שנת 2018 הייתה מטלטלת מבחינת רמלה. בית"ר תל אביב רמלה החליטה שלא להמשיך בעיר רמלה, כשקיבלה לזרועותיה את בת ים. העירייה, דאז, בראשותו של מיכאל וידאל, החליטה לקצץ באופן משמעותי את התקציב ועל כן לא נותר לבית"ר תל אביב אלא לפרק את העסק. בעירייה טענו שהמועדון הגדול, שהיה בשיתוף פעולה במשך 10 שנים, לא הביא לקידום הרמלאים ואם לא די בכך, אפילו לא תרם גרב אחת למחלקות הצעירות. "זו הייתה מדבקה סינית בעיר שלנו", מספרים לנו מקורבים למועדון ספורט רמלה, הקבוצה שמפעילה כיום מחלקות הנוער בעיר. לכל התוצאות והטבלאות בליגות הנוער והנערים, היכנסו ללשונית “משחקי היום” בלוח התוצאות באפליקציית ONE

אחד האנשים הוותיקים בעיר, מי שמכיר היטב את המערכת מאז 2009, הוא רפאל דרעי, מנהל המחלקות הצעירות בעיר ואיש עירייה מסור מזה שנים. דרעי עבר לא מעט תפקידים במועדון מאז התחברו לבית"ר תל אביב. מנהל מחלקה, מאמן ואחראי על מחלקות החטיבה הצעירה, עד שבשנתיים האחרונות מנהל את מחלקת הכדורגל בעיר, כחלק מתפקידו בעיריית רמלה. "ב-31 במאי, 2019 נחתם הפירוק. באופן סופי. הטענה של העירייה הייתה פשוטה. לא קיימתם את מה שהבטחתם. שחקנים רמלאים לא שיחקו, לא קודמו ואנחנו מבחינתנו נשארנו מאחור. וידאל, ראש העיר הנבחר ב-2018 לא ראה זאת בעין יפה והחליט שהחיבור הזה, בין ת"א לרמלה, סופו כאן", מספר דרעי ל-ONE.

רפאל דרעי (אלבום פרטי)רפאל דרעי (אלבום פרטי)

ב-3 ביולי 2019, דרעי קיבל התפקיד לידיו. כחודשיים אחרי הפירוק. כבר אז, הבין שמחלקות הנוער שבידיו, בסכנת סגירה ממשית. "התחלנו להכין את העונה החדשה. להבין מאמנים טובים, שחקנים ולהכין מועדוני כדורגל איכותיים, כמו שהיו לנו עד לאותה שנה. ב-4 לאוגוסט 2019, רשם העמותות קיבל את בקשתה של בית"ר ת"א ואישר להם האיחוד עם בת ים. מבחינת ההתאחדות לכדורגל, הם הכירו בבית"ר ת"א כגוף ואת רמלה לא. כלומר, ההחלטה הזו, שניתנה בתחילת אוגוסט, גזרה גזר דין מוות למחלקות הצעירות ברמלה. מעתה והלאה – אין כל מכיר בהן".

עד כדי כך?
"כן! פשוטו כמשמעו. אין מחלקת נוער ברמלה. תם עידן. גם לאחר שיחה עם אמיר נבון מההתאחדות לכדורגל, הבנתי שהתקנון לרעתנו. זה היה רגע שהיינו צריכים ברמלה קודם כל להתעשת. הרי מחלקת הנוער הייתה קיימת לפני האיחוד ואין מצב שלא תהיה קיימת גם לאחריו. התגייסנו כולנו להציג את המצב. אם זה ראש העיר, מיכאל וידאל, אם זה ניסים רון, ראש מחלקת הספורט בעיר ואם זה אני, מנהל אגף הכדורגל והמחלקות הצעירות בעיר, על מנת להציל את רמלה מהגזרה המרה. אלו היו מטורפים של נסיעות מתל אביב לרמלה, הלוך חזור על מנת להציל את העיר הזאת מההחלטה המרה".

והילדים?
"הועברו מהמחלקה שלנו, כאן ברמלה, לבית"ר תל אביב בת ים. כלומר, הכרטיס שחקן שלהם היה שייך להם עכשיו. בגלל שהכירו אותי במחלקה, היה לי קשר טוב עם שמוליק לבקוביץ' המנכ"ל וליאור שכטר. פתאום הם מצאו עצמם עם 90 ילד רשומים במחלקה, כשמותר בכלל 45. כלומר, נוצר מצב בו הם צריכים לרשום השחקנים שלהם, כש-45 מהילדים בכלל שייכים לרמלה. אם הם היו רושמים הקבוצה שלהם ולא היו מחכים לנו, היה נוצר מצב בו 45 ילדים עם כרטיס חופשי ואנחנו, ברמלה, צריכים לבנות הכל מאפס. ממש מאפס אבל. בסופו של דבר, החזירו אותם למועדון ספורט רמלה. זו הייתה הקלה גדולה".

מועדון ספורט רמלה - נערים א' (באדיבות המועדון)מועדון ספורט רמלה - נערים א' (באדיבות המועדון)

באוגוסט 2019, ניתנה החלטה על ידי בית הדין של ההתאחדות לכדורגל, בהרכב שלושה שופטים, כשבראשה עמד אמנון סטרשנוב, להשאיר את רמלה בליגה הלאומית לנוער. "בית"ר תל אביב בת ים היו ברמלה? שאל סטרשנוב, אמרו לו כן. הם עברו לבת ים? שאל שוב, אמרו לו כן. אם כן, אם שתי הקבוצות משחקות בליגה הלאומית איפה הבעיה? בסופו של דבר הפסיקה הייתה לטובתנו. הוחלט כי רמלה תישאר בליגה הלאומית לנוער".

אתם מתחילים לפעול מיד, אבל יש מי שלא אהבו את זה.
"כן, החתמנו את יוסי גורדנה כמאמן, סגל שחקנים בכיר, מאמן כושר, פיזיוטרפיסט והכל. ב-25 באוגוסט, שבוע לאחר מכן, קריית אונו מערערים על ההחלטה הזו וההתאחדות מקבלת הערעור. נקבע דיון נוסף. הטענה הייתה ברורה. רוצים להוציא אותנו מהלאומית כי אנחנו תופסים מקום לא באופן חוקי כי אנחנו כבר לא שייכים לבית"ר ת"א. הכל קורה בדקה ה-90, לפני פתיחת העונה. אנחנו מחזור ראשון נגד מכבי יפו, המשחק הוקפא לצערנו בגלל העניין. אגב, באותה תקופה קבעו להפועל ירושלים פירוק. היינו בטוחים שהנה – נפתרה הבעייה, אלא שלא כך היה. בקריית אונו ובהתאחדות לכדורגל חשבו אחרת. ירושלים התפרקה בסופו של דבר וקריית אונו עלתה לליגה הלאומית על חשבוננו. אנחנו קיבלנו בראש".

ומשם, מה קורה?
"הורידו אותנו 4 ליגות למחוזית. עד היום אנחנו משחקים בליגות הללו. ההורדה לליגה המחוזית גמרה אותנו. מי שלא מבין, קבעו לנו כבר משחקים. יש ליגה. רצה, ואנחנו צריכים להופיע עוד רגע. ואין לנו שחקנים. אף אחד לא רוצה לשחק במחוזית. כל השחקנים שהגיעו נעלמו כאילו בלעה אותם האדמה. מצאנו את עצמנו עם מאמן ועוד שישה שבעה שחקנים. זהו. זאת רמלה. נעים להכיר. עד היום אנחנו מרגישים וחווים על בשרנו את הנזק שעשתה לנו בית"ר ת"א. השאירה אותנו עם עצם ללא בשר. פגעו כאן בעיר שלמה".

מועדון ספורט רמלה - נערים ג' (באדיבות המועדון)מועדון ספורט רמלה - נערים ג' (באדיבות המועדון)

ועדיין, במחוזית, לא מצליחים לשגשג.
"זה לא שלא מצליחים. היינו בצמרת, איכשהו פתחנו את העונה בצורה טובה ואז נחתה עלינו מגפת הקורונה. הכל עצר מלכת. כל שבנינו, ירד לטמיון. חבל. יש כאן נוער וילדים עם פוטנציאל אדיר להצלחה. אנחנו גאים במחלקות הללו. בזכות הפירוק, חזרנו מחוזקים יותר. בעונה שעברה קרה בכלל דבר הזו. באמת, היינו בצמרת, סיימנו במקום השני אחרי הפועל כפר שלם. 0 הפסדים, בדיוק כמו כפר שלם. הליגה אגב התקצרה בגלל הקורונה. לפני המפגש הישיר מול כפר שלם, נחלת יהודה החליטו שהם לא מופיעים אצלנו ובגלל הדבר הזה ובגלל הפרש השערים נאלצנו להישאר בליגה. המאבקים הפנימיים בין רמלה לכפר שלם הסתיימו בתיקו. ראוי היה לשחק משחק קובע בין השתיים".

היום מועדון ספורט רמלה נמצאת במקום אחר. הפירוק עבר, היה ונשכח, למרות שהותיר צלקת גדולה. קבוצת הנוער של המועדון נמצאת במקום ה-1 בטבלת נוער מרכז, נערים א' שפלה במקום השני, נערים ב' מרכז במקום השלישי ונערים ג' במקום החמישי. "היום אנחנו עם מחלקות נוער, נערים, ילדים ואפילו טרומיים – עד טרום ב'. לא מובן מאליו בכלל ברמלה. התמיכה, מצד ראש העיר, מיכאל וידאל, וכל האחראיים על הספורט והכדורגל בפרט, חשוב להם שדור העתיד יתפתח וירכוש הכלים כאן, בעיר שלנו, טרם יציאתו למקום גדול יותר. הכל כאן ברמלה מאוד גבוה. אם זה מאמנים ועד לציוד, מתקנים, יש הכל על מנת להצליח ובגדול. הצלחנו ליישר קו ולקום לתחייה".

לכל התוצאות והטבלאות בליגות הנוער והנערים, היכנסו ללשונית “משחקי היום” בלוח התוצאות באפליקציית ONE

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה