ליאור רפאלוב ממשיך לעשות חיל בבלגיה, והשנה הוא עושה זאת בקבוצתו השלישית במדינה. אחרי שבע שנים בברוז’ ועוד שלוש באנטוורפן, הקשר הנהדר עבר בגיל 35 לאנדרלכט, בשורותיה הוא כבר כבש שני שערים ובישל שלושה בליגה האירופית. בליגה הבלגית הוא עדיין ללא שער ובישול ולקראת המשחק מול סטנדרד ליאז מחר (ראשון), הוא ישב לראיון נרחב בתקשורת הבלגית ודיבר על מגוון נושאים.

תחילה הוא דיבר על משמעות הוותק שלו והקשר עם מאמנו, וינסנט קומפני: “כמה מחבריי לקבוצה נולדו כשאני שיחקתי את משחקיי הראשונים כשחקן מקצועי בישראל. אבל אני לא מרגיש כל כך זקן. למעשה, אני מנסה להיות אחד מהמאמנים של ויני על הדשא. מבט אחד מספיק עבורנו כדי להבין אחד את השני, אנחנו אפילו לא צריכים מילים. המילה הכי נפוצה בכדורגל היום היא ‘למה’. כדורגלנים שואלים ‘למה זה?’, ‘למה ככה?’. אחרי שוויני מסביר, אני ממשיך את הדיון עם השחקנים בחדר ההלבשה”.

רפאלוב נשאל גם על הקושי שלו בעקבות עזיבתו של קרייג בלאמי, עוזר המאמן של קומפני, שעזב את הקבוצה לפני מספר ימים כדי לטפל בדיכאון ממנו הוא סובל: “הוא הסביר לי הכל ביום שבת, במשך שעה. זה באמת כאב לי והעציב אותי. ברגע שהוא ימצא את האושר עם משפחתו, הוא יכול לחזור ולהיות אפקטיבי עבור אנדרלכט. הדלת נותרת פתוחה עבורו, אני אהיה שמח כשהוא ישוב”.

וינסנט קומפני באנדרלכט (רויטרס)וינסנט קומפני באנדרלכט (רויטרס)

על התחושות בתחילת דרכו באנדרלכט על רקע ההיסטוריה בשורות היריבה הגדולה מברוז’: “קבלת הפנים מאוהדי אנדרלכט הייתה נפלאה. בכנות, היו לי ספקות. בכל זאת שיחקתי במשך שבע שנים בקלאב ברוז’. בברוז’ יש לי עדיין חברים שם ושמרתי על קשרים טובים עם ההנהלה. כמה אוהדים יהיו מאוכזבים כמובן (מהמעבר לאנדרלכט)”.

על העזיבה של אנטוורפן: “במשך חודשיים או שלושה הם לא הגישו לי שום הצעה. התקשורת הייתה רעה, לא חשתי שום כבוד. אנדרלכט הגיעה ונתתי את המילה שלי לאנשי אנדרלכט. ואז נשיא אנטוורפן התערב. יכולתי לחתום על עסקה משוגעת, אבל כבר היה לי סיכום עם אנדרלכט. הסיכום דווח בעיתונות, הייתי אמור לשקר? יומיים לפני פתיחת הפלייאוף הודיעו לי שאני אשב ביציע. הם הפסידו בשני המשחקים הראשונים, והם היו יכולים לסיים במקום גבוה יותר מהמקום השלישי. זה לא היה בסדר”.

רפאלוב בתקופה באנטוורפן (רויטרס)רפאלוב בתקופה באנטוורפן (רויטרס)

בבלגיה מכנים את רפאלוב “רפא”, ובראיון התייחסו לכך שבעוד הוא חולק את הכינוי עם רפא נדאל, את הכושר הגופני שלו הוא חייב דווקא לטניסאי על אחר – רוג’ר פדרר: “קראתי ראיון בו הוא הסביר איך הוא מצליח להישאר חד כל-כך בגילו וכשיש לו שני זוגות תאומים. תזונה זה פרמטר אחד, גם שינה. מאז שקראתי את זה אני מכריח את עצמי להיכנס למיטה לפני 11 בלילה. לפני כן לא הלכתי לישון לפני חצות. אני מנסה לישון שמונה או שמונה וחצי שעות בלילה. בכל שבוע אתה מרוויח שינה של לילה. זה מאוד חשוב להתאוששות”.

בראיון גילו שרפאלוב גם שחקן טניס טוב: “כשהלו”ז מאפשר את זה, אני משחק טניס. יש לי טכניקה טובה. אני גם משחק טניס שולחן עם הצעירים בקבוצה, אבל חלקם טובים מדי. היחיד שיכול להתחרות בהם זה בלאמי”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה