נבחרת ישראל סיימה הערב (שני) עוד קמפיין מוקדמות בקול ענות חלושה, במשחק לפרוטוקול בלבד מול איי פארו. זה אמנם הסתיים ב-0:2 ביתי והבטחת המקום השלישי בבית 6, אבל שוב, בפעם ה-15 ברצף מאז הצטרפה לאופ”א, הנבחרת נכשלה במשימה העיקרית ולא העפילה לטורניר גדול.

ההגרלה הנוחה (מאוד) לא עזרה, ובזמן שבדנמרק כבר מזמן קנו כרטיסי טיסה לקטאר ובסקוטלנד (דרך המקום השני בבית) ואוסטריה (דרך ליגת האומות) עדיין מקווים להגיע למונדיאל מהפלייאוף, אנחנו נשארנו עם שלב הסיכומים. אז רגע אחרי שעוד קמפיין מאכזב נגמר, נראה מי השחקנים שלקחו בו חלק, מה הם עשו ואיזה ציון מגיע להם על הקמפיין.

שוער: אופיר מרציאנו

מספר הופעות: 10 (בכולן פתח בהרכב)
דקות: 900
משחק השיא: 3:2 בסקוטלנד

עד לפני שנתיים לא היה ברור מי השוער הראשון של הנבחרת ובקמפיין המוקדמות הקודם, מוקדמות יורו 2020, אופיר מרציאנו עלה בהרכב שש פעמים ואילו אריאל הרוש חמש פעמים. אבל מאז מרציאנו תפס בעלות על הכפפות ובקמפיין הנוכחי הוא היחיד בסגל הנבחרת שהיה על המגרש כל דקה. לא סבל משום משחק מחפיר וגם בחמישייה שהנבחרת חטפה מדנמרק מנע תבוסה גדולה יותר. משחק פשוט ענק שלו בגלאזגו לא הספיק לנבחרת (אבל מנע תבוסה), הצטיין בשער גם ב-2:5 על אוסטריה.
ציון: 7

אופיר מרציאנו בפעולה (רדאד ג'בארה)אופיר מרציאנו בפעולה (רדאד ג'בארה)

חוליית ההגנה

לזכותו של וילי רוטנשטיינר ייאמר שמתחילת הקמפיין ועד סופו הוא שמר על אותו מערך, עם שלישיית בלמים במרכז ההגנה. עם זאת, בהקשר הזה זה הדבר היחיד שניתן לומר לזכותו. נבחרת ישראל ספגה 21 שערים במהלך הקמפיין ורק מעט נבחרות מבין ה-55 שמשתתפות במוקדמות יכולות “להתהדר” במספר גבוה יותר בעמודת הספיגות שלהן, כל זאת למרות שכאמור שוער הנבחרת דווקא שמר על יציבות. הסיבה העיקרית היא שבעוד שרוטנשטיינר ידע להגיד מי המגנים הפותחים שלו בימין ובשמאל, במרכז ההגנה היה לו בלגן אחד גדול, שבעה בלמים שפתחו בהרכב, אין ספור טעויות לאורך עשרת המשחקים ורק פעם אחת בודדת בה הוא חזר על אותה שלישיית בלמים. בלי יציבות מצד המאמן, למה אפשר לצפות?

מגן ימני: אלי דסה

מספר הופעות: 10 (בכולן פתח בהרכב)
דקות: 862
משחק השיא: 2:5 על אוסטריה

דסה שמר על יציבות לאורך הקמפיין ולא בכדי הוא שמר על המקום כמגן הימני הבכיר. המשחק החלש היחיד שלו היה ב-5:0 מול דנמרק (כמו כל חבריו להרכב באותו משחק) והמשחק הטוב ביותר היה בניצחון הגדול על אוסטריה. אמנם הוא לא רשם על שמו אף בישול, אבל סייע להתקפות מצד ימין, עזר בהגנה והוכיח שגם אם רוטנשטיינר יעזוב, לגבי עמדת המגן הימני בנבחרת לא צריך להיות ספק. 
ציון: 6

אלי דסה מול אנדרו רוברטסון (רדאד ג'בארה)אלי דסה מול אנדרו רוברטסון (רדאד ג'בארה)

מגן שמאלי: סאן מנחם

מספר הופעות: 9 (בכולן פתח בהרכב)
דקות: 731
משחק השיא: 2:5 על אוסטריה (בישול)

עמדת המגן השמאלי הייתה, בדומה לעמדת השוער, מקור לשינויים רבים בשנים האחרונות, אך בקמפיין הנוכחי מגנה שמאלי של מכבי חיפה השתלט עליה לחלוטין. הוא לא הפגין יכולת גבוהה במיוחד ברבים מהמשחקים ובהפסד 4:2 באוסטריה היה החלש בנבחרת, אך היה רחוק מלהיות החוליה החלשה בהגנה וגם רשם בישול על שמו. 
ציון: 5

סאן מנחם מנסה לעצור את דניאל ואס (רדאד ג'בארה)סאן מנחם מנסה לעצור את דניאל ואס (רדאד ג'בארה)

בלמים

כאמור, שבעה בלמים קיבלו מרוטנשטיינר קרדיט בהרכב הנבחרת בעשרת משחקי הקמפיין. שישה מהם עלו בהרכב לפחות שלוש פעמים ויקבלו כאן ציון על יכולתם בקמפיין. לצערנו, במקרה של רובם, היכולת לא הייתה מרשימה. רק פעם אחת חזר המאמן האוסטרי על אותה שלישיית בלמים ואין ספק שההתעקשות של רוטנשטיינר על שלישיית בלמים לא בדיוק הוכיחה את עצמה.

חאתם עבד אלחמיד

מספר הופעות: 6 (בכולן פתח בהרכב)
דקות: 540
משחק השיא: 2:5 על אוסטריה (פתח כקשר)

אחד משלושת השחקנים שזכו לקרדיט הרב ביותר מבין הבלמים עם שש הופעות בהרכב (אם כי באחת מהן, ב-2:5 על אוסטריה, הוא פתח במרכז המגרש והוסט למרכז ההגנה רק במחצית השנייה). רשם טעות גדולה במשחק הראשון שהובילה לשער השני של דנמרק שסגר סיפור באותו משחק והיה חלש מאוד גם בתבוסה 5:0 לדנים. לא הותיר חותם ועדיין הוא אולי הבלם הישראלי הטוב ביותר כיום.
ציון: 5

חאתם עבד אלחמיד מרחיק כדור (רדאד ג'בארה)חאתם עבד אלחמיד מרחיק כדור (רדאד ג'בארה)

ניר ביטון

מספר הופעות: 6 (בכולן פתח בהרכב)
דקות: 534
משחק השיא: 1:2 על מולדובה

לא היה עם הנבחרת בתחילת הקמפיין, אבל החל מהמחזור הרביעי לקח חלק מרכזי כשפתח במרכז ההגנה בשישה משבעת המשחקים האחרונים. לא שיחק בתבוסה לדנמרק והציג את היכולת הטובה ביותר שלו בניצחון הדחוק על מולדובה. סיים את הקמפיין עם שער ובישול, אחד בהפסד לאוסטריה ואחד בניצחון על אותה יריבה.
ציון: 5

ניר ביטון חוגג את השער היחיד שלו בקמפיין (רויטרס)ניר ביטון חוגג את השער היחיד שלו בקמפיין (רויטרס)

איתן טיבי

מספר הופעות: 7 (שש בהרכב, אחת מהספסל)
דקות: 490
משחק השיא: 1:1 מול סקוטלנד

טיבי התחיל את הקמפיין כבאנקר בהרכב הנבחרת ובששת המשחקים הראשונים הוא פתח כבלם, אך זה ממש לא הוכיח את עצמו. בארבעה משחקים הוא נבחרת לשחקן המאכזב של הנבחרת ורק פעמיים, בסיבוב הראשון מול איי פארו וב-1:1 הביתי מול סקוטלנד, רשם יכולת משביעת רצון. קמפיין שהוא ירצה לשים מאחור.
ציון: 4

איתן טיבו מאוכזב, מרטין בריית'ווייט חוגג ברקע (רדאד ג'בארה)איתן טיבו מאוכזב, מרטין בריית'ווייט חוגג ברקע (רדאד ג'בארה)

אוראל דגני

מספר הופעות: 4 (בכולן פתח בהרכב)
דקות: 297
משחק השיא: 0:4 באיי פארו

דגני קיבל קרדיט בעיקר באמצע הקמפיין, כשפתח בהרכב בשלושה משחקים ברצף. היה חלק מה-0:4 על איי פארו (המשחק הטוב ביותר שלו) וה-2:5 על אוסטריה, אבל לצערו לקח גם חלק ב-5:0 המשפיל לדנמרק, שהיה משחק חלש מאוד שלו.
ציון: 4

אוראל דגני בשיחה צפופה עם ערן זהבי (ראובן שוורץ)אוראל דגני בשיחה צפופה עם ערן זהבי (ראובן שוורץ)

עופרי ארד

מספר הופעות: 5 (שלוש בהרכב, שתיים מהספסל)
דקות: 317
משחק השיא: 1:4 על מולדובה

עלה שלוש פעמים בהרכב ונכנס עוד פעמיים כמחליף, רשם שני משחקים לא רעים מול סקוטלנד בבית ומולדובה בחוץ, אבל נבחר לשחקן המאכזב בנבחרת במשחק שהכריע את הקמפיין, ההפסד 3:2 לסקוטלנד. עבר תקופה לא קשה במהלך השנה האחרונה עם מצבו הקשה של אביו שנפטר לבסוף.
ציון: 5

עופרי ארד מול הסקוטים (רדאד ג'בארה)עופרי ארד מול הסקוטים (רדאד ג'בארה)

איאד אבו עביד

מספר הופעות: 4 (שלוש בהרכב, אחת מהספסל)
דקות: 268
משחק השיא: 3:2 בסקוטלנד

כמו ארד, גם הוא פתח בהרכב שלוש פעמים. בהפסד 3:2 לסקוטלנד, שהיה משחקו הראשון בהרכב, הוא היה השחקן הטוב ביותר של הנבחרת, אך בשני המשחקים הבאים, ובעיקר ב-4:2 לאוסטריה, הוא לא הרשים.
ציון: 5

איאד אבו עביד מול מולדובה (רדאד ג'בארה)איאד אבו עביד מול מולדובה (רדאד ג'בארה)

חוליית הקישור

בניגוד לחוליית ההגנה, בקישור רוטנשטיינר ידע בדיוק מי השחקנים שלו. מנור סולומון פתח בכל עשרת המשחקים (היחיד פרט למרציאנו), ביברס נאתכו פתח בתשעה (החמיץ רק את האחרון, בגלל פציעה) ודור פרץ פתח בשמונה (וגם הוא החמיץ שני משחקים רק בגלל פציעה). 

דור פרץ

מספר הופעות: 8 (בכולן פתח בהרכב)
דקות: 720
משחק השיא: 1:1 מול סקוטלנד

קמפיין לא יציב לקשר שבמהכלו עבר ממכבי ת”א לאיטליה. היו לו שני משחקים טובים מאוד – ב-1:1 מול סקוטלנד בבית בו הוא גם כבש וב-1:4 על מולדובה בחוץ, שבשניהם נבחר למצטיין של הנבחרת, אך לצד זאת רשם כמה משחקים חלשים, כולל ב-1:2 הביתי על מולדובה בו נבחרת לשחקן המאכזב. סיים את הקמפיין עם שלושה שערים ובישול.
ציון: 6

ביברס נאתכו חוגג עם דור פרץ מול הסקוטים (רדאד ג'בארה)ביברס נאתכו חוגג עם דור פרץ מול הסקוטים (רדאד ג'בארה)

ביברס נאתכו

מספר הופעות: 9 (בכולן פתח בהרכב)
דקות:539
משחק השיא: 0:4 על איי פארו (בישול)

קפטן הנבחרת פתח בהרכב בתשעה משחקים וסיים את הקמפיין עם שער אחד, ב-1:4 על מולדובה, ובישול אחד (ב-0:4 על איי פארו). בדומה לפרץ, לא שמר על יציבות, היה מהטובים במגרש בניצחון באיי פארו וב-2:5 הגדול על אוסטריה, אבל מהחלשים ביותר בשני ההפסדים לדנמרק. הוחלף שמונה פעמים (הכי הרבה בנבחרת).
ציון: 6

ביברס נאתכו מול הדנים (רדאד ג'בארה)ביברס נאתכו מול הדנים (רדאד ג'בארה)

מנור סולומון

מספר הופעות: 10 (בכולן פתח בהרכב)
דקות: 870
משחק השיא: 2:5 על אוסטריה (שער)

הכוכב הבא של הכדורגל הישראלי רשם קמפיין ראשון כשחקן מוביל בנבחרת והיה שחקן השדה ששיחק הכי הרבה דקות והיחיד מבין שחקני הקישור וההתקפה שפתח בכל המשחקים. כבש שני שערים, בישל שלושה, נבחר לשחקן המצטיין ב-2:5 הענק על אוסטריה, אבל סיים עם כמה משחקים לא מרשימים במיוחד, כמו רוב חבריו. אין ספק שעליו תיבנה הנבחרת לשנים הבאות.
ציון: 6

מנור סולומון חוגג (עמרי שטיין)מנור סולומון חוגג (עמרי שטיין)

חוליית ההתקפה

בדומה לחוליית הקישור, גם בהתקפה רוטנשטיינר ידע בדיוק מי השחקנים שלו. ערן זהבי פתח בכל המשחקים פרט למשחק האחרון (בגלל פציעה) ומונאס דאבור פתח בשמונה משחקים. את התמונה השלים שון וייסמן, שפתח שלוש פעמים והרבה לעלות מהספסל. מבחינת כיבושים, אין ספק שלא חסרו כאלה לנבחרת ולא בחוליית ההתקפה הייתה הבעיה.

ערן זהבי

מספר הופעות: 9 (בכולן פתח בהרכב)
דקות: 774
משחק השיא: 0:4 באיי פארו (שלושער)

ה-כוכב, ב-ה’ הידיעה. שלושער מול איי פארו, צמד ב-2:5 על אוסטריה, שמונה שערים סך הכל (שהציבו אותו ערב מחזור המשחקים האחרון במקום השני בטבלת הכובשים במוקדמות) וגם שני בישולים. מה עוד אפשר להגיד על החלוץ הנהדר של פ.ס.וו איינדהובן, שניסה לעשות הכל, שבר את השיא של מוטלה שפיגלר והפך לכובש המצטיין של הנבחרת בכל הזמנים, אבל שוב לא הצליח להוביל את הנבחרת לטורניר גדול? השאלה הגדולה – האם זה היה הקמפיין האחרון שלו?
ציון: 8

ערן זהבי, מיד אחרי ששבר את השיא של מוטלה שפיגלר (רדאד ג'בארה)ערן זהבי, מיד אחרי ששבר את השיא של מוטלה שפיגלר (רדאד ג'בארה)

מונס דאבור

מספר הופעות: 9 (שמונה בהרכב, אחת מהספסל)
דקות: 598
משחק השיא: 0:4 באיי פארו (שער ובישול)

החלוץ שהיה בצילו של זהבי סיים בעצמו קמפיין פשוט נפלא מבחינת נתונים עם שישה כיבושים ושני בישולים. הוא פתח בהרכב שמונה פעמים, עלה מהספסל בעוד משחק אחד והחמיץ רק את התבוסה 5:0 לדנמרק, שהוא בוודאי לא יתנגד שתיעדר מקורות חייו. הוא התמודד עם שריקות בוז מהיציעים ולמרות זאת כבש (כמו במשחק מול מולדובה בטרנר והערב מול איי פארו). קמפיין מוזר לחלוץ הנהדר.
ציון: 7

מונס דאבור מסמן תנועת השתקה לאוהדים בנתניה (איציק בלניצקי)מונס דאבור מסמן תנועת השתקה לאוהדים בנתניה (איציק בלניצקי)

שון וייסמן

מספר הופעות: 9 (שלוש בהרכב, שש מהספסל)
דקות: 351
משחק השיא: 2:5 על אוסטריה (שער בכורה בנבחרת)

קיווה לקבל יותר קרדיט ובוודאי גם לסיים עם יותר משני שערים ואפס בישולים, אבל להיות כינור שלישי לזהבי ודאבור זו לא בושה. בגיל 25 זה היה לו קמפיין ראשון כחלק משמעותי בנבחרת, ומכאן הוא יקווה רק לעלות.
ציון: 5

שון וייסמן חוגג (איציק בלניצקי)שון וייסמן חוגג (איציק בלניצקי)

שווים אזכור

ג’ואל אבו חנא: שתי הופעות בהרכב, אחת מהספסל, סה”כ 112 דקות.
דן גלזר: הופעה אחת בהרכב, שתיים מהספסל, בישול אחד, סה”כ 158 דקות.
סוף פודגראנו: הופעה אחת בהרכב, אחת מהספסל, סה”כ 93 דקות.
מוחמד אבו פאני: חמש הופעות מהספסל, סה”כ 145 דקות.
דולב חזיזה: חמש הופעות מהספסל, בישול אחד, סה”כ 88 דקות.
נטע לביא: שלוש הופעות מהספסל, סה”כ 115 דקות.
ליאל עבדה: ארבע הופעות מהספסל, בישול אחד, סה”כ 39 דקות.
גדי קינדה: שלוש הפועות מהספסל, סה”כ 52 דקות.
אופיר דוידזאדה: שלוש בופעות מהספסל, סה”כ 48 דקות.

שותפו פעם אחת: לואי טאהא, אביב אברהם, לואי טאהא, אייל גולסה, עומר אצילי, בירם כיאל ומאור קנדיל.

מאמן: וילי רוטנשטיינר

התקפית הנבחרת הייתה מצויינת ו-23 כיבושים מעידים על כך היטב, אבל הגנתית היא הייתה זוועה, כפי שניתן לראות מהמספר 21 בעמודת הספיגות, וכפי שאפשר היה לראות כמעט בכל משחק. הנבחרת קיבלה בית קל על הנייר, אבל רוטנשטיינר היה מקובע על שלישיית הגנה ולא שינה זאת לאורך הקמפיין למרות היכולת ההגנתית המחפירה, וגם תוך כדי משחקים לא ידע להזיז. גם אם ההכנה הייתה טובה, חוסר הניסיון שלו כמאמן בא לידי ביטוי.

וילי רוטנשטיינר (רדאד ג'בארה)וילי רוטנשטיינר (רדאד ג'בארה)

בסוף ההפסד לאוסטריה הוא הודה שעד עכשיו הוא לא יודע איך פותרים את הבעיה של ההגנה והספיגות. הערב זה הוכח עם שתי ספיגות מול איי פארו החלשה. עבור הג’נטלמן החביב שנמצא פה כבר לא מעט שנים, אם זה המצב, לא ברור מה הוא עשה פה עד עכשיו.
ציון: 4

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה