אצל היריבות.

מרקוס יורנטה בועט לשער (רויטרס)מרקוס יורנטה בועט לשער (רויטרס)

התקפות המעבר של אתלטיקו קטלניות. שחקנים כמו אנחל קוריאה ומרקוס יורנטה מהירים במיוחד ויכולים להפוך איבוד כדור מכמעט כל נקודה במגרש למצב מסוכן, וכבר ראינו את הקולצ'ונרוס מנצחים כשהכדור אצלם רק 34% מהזמן (למשל במחזור הראשון העונה בליגה נגד סביליה) השנה ובמקרים רבים בשנים קודמות.

סימאונה התייחס לזה בעצמו: "אנחנו רוצים להיות קבוצה מעצבנת. הפכנו לקבוצה שיריבות לא רוצות לקבל ואנחנו צריכים להישאר כזאת". עברו כמה שנים מאז אמר את זה, אבל העיקרון נשאר הבסיס של אתלטיקו מדריד: קבוצה עם חלוצים ברמה גבוהה והגנה מגובשת וממושמעת שמנצלת את הטעויות של היריבה. גם בגרסה הנוכחית, בה היא יוזמת הרבה יותר מבשנים עברו, אתלטיקו נשארה אותה יחידה לוחמת שמצליחה להביא ניצחונות ויכולה לייאש את אוהדי היריבות.

יאניק קראסקו (La Liga)יאניק קראסקו (La Liga)

מסקנות מהמשחק הקודם: השפן של אתלטיקו

המפגש הקודם בין הקבוצות היה בנובמבר, לפני שברצלונה אימצה את שיטת שלושת הבלמים. אתלטיקו הגיעה לפחות מצבים, אבל ניצחה 0:1 בוונדה מטרופוליטנו. זה היה ניצחון הליגה הראשון של סימאונה על בארסה וניצחון טקטי של צ'ולו על קומאן, אחרי שקבוצתו בעטה פעמיים בלבד למסגרת.

יאניק קראסקו הבקיע את השער היחיד באותו משחק והצליח להפתיע את הקטלונים עם תנועה בלתי פוסקת, כשהוא פתח בתפקיד אחורי אבל מצא את עצמו מספר פעמים צמוד לקו ההגנה של בארסה. מאז קומאן עבר לשיטת שלושת הבלמים. יחד עם התנועה של דסט ואלבה, שיורדים להגנה ומאפשרים לבארסה לשחק עם קו אחורי של שלושה שחקנים בעת הצורך, סביר שנראה מאמץ מיוחד שנועד לסגור את הסילונים של האדומים-לבנים.

אנטואן גריזמן עם הכדור (רויטרס)אנטואן גריזמן עם הכדור (רויטרס)

בהתחשב במצב הקיים בטבלה, כאשר ברצלונה במקום השלישי עם 74 נקודות ואתלטיקו ראשונה עם 76, הקטלונים חייבים ניצחון. תיקו עלול להשאיר אותם במרחק שתי נקודות מאתלטיקו ומריאל מדריד (אם תנצח את סביליה) ולהרחיק אותם מאוד מחלום האליפות. אתלטיקו חייבת ניצחון גם היא, כי אם היא וריאל יגיעו לקו הסיום עם כמות נקודות זהה הבלאנקוס יזכו באליפות. אבל הקולצ’ונרוס לא מגיעים למשחק בעמדת נחיתות.

ההבדל הזה, בעל השפעה קריטית בפן המנטלי, מתחבר בצורה נהדרת להבדל בפילוסופיות הכדורגל, אם תרצו, של קומאן וצ'ולו. הראשון מגיע מהקבוצה הגדולה של יוהאן קרויף ששטפה את המגרש ומאמין במסירות קצרות ומדוייקות כל הדרך לשער, בעוד השני זכה לכינוי צ’ולו בשל קשיחותו כילד בארגנטינה ומאמין בכדורגל קשוח ויעיל שמחכה לטעויות של היריבה ותוקף בזמן הנכון. הקולצ'ונרוס צריכים לעצור את אחת ההתקפות הרותחות באירופה בעוד בארסה יודעת שכל טעות עלולה להפוך לפיגור במגרשה הביתי. מה שבטוח – אסור להחמיץ את המשחק הזה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה