אחרי שזינדין זידאן הודיע שהוא עוזב את משרת המאמן של ריאל מדריד, המועמד המוביל לרשת אותו, לפחות על פי התקשורת הספרדית, היה גוטי, שחקן העבר של אלופת אירופה ואדם שמכיר את המערכת המורכבת של הקבוצה מבירת ספרד מבפנים. נראה היה שפלורנטינו פרס רוצה למנות מישהו מתוך המועדון, מדרידיסטה אמיתי. בסופו של דבר, כפי שהתבשרנו היום (שלישי) מי שקיבל את אחת מהמשרות הנחשקות ביותר בעולם הכדורגל הוא ז’ולן לופטאגי, לא מישהו שמזוהה עם ריאל כמו זידאן וגוטי, אך בהחלט מישהו שמכיר מצוין את המועדון המעוטר. 

על קריירת המשחק של לופטגי אין יותר מדי מה להרחיב, אך בכל זאת יש כמה נקודות מעניינות שאפשר לציין לאורך הקריירה שלו כשוער. הוא נולד בשנת 1966 באסטאסו, עיר בחבל הבאסקים, וכמו כל נער שגדל באיזור, חלם לשחק בריאל סוסיאדד, שהייתה הקבוצה הגדולה באיזור בו נולד. לופטגי אכן שיחק בקבוצת הנוער של סוסיאדד, אך דרכו אל שערה של הקבוצה הבוגרת היה חסום כיוון שלואיס ארקונדה, מהשוערים הטובים בהיסטוריה של ספרד ואחד מהסמלים הגדולים בתולדות ריאל סוסיאדד, אייש את התפקיד.

סרחיו ראמוס חושף את חדר המלון שלו ברוסיה

השוער הצעיר החליט שהוא חייב לקבל דקות משחק ועבר לקבוצת הבת של ריאל מדריד, הקסטיליה, במה שהיה החיבור הראשון של לופטגי עם הבלאנקוס. הוא שיחק במשך שלוש עונות במדי הקבוצה השנייה של ריאל ובסופו של דבר הוא הספיק לרשום הופעה אחת במדי הקבוצה הבוגרת, כששיחק ב-3:3 בדרבי המדרידאי מול אתלטיקו, אחרי שריאל כבר הבטיחה את האליפות. בהמשך, עשה לעצמו שם במדי קבוצת לוגרונייס ובעקבות ההופעות המוצלחות שלו בקבוצה הקטנה הגיע אפילו עד לנבחרת ספרד, שם גם רשם הופעה אחת בלבד ועד היום הוא השחקן היחיד בתולדות המועדון ששיחק גם בנבחרת ספרד במקביל. 

בהמשך עבר הבאסקי לברצלונה הגדולה של יוהאן קרויף, אך גם שם לא הצליח לפרוץ והוא רשם חמש הופעות בסך הכל במדי הבלאוגרנה, כמחליפו של קרלס בוסקטס, אביו של סרחיו. בהמשך הגיע לראיו ואייקנו, הקבוצה השלישית בגודלה במדריד, שם סיים את הקריירה לאחר חמש עונות. ואייקנו הייתה גם הקבוצה הראשונה שהעניקה לו את ההזדמנות להיות מאמן ראשי. לופטגי הגיע לקבוצה בשנת 2003, כשהמועדון היה בליגה השנייה וקיווה שיצליח להחזיר אותו לליגה הבכירה. לצערו, זה לא קרה וכבר לאחר עשרה מחזורים החליטו בהנהלת המועדון לפטרו אחרי שהפסיד בשישה משחקים מתוך העשרה. 

בתום הכישלון בראיו, לקח לופטגי הפסקה מאימון ומצא עצמו פעם נוספות בריאל מדריד, הפעם בכובע של מנהל הסקאוטינג של המועדון. כעבור שנתיים בתפקיד, הוא שב לעמוד על הקווים, ופעם נוספת, כמו בתחילת הקריירה שלו כשוער, הייתה זו ריאל מדריד ב’ שנתנה לו את המושכות. אחרי שנה בקבוצה השנייה של הבלאנקוס ושלוש שנים בנבחרת הספרדית עד גיל 19, איתה זכה באליפות אירופה, קיבל לופטגי את הג’וב שקידם לו את הקריירה יותר מכל: מאמן הנבחרת האולימפית של ספרד, בשורותיה שיחקו איסקו, טיאגו אלקנטרה וכוכבים רבים נוספים שנחשבו כבר אז לממשיכי דרכם של “דור הזהב” הספרדי בראשותם של צ’אבי ואנדרס אינסייטה. 

את השם שלו ברחבי אירופה עשה לופטגי הודות לטורניר אליפות אירופה עד גיל 21 שנערך בישראל בשנת 2013. הנבחרת הספרדית הגיעה כמועמדת הבכירה לזכייה בטורניר והיא הצליחה לעלות אפילו אל מעל לציפיות הגבוהות ביותר, כשזכתה בגביע עם כדורגל סוחף ואטרקטיבי שהציג לעולם את הכוכבים הבאים של הכדורגל הספרדי. לאחר הטורניר שנערך בארץ הקודש ולאור ההצעות הרבות שקיבל, עזב לופטגי את הנבחרת עם כוונה לחזור לאמן ברמת המועדונים. פורטו, ספינת הדגל הפורטוגלית, הייתה היעד. 

נבחרת ספרד הצעירה חוגגת את הזכייה באליפות אירופה שנערכה בישראל (רויטרס)נבחרת ספרד הצעירה חוגגת את הזכייה באליפות אירופה שנערכה בישראל (רויטרס)

המאמן הספרדי לא הצליח לסחוב את הדרקונים להצלחות ולאחר שנה וחצי, בינואר 2016, הוא פוטר מהקבוצה. למרות שלא הצליח לצרף גביעים לארון העמוס של פורטו, המפגש הראשון ברבע גמר הצ’מפיונס מול באיירן מינכן ופפ גווארדיולה ב-2014/15 זכור לטובה. על אף שהובסו 6:1 בגומלין, הפורטוגלים הצליחו להפתיע את הגרמנים עם ניצחון 1:3 במשחק הראשון ושמו של לופטגי המשיך להיות נוכח בפנקסי המועדונים הגדולים באירופה. 

ביולי 2016 החליטה ההתאחדות הספרדית למנות אותו כמחליפו של וינסנטה דל בוסקה, שפרש בתום טורניר היורו שנערך באותו הקיץ. הספרדים הבינו שהם עומדים בפני חילופי דורות ומי יותר מתאים לקבל את הדור החדש לנבחרת מאשר מי שאימן אותו בנבחרת הצעירה? עכשיו, מגיע המבחן האמיתי הראשון של לופטגי והוא ינסה להוביל את נבחרת ספרד, שמשופעת בשחקנים מריאל מדריד, לזכייה בגביע העולם. 

איסקו. המרוויח הגדול מכל המהלך? (רויטרס)איסקו. המרוויח הגדול מכל המהלך? (רויטרס)

סביר להניח שקברניטי הבלאנקוס החליטו להמר על לופטגי בזכות ההיכרות רבת השנים שלו עם המועדון ולאור ההיכרות שלו עם השחקנים הספרדים של המועדון. בשנים האחרונות אפשר לראות שהמועדון נוקט בקו חדש, ובמקום לקנות כוכבים מוכחים וגדולים, הוא קונה ספרדים צעירים דוגמת איסקו ומרקו אסנסיו בתקווה שאלו ימלאו את נעליהם של כריסטיאנו רונאלדו וחבריו כשאלו יפרשו, ואין ספק שהמרוויחים הגדולים מכל המעבר הזה הם אכן הספרדים הצעירים של המועדון, שצפויים לקבל כעת קרדיט נרחב יותר מאשר בתקופה של זידאן על הקווים של אלופת אירופה. 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה